[]

Siz de boyle hissediyor musunuz bazen

Kucuk yerlere gittigimde, orada yasayan insanlarin samimiyeti bana kendi samimiyetsizligimi hatirlatiyor. Siz ne dusunuyorsunuz? Her seferinde bir sorgulamaya, ic hesaplasmaya giriyorum sanki. Her seferinde epey mutsuz oluyorum. Kendimden nefret edesim geliyor.

Bir de hic canim sikildi demiyorlar mesela, cok ozeniyorum. Bazen yakin oldugum insanlarsa eger, israrla "hic canin sikilmiyo mu ya" diyorum, hayir diyor, "nasil yani ya, hic mi sikilmiyo" diyorum. Ama bu gereksiz bir detay, neyse.

Uyari vereyim, soru kendini imha edebilir.

 
Kendilerine mesgale buluyorlar o yuzden. Ama samimiyetin disinda su gercek ki kucuk yerin dedikodusu asla bitmez. Siz duysaniz da duymasaniz da sizin ya da baskalarinin hakkinda pek cok sey soylenir. Samimiyetten ziyade herkes birbiriyle icli disli olmasindan kaynaklaniyor bence.


  • dedim ben sana  (05.07.16 00:02:54) 
küçük yerde herkes birbirini tanıdığından dolayı sana samimi gelmiştir bence.

canları sıkılmıyor çünkü bütün gün konuşabilecek kadar işsizler.
bütün gün dedikodu yapabilirler.
bütün gün televizyon izleyebilirler.
bütün gün kahvede oturup malum şeyleri yapabilirler.

küçük yerden kastını köy ve herkesi birbirini tanıdğı kadar çok küçük ilçeler olarak varsaydım.
  • mahone  (05.07.16 00:03:24) 
küçük yerde yaşayan biri olarak

mahone +1
  • rakicandir  (05.07.16 00:04:55) 
Benim en son ne zaman canım sıkılmıştı, hatırlamıyorum ya da hatırlıyorum, 2011'deydi. Özel bir durumdu da, ondan. Onun dışında can sıkılmasını çok merak ediyorum. Genelde ya zaman yetmez ya dinleniyorumdur ya da meşgulümdür bir şeylerle.

Samimiyet bence iki tarafı keskin kılıç. Bir yandan, evet, çok güzel. İçinden geleni söylüyor, buna alınmıyor veya alındırmıyor, neşeli, rahat. Hakkaten gidip sarılası geliyor insanın. Bir yandan da aynı samimiyet aşırıya kaçtıkça senin iç işin diye bir şey olmaz, özel hayatın olmaz ya da sen 'Sevgilim var' dediğinde aynı samimi insan pat diye seni fahişelikle itham edebilir. Aynı insan yalnız kalmak istediğinde saygı duymayabilir, yemek sofrasındaki kıl kaptığı bir davranışından ötürü ya da otururken bacak bacak üstüne attığın için seni saygısız ilan edebilir.
  • aychovsky  (05.07.16 00:12:02) 
@aychovsky aslinda samimiyetten kastettigim davranislarinin daha samimi olmasi. Belki de ben yanlis anlattim.


  • yuzır  (05.07.16 00:19:33) 
can bu ya. arada sıkılacak da. neyiz yani yapay zeka mıyız? can sıkılmasını abartmak ve abartmamak vardır aslında.


