[]

yurt dışı akademik staj başvurusu ve vize problemi

avrupa'daki bir üniversitede 3 ay boyunca staj yapacağım planda. yeşil pasaport sahibiyim ama staj boyunca üzerinde çalışacağım projenin ödeneğinden faydalanarak aylık bir miktar ücret alacağım için çalışma/oturma izni gerekmekte. öyle tatile gider gibi yeşil pasaport ile gitmem zor gözüküyor yani direkt olarak.

istenilen tüm belgeleri yolladım gideceğim üniversitenin insan kaynakları departmanında benimle ilgilenen kadına. bana "şu anda sahip olduğun herhangi bir vize olmadan internship application'ını vermem mümkün değil." diyor.

daha önce böyle bir amaçla yurt dışına çıkmadığım için kastını anlamadım buradaki. pasaportun fotokopisi dışında tam olarak ne yollamamı bekliyor? bildiğim kadarıyla konsolosluğa gidip çalışma/oturma izni başvurusunu gerçekleştirmem için evvela gideceğim okuldan bir davet mektubu gelmesi gerekiyor. konsolosluktan bu izni aldıktan sonra da vize başvurusunu yapabileceğim. konuştuğum insanlar bu şekilde anlattı en azından.

vizeye başvurmak için davet almam gerektiğini söylüyorum, ik'daki kadın da önce vizeyi görmek istiyor. vize almak için gereken belgeyi vermesi gereken kişi o belge için vizemi istiyor kısaca. hiç anlamadım, çıkamadım işin içinden. "konsolosluğa gidip verin bana bir vize bakalım." mı demeliyim? staj yapacağıma onaylayan bir dökümanı yollaması gerekmiyor mu evvela?

konu hakkında bilgisi olan, daha önce benzer bir ziyareti gerçekleştirmiş birileri durumu kavramama yardımcı olabilirse sevinirim.

 
gerekiyor.

size yazılı bir belge gönderecek siz de o belgeler ile konsolosluğa başvurup çalışma izni/vizesi bekleyeceksiniz.
  • kurnaz  (05.07.16 18:35:00) 
hayır, tabii ki gerekiyor da kadın o yazılı belgeyi atmıyor ki bana. benim istediğim onu alabilmek zaten. sonra gidip paşa paşa başvuracağım vizeyeç o ise "sana bir belge vermem için vize getir." diyor.


  • jack of hearts  (05.07.16 18:38:06) 
internship application ve davet mektubu başka bir şey muhtemelen. Staj için kabul aldığını, o projede çalışacağını nasıl haber verdiler? Resmi bir şekilde haber verdilerse, ki o belgenin proje yöneticisi hoca tarafından hazırlanmış, imzalı, kaşeli falan olması gerekiyor, o dokuman vize için kullanılabilir gibi geliyor. Hocayla ya da uluslararası ofis'le iletişime geçebilirsin.


  • shadowcat  (05.07.16 18:53:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.