[]

Uzun sureli turist vize istesem, nasil basvuru?

İyi bir sirkette calisiyorum. Onceden alinmis almanya d tipi vize giris cikisi da pasaportta var. Haftasonlari ucuz bilet buldukca yunanistan italya falan gitmek istesem nasil vizeye basvurmaliyim? 6 ay yada 1 sene gecerli 90 gunluk vizeyi almak icin nasil basvurayim? Yani elimde vize olsun oyle tatil planlayabilecegim...




 
Bir süre kısa dönem vizeler al, her alışında biraz daha fazla vereceklerdir. Bu işin kısayolu var mı bilmiyorum, ticari vizelerle çıkabilirsin belki. Bağlı olduğum ticaret odası 3 gün gibi bir sürede vize veriyor Avrupa için mesela, henüz deneme şansım olmasa da.


  • fbi  (05.07.16 20:37:25) 
Dilekce yaz.
Isinin sabit oldugunu, gezmeyi sevdigini belirt. Turkiye'ye geri gelecegine ikna et.
Spontan kampanyalardan yararlanmak istedigini vb soyle.

Bize yazdiklarinin aynisini yaz bir dahaki turistik vize basvurunda. Mesela italya ise "italya'nin farkli kentlerine promosyon cok oluyor"
Yunanistandan aliyrsan "ulkenin yakinligi ve kulture duydugum sempati sebebiyle" vb gibisinden seyler yaz dilekceye.

Onceden planlamak istedigini vb soyle iste. Isinden oturu de sikinti olmadigini soylersin maddi durumun.

Guzel bir dilekceyle iste. Isteyenin bi yuzu kara, vermeyenin iki yuzu.

En kotu aldikca uzar zaten suresi.
Ama almanya gibi yerlerden alma vizeni :/
  • kuehles blondes  (05.07.16 20:43:12) 
Aldıkça uzar benim dünya devi şirketlerden 1 yıl geçerli davetiyeler vardı. 2 ay verdiler.


  • Mcfly  (05.07.16 20:46:02) 
@mcfly aldıkça uzar da ben nasıl başvurmalıyım, kuehles blondes in dediği gibi mi yapmalıyım. şu tarihlerde gideceğim diyip atıyorum 8 günlük mü istemeliyim? başvururken nasıl başvuracağımı sormak istedim aslıdna


  • ykyt  (05.07.16 21:24:11) 
Dedigimi denesen kaybedecek hicbir seyin yok.

Sonra yazdirirken 6 aylik istiyorum diye yazdiracaksin araci kurumdaki calisana.
Kriterleri karsiliyosan en kotu seyahatin kadar alirsin zaten. Sikinti yok yani. Dilekceyi eklemeyi de unutmazsin.
  • kuehles blondes  (05.07.16 21:49:47) 
öncelikle şirketinde kaç senedir çalıştığın önemli bir husus. eğer 3-4 senedir aynı şirketteysen ve sgk hizmet dökümün de bunu doğrularsa diğer noktaları yazıyorum.

1- 1 senelik seyahat sağlık sigortası yaptır 100 tl fln zaten ben martta yaptırmıştım o fiyata.

2- vize başvurunda aynı ülkeye 2 veya daha fazla seyahat planı yap (otel rezervasyonu, fake uçak bileti) burda dikkat edeceğin nokta ayarladığın seyahatlarin 1. si ile ikincisi arasında en az 6 aylık bir süre bulunsun, eğer 3. seyahati de ekleyeceksen ki bence gerek yok, onu ilk seyahatinden 1 yıl sonraya planla.

3- alman konsolosluğuna dilekçe yaz başvurun sırasında bu dilekçeyi evrakların arasında ver idata'ya (almanya ve italya için). dilekçe şu şekilde olsun;

alman başkonsolosluğuna;

aşağıda belirttiğim seyahat planına sadık kalmak kaydıyla ülkenize 3 adet turistik seyahat planım bulunmaktadır.

ayrıntıları yaz şu uçakla şu tarihte şuraya gidiyorum şu otelde şu kadar gün kalacağım şu uçakla döneceğim gibi.

her seyahatini bu dilekçeye ekle. seyahat planlarını yazdıktan sonra en alta yukarıda ayrıntılarını belirttiğim şekilde ülkenize 3 farklı tarihte turistik ziyarette bulunacağım için tarafıma verilecek olan vize süresinin buna göre belirlenmesi hususunu tarafınıza arz ederim.

best regards.

bunları yaparsan tamamdır. bi de bankada 15-20 bin para göster senin olmasa bile.
  • benim de soyleyeceklerim var  (06.07.16 03:04:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.