  • matrix  (05.07.16 00:22:37) 
Bazi kucuk yerlerdeki samimiyetin cok yapmacik oldugunu dusunuyorum. Ozellikle disaridan gelenlere karsi kendi iclerinde asiri samimi davraniyolar. Belki de "farkli" olduklarini oyle gosteriyolar. Ne bileyim, yilda 2-3 hafta X sehrindekilerin cok oldugu bi yerde olmam gerekiyor. Istanbul'dN gelen tek ben oldugum icin aralarindaki "samimiyet" ile hava atmaya filan kalkiyolar sjdj

Mesela kuzguncuk. Bence "biz cok samimiyiz cubku mahalleyizzz! Mahalle taam mi o yuzden herkesle sacma da olsa sohbet ederiz oley" diye bagiriyormus gibi geliyor. Yapay gibi.
  • kuehles blondes  (05.07.16 00:27:31) 
Nerede olduğuna göre değişiyor. Aşırı muhafazakar ve büyük şehir taklidi küçük şehirlerde kendimi dograyasim geliyor benim. (bkz: Bolu). Olduğu gibi olan sade, düzenli, böyle bi karakteri& ruhu olan yerlerde de acayip rahat hissediyorum kendimi. Küçük şehir olmasına da gerek yok, mesela Ankara'da iki gün kalınca bütün sinirim, stresim geçiyor, pelte gibi oluyorum. Bulunduğun yer ruh halini etkiliyor kesinlikle. En azından hassas ruhları etkiliyor.


  • damdanakan  (05.07.16 00:37:41) 
Tam tersi var bende. Ankara'dayım. İstanbul'a gittiğimde insanların bakışları çok soğuk ve elitist geliyor. Anlam veremiyorum. Herkes başkalarıyla iletişimden inanılmaz bıkmış gibi, istanbul kartını kullandığım birine para vermeye ısrar ettiğimde bile "uzatma lan siktir git işte" tarzı bakışlarla almıyor adamlar paraları.


  • Adramelekhh  (05.07.16 00:52:10) 
Şimdi anladım. Amanın ben öyle samimiyetle iyice kendimden geçiyorum zaten. Nenem yaşındaki kadına saldırıp 'Kıııığzz ne tatlısın sen, bıncık bıncık etlerini koparırım senin' deyip mıncıklama moduna geçiyorum hemen. Gerçi bilmiyorum dışarıdan nasıl göründüğümü; üstüme yakışıyor mu, yoksa Anadolu'yu gezen program sunucuları gibi eğreti mi duruyor ama eğer kınayan bakışları yoksa, neşeli falansa doğrudan upuzun muhabbete dalıyorum genelde. Bir de özellikle yaşlılarla konuşmayı çok severim ben. Öyle samimi yaşlı bulursam çok sevinirim.


  • aychovsky  (05.07.16 00:59:45) 
Ben bu konuda çok doluyum. Küçük yer övücülüğü yapan yerlileri hiç sevmiyorum. Kendilerini övmek için şöyle samimiyiz böyle samimiyiz kaç tane olayımız oldu küçük bir şehirde hiç bir samimiyetlerini göremedik. Oh iyi ki anam babam bırakıp hepsini istanbula gelmiş de bireyselliğimi yaşayabilmişim oh.


  • jazzabel  (05.07.16 01:48:14) 
Yapmacik geliyor. Samimi olmak zorunda miyiz? Gerci ben soguk bi insanim, surekli icli disli arkadasliklarin ilişkilerin oldugu ortamda samimiyet diye yutturulan seyin yalan oldugunu dusunuyorum. Dedikodu akiyo o ortamlarda peheey :d ayrica bunu kucuk bi mahalede de gozlemlersin, ya da az nufuslu bi sınıfta da.

Ne kadar mesafe o kadar rahatlik benim bakis acim. Bahsettiğin kucuk yerlerde bireysel davranma rahatligini bekleme yani.

Can sıkılmasına bir sey diyemicem.
  • rayde  (05.07.16 02:04:34) 
kucuk yerlesim birimlerindeki insanlari samimi buluyorum, ama hic kendimi kiyaslayip kotu hissettigim olmamisti. bilakis aralarinda adapte olup onlardan biri gibi davranmayi seviyorum. ya da tamamiyle yakup kadrinin yabanindaki ogretmen gibi onlara deney faresi tadinda yaklasiyorum.


  • charlotte blanc  (05.07.16 02:26:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.