[]

Canlıların yavrusu neden daha sevimli geliyor?

Babannemin bahçesinde yumurtadan çıkan civcivlerden biri sakat çıkmış, yürüyemiyor bazen vücudu kanıyor. Bizimkiler de eve almış besler bakarız diye ama hayvan yiyip içmiyor, sabaha ölecek büyük ihtimalle.

Normalde pek duygusal biri değilimdir, ava giderim hatta bizzat bahçedeki tavuklardan birkaçını kestim sonra da pilavını çorbasını falan yaptık, hiçbir şey de hissetmedim. Ama yavru olunca insan daha bir farklı oluyor. Kadın olsam annelik içgüdüsü falan diyeceğim ama erkeğim.

Sorunun özeti, her canlının yavrusu neden insana daha sevimli görünüyor? Bunun bilimsel tarafı ne? Vücut bekle büyüyünce yersin daha fazla kalori alırsın mı demeye çalışıyor acaba ?

 
  • komsu komsunun nickine muhtactir  (03.07.16 23:08:58) 
  • pilav  (03.07.16 23:15:43) 
herşeyin minimali şirindir çünkü.


  • matrix  (03.07.16 23:28:27) 
bunu yemez misin soyle?
www.youtube.com

her seyin kucugu guzeldir
  • exlibris  (03.07.16 23:45:59) 
fiziksel özelliklerinin dışında her yavru masum, saf, yardıma muhtaç halde olunca ona karşı ekstra bir merhamet ve vicdanlı oluyoruz.


  • yons  (03.07.16 23:55:49) 
annelik-babalık içgüdüsünden kaynaklanıyor bu, evrimsel açıklaması buymuş diye okumuştum.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (04.07.16 01:08:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.