[]

psikolojiyle ilgilenenler

açıklamayı çok seven, sürekli kendini açıklama gereği hisseden biri için ne diyebiliriz? olasılıklardan bahsetsek de olur.

veya bir şey diyebilmek için çok az mı olur bu bilgi?


 
özgüven eksikliği?


  • medusa  (05.07.16 02:59:39) 
Yetersizlik duygusu


  • anily  (05.07.16 03:02:33) 
Çok az olur o bilgi.

Edit: Ben bu bir süredir moda olan her kişilik özelliğine "özgüven eksikliği" teşhisi koydurma işini hiç sevmiyorum. O kadar basit olduğunu sanmıyorum bu işlerin. Sen bilirsin tabi.
  • Adramelekhh  (05.07.16 03:09:52 ~ 03:16:14) 
kişi 20lerinde onu tanımlamaya çalışsam kullanacağım kelime "kayıp" olurdu. üsttekiler doğru gibi..


  • freetakilir  (05.07.16 03:14:54) 
karşısındakinin belli konularda bilgisiz olduğunu düşünüyor olabilir. o nedenle konuşmalarinda yüzeysel kalmak yerine derinlere girme geregi duyuyodur.


  • 1adam  (05.07.16 03:19:18) 
evet kendini açıklama gereği duyması dışında bildiği konularda açıklama yapmayı da seviyor ama yine de bi kayıplık, kendini bulamama yani özgüvensizlik var gibi.


  • freetakilir  (05.07.16 03:30:44) 
Yanlış anlaşılmak istemiyordur belki.


  • uyusam iyi olur  (05.07.16 04:14:56) 
Freuda göre bunlar hep seks.


  • wiillii  (05.07.16 10:26:12) 
İnternette vb. yerlerde insanlar ses tonu, mimik, karakter bilgisi gibi ipuçları olmadan bir yazıdan çıkarım yapmaya çalıştıklarından büyük olasılıkla yazarı veya konuyu açanı yanlış anlayarak yorumluyorlar. Bu sefer de insanlarda kendini açıklama ihtiyacı doğuyor.

Örn:

Geçen kurye geç geldi adamı işten attırdım.

Böyle kestirip attığında kamuoyu oluşturamazsın herkes sana karşı yer alır. Olayın öncesini sonrasını, insanların eleştirebileceği bütün noktaları kapatıp kim olduğun, normalde bu durumlarda nasıl davrandığın hakkında bilgiler veriyorsun ki kamu seni doğru yargılasın. Özellikle ekşi sözlük'te rezalet başlıkları yardım başlıkları altında çok sık rastlanan bir durum. Adam kendini 50 kere açıklıyor 80 tane ayrıntı veriyor hala ısrarla suçu adamda arayabiliyorlar.
  • ThomasJefferson  (05.07.16 12:35:47) 
hobi olarak açıklamalar yapan insanlar da var.

nasıl açıklamak? yanlış anladın beni tarzında mı hep ya da daha mı özel.
konuşmayı sevenle karıştırmamak lazım.
  • kirazıseviyorum  (05.07.16 12:54:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.