[]

kime derdimi acsam "Cok dusunuyorsun" diyor

Dert açmak da değil random bi konu hakkında konuşuyoruz, bi yerden sonra "Ohooo abi naptin?" Yüz yıldır böyle bu. "Üç kişilik düşünüyorsun, üç kişilik üzülüyorsun" falan diyorlar. Iki de değil ha, üç.

Bana göre ben normal sıklıkta düşünüyorum ama biraz (değil bayağı) obsesiflik var. Yani dönüp dolaşıp aynı yere çıkıyorum, aslında aynı şeyleri düşünüyorum. Tekrar tekrar. Ama obsesifsin demiyorlar, "Cok dusunuyorsun" diyorlar.

Bi hikaye olsun ortada ya da senaryo, herkesin bi fikri var diyelim iyi kötü. Ben "Öyle de olabilir, söyle de olabilir" falan diyerek kafa açıyorum biraz. Yeter lan bi karar ver, bi şey söyle, bi fikrin olsun, der gibi bakıyorlar. Yok işte, genel olarak bicok şey hakkında kesin bi fikrim yok, her şey olur. O da doğru, diğeri de. Sen de haklısın, sen de.

Bu biraz da yavsakliga götürüyor beni zaman zaman. X in yanındayken x gibi bakıyorum olaya, y nin yanındayken y gibi. Yani o kadar da yavşak değilim de, karşımdakinin söylediklerini destekler şeyler söylüyorum. Çünkü cidden bicok konuda katiyen kesin bi yargim, fikrim pek yok. Kafamın içinde sürekli olasılık hesabı yapıyorum, denklemlerin degiskenlerini değiştiriyorum falan ama kural, kaidelere ulaşmak yıllarımı alıyor.

Nasıl daha az düşünürüm demiycem, hödük bi insan olmak istemiyorum. Sizce sorunlu bi duruş mu bu? Niye hep aynı tepki? "Çok düşünüyorsun?" Siz düşünmüyor musunuz?

 
Burdan bazen ben de çok düşünme diyorum, bazı şeylerin ilacı bence "çok süşünmemek".

Biraz da kafaya takma bu kadar demek isteniyor aslında.
  • bigbadabum  (06.07.16 00:03:07) 
karşındaki gibi düşünüp konuşmak çoğu zaman gereksiz konuşmaları ve tartışmaları önlüyor.boşuna zaman kaybetmemiş oluyorsun.bende de aynı durum. ama kafa dengi birini bulursam da hiç susmam.
başkalarının yerine düşünme konusunda "biraz da onlar düşünsün" de, geç.

  • MtKrt  (06.07.16 00:07:56) 
Bi de bu ayna olma mevzusu var. Insanlar benim üzerimden kendilerine söylemek, kabul ettirmek istediklerini soyluyo gibiler. Bir de kacindiklari davranışı bende görüp urkenler var. Var da var.

Ben sizin TV kumandaniz miyim? Sayın insanlar.
  • damdanakan  (06.07.16 00:09:51) 
Fazla empatiksin. Fazla kitap okumaktan olabilir.


  • lucky strike  (06.07.16 00:11:12) 
Ben de böyleyim. Nedenini hata yapmaktan korkmaya bağlıyorum. Hobilerim arasında bir olay karşısında bütün olasılıkları düşünüp hiçbir şey yapmamak da var.


  • Golden Ratio  (06.07.16 00:15:46) 
çok düşünmek bir hastalık belirtisi değildir, aksine -fikirler analitik düzlemde doğru noktalara ulaşabiliyorsa eğer- sağlıklı işleyen bir zihnin işaretidir. şayet dünyayı yaratan insanlar bu kadar çok düşünmeselerdi şu an gayet ilkel ve sanattan yoksun hayatlarımız olurdu. gerçi çoğusu için halen öyle de, neyse.


  • tarihsel bulgular isiginda sevisen adam  (06.07.16 00:22:43) 
bana herkez çok kafayı takıyorsun, siktiret, ya boşver, olm sen bu kadar kafaya takarsan bu işi yapamazsın, bu kadar titiz olma falan diyolar,burdan hepsine selam yolluyorum, ben böyleyim, detaycıyım, hayatın anlamının detaylarda saklı olduğuna inanıyorum, ben sizin kadar sığır değilsem kusura bakmayın o sizin probleminiz....


  • killerbee  (06.07.16 00:24:11) 
Bence sorunlu bir duruş değil. Hatta buna duruş da diyemem, bu yapıyla ilgili bana kalırsa. Karşındakine hak vermeyle ilgili. Yargılamamayla ilgili. Olumlu bir özellik bence aslında.

Zihnini bir süreliğine kenara bırakıp, hislerine odaklanıp ona göre bir yargıya varabilirsin.
  • whimsical  (06.07.16 00:48:53) 
Herkes ne duymak istiyorsa onu söylüyorsan karaktersizsin bence. İnsanın bi duruşu fikri olur yahu. Mutluluğun iki formülü var like a give a fuck ve not my fucking job. Azcık gamsız olun. Milletin hatlarını yüzüne vurun iyi gün dostu olmayın sadece.


  • hasmetizm 2046  (06.07.16 09:05:42) 
Fazla film izlemektende olduğu söyleniyor . (bu denendi onaylandı)


  • buzdolabindakiyarimlimon  (06.07.16 10:29:12) 
ben çok düşünmüyorum siz az düşünüyorsunuz amuğa goduklarım de bi dahaki sefere.


  • Nox  (06.07.16 10:30:39) 
Herkesin duymak istediklerini söylediğin gibi, herkesin de senin duymak istediklerini söylemesini bekliyorsun. O yüzden bana tik gelmemiş. Karaktersizsin dediğim gibi.


  • hasmetizm 2046  (06.07.16 11:01:51) 
@haşmet: burada herkesin fikri az çok bi şey ifade ediyor benim icin, herkese tık var ama sana yok. Iyi de desen yok, kötü de desen yok.


  • damdanakan  (06.07.16 14:28:49) 
Heheh @Damdanakan, iyi o zaman aynen devam ediyorum böyle. Tatlıyı fazla yeme bayramda zaten kilo falan var. Hadi öpt.


  • hasmetizm 2046  (06.07.16 14:58:49) 
Bu sene bayram bize uğramadı. Tatlı yok :/ iyi bayramlar.


  • damdanakan  (06.07.16 15:18:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.