[]

para için zıt görüşlü bir yerde çalışır mısınız?

akp'lisiniz, chp'lilerin çok olduğu bir yerde
chp'lisiniz, akp'lilerin çok olduğu bir yerde
hdp'lisiniz, mhp'lilerin çok olduğu bir yerde
mhp'lisiniz, hdp'lilerin çok olduğu bir yerde
vegansınız, etoburların çok olduğu bir yerde
etobursunuz, veganların çok olduğu bir yerde

atıyorum vegansınız, hadi hep beraber steak yemeye gidelim diyorlar, gitmiyorsunuz haliyle-uzak kalıyorsunuz. veya namazla isi olmayan birisiniz, hadi hep beraber camiye gidelim diyorlar gitmiyorsunuz.

daha fazla uzatmayayım, anladınız meramımı. çalışır mısınız? parası sektör ortalamasının çok üstünde, direk bir baskı yok ama kalabalıkların arasında farklılığınız farkediliyor. kendi kafa denginiz insan bulmakta zorlanıyorsunuz.

 
standardın üzerinde bir maaşsa ve direk baskı yapılmıyorsa niye olmasın.

hatta muhalif biri olarak akp'li bir firmanın maaşının bana akmasını avantaj olarak görürüm.
  • yons  (03.07.16 23:46:38) 
Tabiki, parası iyiyse neden olmasın.

Ben zaten teşkilatçı adamım kısa zamanda benim gibi düşünenleri keşfeder kendi mikro cemaatimi oluştururum zaten.
  • KaraSakall  (03.07.16 23:46:51) 
Tabi ki çalışırım nalakası var, insanlar birbirine saygılı olduktan sonra fark etmez. Duyuruyu açarken de herhalde "akpli chpli vs. insanlara para kazandırmayı ister misiniz böyle bi durumda? " açısından baktığını düşünmüştüm.


  • olutaklidi  (03.07.16 23:47:58) 
Mobbing yoksa maasi iyiyse calisirim. Profesyonel davranilmali boyle konularda is istir ozel hayatin ozel hayatindir ikisi arasinda fark var.


  • dedim ben sana  (03.07.16 23:50:03) 
hepsi yalan söylüyor. nereye çalışmıyorsunuz lan demeye gelmiştim. herkes mantıklı ve doğruyu söylemiş.
Çalışılır neden çalışılmasın ki?

  • cahs  (04.07.16 00:03:34) 
Halihazırda çalışıyorum.

Eskiden, lisansın ilk senelerindeyken en yakın arkadaşımla bunun muhabbetini yapardık. Ne bileyim işte maaşın 30000 olsa akit'te çalışır mısın vs gibi. O zamanlar asla diyorduk, şimdi ikimizin de hali birbirinden bok.
  • buff  (04.07.16 00:07:39) 
"zıt görüşlü bir yerde çalışır mısınız?" olmalı bence. Para için ne demek? Zaten hepimiz para için çalışmıyor muyuz? :)

Profesyonel düşünmek lazım.

Parama, çalışma ortamıma bakarım. Eğer uygunsa çalışırım.
  • la rana  (04.07.16 00:09:15) 
başka seçeneklerim varsa onları değerlendiririm, çalışmam. psikolojik olarak çok yıpratır. insanlar saygı duymayı bilmiyor çünkü.

zorunlu isem ske ske çalışırım ne olacak.
  • mobydick  (04.07.16 00:12:01) 
Hic sallamam isime bakarim. Is arkadasini iste bırakırım.


  • vi veri veniversum vivus vici  (04.07.16 00:24:54) 
siyasi parti aidiyetim yok. ama sağ-muhafazakar partilere ne ben oy verdim ne kendi ailem vermiştir..
buna mukabil tüm sülalem tutucudur -solcusu da dahil bizde bir kız evlenmeden ilişki yaşayamaz, içemez, bayramda herkes köyüne gider, herkes okuyup memur olur. bu CHP-DSP delegesi olan evlerde de böyledir AKPli MHPLi olanlarda da. yaşam pratikleri arasında siyasetten kaynaklı öyle büyük farklar yoktur esasen. Ki olsa da fark etmiyor. İnsanların birbirine saygısı, olgunluğu ve de güzel geçinmeye niyetli olması mühim. bu yoksa aynı görüşte için içine fraksiyon girer yine kavga çıkar.

