[]

odamdaki elektrik tesisatina ne oldu?

az once bilgisayarimin sarjini takmak icin yerimden kalktim; prize fisi taktim bir anda gum diye bir ses geldi, ampul patladi. sonrasinda prize fisi takmaya calistim, sarj olmadi. gece lambami taktim; o da calismadi. sarji ve gece lambami baska yere takinca calisiyorlar. lambayi acmama yarayan dugme ve priz alt alta duruyor. bir baglantilari olabilir mi? sigorta mi atti? komple mi bozdum yoksa? yillardir boyle kullaniyorum. ilk kez boyle bir sey oluyor. evdeki herkes de uyuyor, korktum acikcasi.




 
priz ve lambanin birak kablosunu sigortasi bile ayri olur, evdeki sigorta kutusuna bi bak istersen atan sigorta var mi diye. lambadan prize hat cekmis olabilirler.


  • Golgi  (04.07.16 02:06:45) 
sigortanin attigini nasil anlarim ki?


  • fraise  (04.07.16 02:08:25) 
sigorta kutusuna bakarak.


  • freetakilir  (04.07.16 02:10:02) 
iki konum vardır sigortada bir konumda diğer konuma geçiş birinde biraz zor diğerinde çok çok kolaydır. zor olan geçiş tamamlandığında sigortayı açmış olursun. ya da üstünde on yazabilir.

yalnız o prizi baktırmadan kullanma. o ses ve sigortanın atması kısa devre ihtimalinden. prizdeki kablo bağlantısı çıkmış ve diğer kabloya temas etmiş olabilir.

ve evet normalde prizlerin sigortası ayrı olmalı ama ayrı sigorta koyduklarını sanmıyorum. muhtemelen oda odadır sigortalar.
  • seksli harf  (04.07.16 02:12:14) 
free takilir, onu akil edebiliyorum herhalde. orda ne gibi bir tuhaflik oluyor, onu soruyorum.


  • fraise  (04.07.16 02:12:27) 
notr hattin uzerine faz binmis de olabilir, faz faz cakisti zaman kisa devre olur. sorunlu prizi kontrol kalemiyle kontrol etsen iyi olur aslinda. tek tarafta isik yanmali iki tarafta da yaniyorsa ciddi tehlike var demektir. olay yerinden uzaklas ve is bilen bir elektrikci cagir.


  • Golgi  (04.07.16 02:20:50) 
Son durumu yazayim; sigorta atmis evet ama elektrik tesisatinda da sorun varmis. Bugun sabah bir elekrikci geldi; duzeltti. ayni sekilde bir banyonun daha elektrik sistemi calismiyordu. 2 oda birbirine bagliymis.


  • fraise  (04.07.16 13:42:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.