[]

kapı hırsızlar ve güvenlik

merhabalar, iyi bayramlar.

daha önce biri bizzat başımdan biri ailemden birinin başından iki de önceki apartmanda komşularımızın başından geçen dört hırsızlık vak'ası çerçevesinde ev güvenliğine obsesif derecede takığım.

bu ara daha da obsesifim ve bunun bir sebebi, yeni evleniyor ve yeni evimize yerleşiyor olduğumuzdan küçücük sokakta eve ne eşya girdi ve biz tam olarak hangi daireye yerleştik rahatça takip edilebilmiş olabilmesi, benim iş sebebiyle şehirden ayrılıyor oluşumla nişanlım ve kedimizin bu bayramı yalnız geçirecek olması ve yeni evimizin muhitinin eski mahallemiz kadar nezih görünmemesi diyebilirim. bir de bugün sokak kapısına yumurta atılmış. bir tek bizim apartmanda olunca iyice gerildim.

şimdi bu yeni evde sokak kapısı olarak iki kanatlı eski tip bir tahta kapı, onun da dışında iki kanatlı standart bir çelik kapı var. ayriyetten alarmımız da takılı.
çelik kapımızda bir tane kale tuzaklı ve alarmlı, bir tane de sadece tuzaklı olmak üzere iki kilit var. içerdeki tahta kapıda da bir tane tuzaklı, bir tane de çivi tip olmak üzere kilit var. dışarı çıkarken alarmı kurup bu kilitleri kilitliyoruz zaten. ama hiçbir zaman yeterli ve caydırıcıymış gibi gelmiyor.

evdeyken de buna ek, çelik kapının altta yere giren sürgülerini de kilitliyoruz. acaba bütün bu önlemlere rağmen hala risk olabilir mi?

 
Pronet tipi filan bi alarminiz varsa ve kuruluysa zaten ne olabilir ki? Soyle dusunun apartmanda bu kadar tedbirli olmayan baska insanlar vardir, hirsiz olsam onca kapi ve kilitle ve alarm riskiyle ugrasacagima onlara girerim.


  • red g  (05.07.16 19:53:32) 
bir şey ne kadar iyi korunuyor ise o kadar değerlidir, evinizde değerli bir şey tutmayın, altınlarınızı falan bile bankada tutun, artık her bankanın altın hesabı vs.si var.

kapıya yüklenmişsiniz o kadar da acaba pencereden falan girebilir mi girmek istese? birde hırsıza kapı dayanmaz derler içinizi ferah tutun derim ben.
  • selam  (05.07.16 20:09:06) 
eşyalar değil nişanlım ve kedimiz değerli olan :)


  • vital  (05.07.16 20:14:36) 
Disari gorunen kamera koyun, alarm da gorunur olsun. Kamera ve alarmi gorunce girmez kimse. Olay bastan girmelerini engellemek


  • la noix  (05.07.16 20:57:24) 
pencere ve kapılara takılan açıldığında öten alarmlar var tanesi iki üç liradan onlardan al ikişer tane her kapı pencereye tak.

mıknatıs gibi bir yüzeyi var pencere açılınca ötmeye başlıyor tek sorun açıp kapası manual oluyor.
  • laf salatasi  (05.07.16 20:59:32) 
Bu önlemleri alamayanlar napsın? Gece gece çelik kapıyı falanda kırarlar mı ya. Tek kalıyorum ve tırstım


  • geçerkenugradım  (05.07.16 21:04:55) 
çevremde de soyulma vakaları yaşandı. çok büyük bir artış var.

apartmana girip tek tek kapıları açmaya çalışıyorlar.

hatta videolarına rastlayabilirsiniz haber kanallarında. bir tanesi bıçak çekmiş ev sahibine işler ciddi.

çelik kapı sanıldığı gibi güvenliğ değilmiş bu arada, kapıyı esnetip açıyorlarmış.

oyuncak kamera takmayın bence daha çok çekersiniz.
kapı ve pencere kenarına takılan bir alarm var tanesi 5 lira eminönü'nde ben onlardan her yere iki tane taktım.
fakat camı kesip girebilirmiş bu minik alarmı görünce.
  • laf salatasi  (22.11.18 09:08:53) 
bence yeterince önlemini almışsınız. içiniz rahat olsun. eşiniz siz yokken ayık olsun, yabancılara kapı açmasın, gece tv+ bir ışık açık bıraksın yeterli bence.


  • ninotevtidze  (22.11.18 09:38:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.