[]

Kedi tırmalaması kuduz aşısı

Evde baktığımız aşılı kedinin tırnağı bayağı bi çizdi. Dışarda toprak neyin oynamıştı. Tetanos gerekir mi?




 
Son tetanosunun üzerinden 8 yıl falan geçtiyse bi tane daha yaptırmanda fayda var. Sadece kedi tırmığı için değil, ondan bir şey olmaz ama gün içinde oramızı buramızı fark etmeden çizmek çok kolay, tele takılıyorsun ne bileyim elini cam kesiyor vs.


  • buff  (06.07.16 13:12:13) 
Tetanoz kesin gerekir, kuduzu da olun bence.

Çünkü evde baktığınız kedi de olsa kuduz'un ilk aşamasında hiçbir belirti göremiyorsunuz diye biliyorum.

Kuduz aşısı olmazsanız da 10 gün filan kedinin davranışlarında bir gariplik var mı diye dikkat etmeniz lazım.
  • Adramelekhh  (06.07.16 13:13:58) 
gerekmez. kedin aşılıymış, dışarıda toprak oynamasıyla bir şey olmaz. @buff'ın dediği gibi ne olur ne olmaz, yarın bir gün ayağıma paslı çivi girer diyorsan tetanos ol tabi.


  • lesmiserables  (06.07.16 13:52:28) 
benim elimi kolumu parçaladı sokaktan aldığım iki kedi, hiç bir şey olmadı. bana bir şey olmadıysa sana da olmaz. (işte böyle de bilimselim)


  • Apocalypse  (06.07.16 14:06:09) 
Kedilerin tirnaklari, özellikle disarida kaliyorsa, ayri bakteri yuvasidir. Keseleri icinde bakterilen olusumu hatta kendi istedikleri bir seydir, yirtici kedigiller bu sayede darbelere bir de iltihap ve enfeksiyon eklemis olur.

Ha ama modern kediler, o konuda basarili degil. Ama kudur ve tetanoz zaten olman gerekenlerden. Gercekten b.k yoluna ölmek, tetanozdan gitmek. Asin yoksa, ol. Bir sey olacagindan degil, olman gerektiginden diyorum. Doktora git, durumu anlat. Hangi sirayla nasil önerirse ol. Kuduz süphen varsa söyle, 5 part les gibi bir asi olacaksin öyleyse, tatnoz da karma 4te var sanirim.
  • wiillii  (06.07.16 14:15:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.