[]

Almanya'dan TR'ye kişisel eşya gönderme

Yakın tarihte Türkiye'ye kesin dönme ihtimalimi göz önünde bulundurarak, 2 sene boyunca biriken onca eşyamı eve göndermek istiyorum. Kıyafet, ayakkabı, nevresim-havlu, kitap, küçük elektronikler falan var bir sürü tek seferde taşıyamayacağım ve atmak/satmak istemediğim. Bunları böyle güzelce karton kutulara koyup, İstanbul'a yollamak istiyorum.

Bildiğiniz, daha önce hizmetini almış olduğunuz belli başlı firmalar var mı? Tecrübe edip memnun kaldığınız?
Ne kadar tutar kilo başı falan?


UPS, DHL, TNT, PTT, Deutsche Post zaten malum ama internet sitelerinden istediğim bilgiye ulaşamadım.

 
valla hocam gümrük olayları çok karışık, singapur post , netherlands post falan, yasak yada değil, alakalı yada alakasız, 1 dolarlık tel bulunan paketim de geri döndü, içinde yedek parça bulunan paketimde geri döndi(5dolar), şimdi olurda senin ürünler bir şekilde yasak denilip geri gönderilirse, gidiş ödeyeceğin gibi bide dönüş ödeyebilirsin, ikincisi senin giyilmiş elbiselerine eşyalarına bile gümrük çıkartabilirler, bunu da istanbul pim denilen yere giderek ödeyip orada teslim almak durumunda kalabilirsin, almanyada olursan eğer bunu da alman yada ailenden birinin alması zor olabilir. dediğim gibi gümrük olaylarında var bi sıkıntı son 2 aydır 12paketim geri döndü, bilmiyorum nasıl olur önce bu yönünü bir araştır derim.,

hatta bu paketlerimin çoğu açılmadan, kontrol edilmeden geri döndü, sanırım 1hazirandan itibaren geçerli yeni gümrük kuralları yeni evraklar sebebiyle, ve yurtdışında ki kargo firmalarının bundan haberdar olmaması sebebiyle iade edildiler, çünkü yüzlerce konteyner açılmadan geri gönderildi evrak eksikliğinden diye ptt kargodan bilgi almıştım. lütfen iyi araştır, madur olma

paketin üstüne de mutlaka not yaz büyük büyük, almanyada yaşıyorum, ülkeme kesin dönüş yapıyorum şahsi ve kullanmış olduğum eşyalarımdır ticari değildir bunu göz önünde bulundurun diye.

bu işlerde tecrübesiz birisi değilim, yüzlerce ürün getirdim, elektronik eşya, müzik enstrumanı getirdim gümrüğünü falan ödedim de, bu 1 haziran sonrasını kesinlikle anlayamadım ve bilgi alamadım.
  • killerbee  (06.07.16 13:14:23 ~ 13:21:45) 
Kargo sirketlerini cok iyi bilmiyorum ama ben de benzer bir olaydan bahsedeyim. Bizim arkadas Sili'den Turkiye'ye tasiniyordu. CD'ler, kitaplar kiyafetler falan gonderdi Sili'den. Esyalar gumruge takildi, bir suru ugrasti, 2 bin tl civari bir para odemek zorunda kaldi 1-2 sene once. Bana kalirsa ucaktan ekstra bagaj hakki alarak en azindan cok elzem olanlari getirebilirsin. Kalani bir arkadasina falan birakip, ucuz ucak bileti yakaladiginda gider getirirsin. Saniyorum bu bile daha uygun fiyata gelir. Daha bunun kargo ucreti de var. Bu yolla en azindan gumrukle ugrasmamis olursun.


  • evrim halkasi  (06.07.16 13:35:33) 
Kardesin arkadasina gidis dönüs bilet al, gelsinler, gezin bir iki gün sonra topluca dönün. Söyle, bagaj almasinlar ya da sirf sirt cantasiyla gelsinler.

Cidden en kolayi bu. Acikli degil mi?

Denendi. Yapildi. Tecrübeyle sabit.
  • wiillii  (06.07.16 13:45:34) 
Şöyle bişey söyliyeyim Alman postasının trye gönderdiği gurbetçi kolilerini görseniz aklınız şaşar Alman postası ile gönderin denemelik büyük bir koli kullanılmış kıyafet ve eşyalar olduğu için 60 kuruş vergi yansıtacaklar sadece siz büyük kolide trye ne kadara gönderiliyor onu sorun onu öğrenin uygunsa gönderin Türk gümrüğü gurbetçilerin gönderilerine vergi çıkartmıyor büyük koli dediysem bi buzdolabımın yarısı büyüklüğündeki kolilerde içi tıka basa kıyafet ayakkabı basılmış :)


  • protrek  (06.07.16 15:26:35) 
çok fazla eşya ve illa getireceğim ısrarı var ise, bir kamyoncuya sormanız lazım. çeyrek kamyon mesela, oradan size fiyat ve gümrük söyler.

aldığınız eşyaların faturaları duruyor ise, kesinlikle gümrük ödemeden geçirebilirsiniz, çifte kdv ödemezsiniz, kesin dönüş yapanlar için güzel uygulamalardan biri bu.

hatta trye dönmeden bir de araba satın alın. yine çok cüzi miktarda vergi ile sokabilirsiniz. bu da sağolsun kesin dönüş güzelliği.
  • kurnaz  (06.07.16 16:05:56) 
Haydaaaa bir yaşıma daha girdim. Bu kadar Türk nüfusunun olup, üstüne eğitim-iş için gidip gelen binlerce kişinin olduğu ve muhtemelen benzer sıkıntıların yaşandığı, en sıkıfıkı ilişkili iki ülke arasında ne kadar zor ve karışıkmış bu işler. Bense sadece internette bulamadım sanmıştım...

Teşekkür ederim hepinize cevaplarınız için. Sanırım dediğiniz gibi bir kısmını burada birinde bırakıp, ailecek başka zaman geldiğimizde hepsini alıp dönmek en kolayı olacak.
  • lemuria  (06.07.16 18:28:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.