[]

responsive tasarım hk.

hani responsive tasarim yapılırken önce masaüstüne göre css yazılır sonra

@media screen and (max-width: 568px){ }

denilerek ekran 568 pikselin altına düştüğündeki tasarım yapılır ya (568i attım)

bu yukarıdaki responsive sert bir geçiş sağlıyor yani öğeler yavaş yavaş büyüyüp küçülmüyor ve birden pat diye küçülüyor. buraya kadar anladınız

şimdi ben bazı şeyler görüyorum, ekran küçüldükçe öğelerde belli oranda büyüyüp küçülüyor bu sanırım jquery ile yapılıyor ama nasıl yapıldığına dair fikrim yok. işte ben bu smooth büyüyüp küçülme olayını yapmak istiyorum fakat nasıl aratacağıma dair bi fikrim yok. yani anahtar kelime istiyorum sizden. nasıl aratayım?

veya,

bir siteyi yaparken bu yavaş yavaş büyüyüp küçülme yerine her platformu düşünerek ayrı ayrı css mi yazmalıyım? mesela iphone 5 boyutu 568 px iphone 6 667px böyle farklı farklı widthler var her biri için css mi yazmalıyım yoksa bu yukarıdaki yavaş yavaş büyüyüp küçülme olayını mı yapmalıyım?

 
Şimdi o işler için Bootstrap var kullanımı gayet basit ilgili css'ine responsive yazdığın zaman senin dediğin etki görülüyor tabi bu dediğim kısım fotograflar için normalde dediğin olayı zaten kendisi uyguluyor.
Sadece class ına col-md bla bla col-sm bla bla yazman yeterli .

Bootsrap la yapılmış bir kaç template incele olayı kavrarsın yinede anlamadım dersen yardımcı olmaya çalışırım.
  • sudo su  (06.07.16 19:48:54) 
@media screen tam olarak responsive lik sağlamıyor aslında. Ekran çözünürlüğüne göre css kuralları belirliyor. Basitçe bir div in genişliğini pixel değilde % cinsinden verirsen zaten responsive olur. Tarayıcıyı küçülttükçe esneyen görüntü oluşur. @media yöntemi daha farklı kullanılır. Örneğin mobilde görünmesini istemediğin bir bannerı kaldırabilirsin. Mobilde menünün değişmesini sağlarsın.


  • mrmlq  (06.07.16 23:39:49) 
css içinde transformation için hız ve biçim belirtebiliyorsun yani o kaybolma yada küçülme işlemini css animasyonları ile smooth yada alengirli yapabilirsin, keywordün "css animations", "css transformations", "css smooth transformation" vs.

şimdi mantık olarak ben telefondan girdiysem telefonun ekranı belli yani büyüyüp küçülmez. dolayısı ile geçişlerde zaten animasyona gerek yok zira geçiş yok. browser'ı küçültünce geçişin animasyonlu olmasına gerek varmı bilemiyorum ama bence zaten browser küçülse dahi layout 720px de kalmalı zaten.
  • selam  (07.07.16 01:51:33 ~ 01:53:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.