annem babam abdestli namazlıdır (bu tanımla dinin hayatımızdaki yerini anlatmaya çalıştım). maşallahları vardır her kesimden insanla mis gibi geçinirler. ancak aynı aileden minnacık şeylerden cıngar çıkaranı yok mu? var. bu hayat tarzı /görüş/inanç değil karakter meselesi.
yörüğüz, kendimiz hayvancılıktan geliyoruz ama vejetaryanımız da istemediğin kadar çok, vegan daha çıkmadı. arkadaşlardan var ama veganlar da onlarla buluşurken düşünüyoruz özel, nerede ne yapsak diye.
benim kendi arkadaş çevrem zaten ezici olarak kürt-alevi (ben sünni türk), okuduğum bölüm nedeniyle de %50'den fazlası ateist.
bu liste böyle uzar gider. Beni ve de iletişimde bulunduğum çevreyi tek bir tanımla Xci olarak tanımlayabilecek bir terim, kavram yok ki. öyle siyah-beyaz değil. nereye koysan sırıtmam. Nereye koysan birileriyle paylaşımım olur -düzgün insanlarsa. ve tek bir ortam değil tek bir tarz değilim ben, karmaşık.

işyerlerimde solcu patronumdan aylarca maaş alamadığım da oldu milliyetçi patronlarımla ailece görüştüğüm, kaynaştığım da. iş ahlakı siyasi görüş dinlemeyen bir şey. aslında genel olarak ahlak böyle bir şey zaten. çomarlar AKP li oldukları için değil çomar oldukları için ahlaksız. yurtdışında çalıştım. orada da daha farklı kavramlar üzerinden gidip yine aynı sonuca varırım. aslolan insan.

neyse işte işte önceliğim parası, ödemelerin düzgünlüğü, sevmem vs. Siyasi görüşten önce dedikoducu, gösteriş merkalısı huy olarak gıcık olacağım insanlarla çalışmak istemem. ama mecbursam çalışır mıyım..kimlerle çalışmadım ki?
  • niye ama  (04.07.16 00:44:06) 
Çalisiyorum, iş disinda gorusmuyorum is arkadaslarimla. Sorun olmuyor sadece işimize bakiyoruz.


  • chitosan  (04.07.16 00:53:03) 
Calisirim tabii ki. Calisacagim yerde dikkate alacağım sey ne kadar kazanacağım ve ne sartlarda calisacsgimdir, buna gore degerlendiririm. İs, istir. İsle baska seyleri karistirmam.
Karsi taraf da isle başka seyleri karistirmiyorsa calisirim. İs yerindekilerle siki-fiki olmak zorunda degiliz.

"Para için" diye ozellikle belirtmek biraz anlamsiz olmus:) la rana +1
  • stavro  (04.07.16 00:55:00) 
şu anda tam da bu durumdayım. sosyal medyada siyasi içerikli paylaşım yapamamak dışında bir yan etkisi pek yok. iş arkadaşlarıyla da siyasi içerikli konuşmalara pek girmemeye çalışıyorum mümkün mertebe.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (04.07.16 01:07:35) 
Ne kadar para için?

Ek olarak onlar beni barındırmaz. :)
  • yirmisantim  (04.07.16 02:02:13) 
kardeş abartıyorsun o kadar kutuplaşılmadı daha


  • eksimeksi  (04.07.16 02:42:04) 
Sabah, atv gibi propaganda kuruluslarinda calismam.
Aselsan roketsan gibi "savunma" sanayi sirketletinde calismam.
Philip Morris olsun sigara sirketlerinde calismam.
Devlete yapismis Limak Cengiz vb sirketlerde calismam.
Fem gibi egitim sirketlerinde calismam.
Patronu Agaoglu karakterinde olan sirketlerde calismam.
Devletin Tubitak gibi adam kayirmanin ust duzey oldugu itibarsiz buldugum kurumlarinda calismam.

Bu ve benzeri ahlaken onaylamadigim sirketlerde yan isleri yapacak olsam da calismam, ust duzey yoneticisi olsam da calismam. Herkesin, calistigi sirketin yaptigi isi ve ortaya koydugu urunlerini kendi ahlak anlayisindan gecirmesi gerektigini dusunuyorum. Profesyonellik bu duruma mani degil.

Baska bir sirkette olsam bu sirketlere is yapmayi Akit gibi yerler olmadikca o kadar sorun etmem.

Nerede calisirim? Yaptigi isle medeniyet icin, toplum icin ufak da olsa bir tas tasiyan yerde calisirim. Patron suna oy vermis, is arkadaslarim buna oy vermis insan olduktan sonra bunlar onemli degil.
  • f_d  (04.07.16 04:07:52 ~ 04:11:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.