[]

Garibanları napalım

Kürtler, suriyeliler, ıraklılar, ortadoğu halkı, belki güney asya belki afrikalılar vs Fakir ve gariban oldukları halde 10 çocuk yapıp onların da sefil yaşamasına sebep oluyorlar, ve bu böyle devirdaim gidiyor.
Bu insanlara gariban mı, cahillikse cahillik için suçlayabilir miyiz.
Yoksa cahil değiller ilkeller mi? Bana mı sorfu o çocuğu yaparken mi? Dünyada hiçbir anne baba sefaleti görüp buna engel opmaya çalışamayacak kadar düşük iq ya sahip değil mi?
Çocugun bi suçu günahı yok diyoruz ama o annebaba da yirmi yıl önce o çocuklardan biriydi, ya da o çocuk da büyyünce babasını taklit ediyo zaten.
Düşüncenizden ziyade tutumunuz ne bu konuda

 
Zengin parasıyla fakir karısıyla oynar. Küresel bir gerçek.


  • anonymice  (03.07.16 19:28:38) 
devlet destekli aylık kondom yardımı


  • neseranni  (03.07.16 19:34:04) 
soykırım


  • glamdr1ng  (03.07.16 19:57:39) 
menşei tanimlamalardan çok cahillik ve fakirlikten yola çikarsak aslinda mizah ötesi seyler var bana kalirsa. simdi o çocuklar büyüse ilkokul yada ortaokulu zar zor bitirseler ya da terk etseler zenginiydi, orta direğiydi, beyaz yakalisiydi, mavi yaklisiydi her neyse onlara canlarini emanet etmek zorunda. çünkü şöför, aşçı, çocuk bakicisi, inşaat ustası vs. diğer bu türden işçi ve çalişanlar bu insanlardan çıkıyor ekseriyetle. o nedenle onları sevelim, koruyalım, aşşaağlamayalım. en alt tabaka ve en üst tabaka ister istemez bir birine muhtaç.
o sitelere 30 dakkadan önce servis yapan pizzacimiz da bu kesimden. bahşisini bol verin bi zahmet.

  • 1adam  (03.07.16 20:03:00 ~ 20:20:52) 
  • yons  (03.07.16 20:18:49) 
Bahsettiğin 9 kardeşli insanlardan biri benim. Annem her hamileliğinde günah diye aldırmak istememiş. Sonuç olarak 9 kardeş biz doğmuşuz. Ama acınacak durumda da değiliz. Birimiz matematikçi birimiz mühendis birimiz öğretmen birimiz doktor dişhekimi iibf aramızda okumayan tek bir kardeşim kaldı. Onun için de elimizden geleni yapıyoruz. Bildiğim kadariyla birçok akrabamız da böyle. Yani gelen kuşaklar o kadar da bozuk yetişmiyor. Kendini yetiştirmek için elinden geleni yapıyor. :)


  • eylul  (04.07.16 01:27:34) 
insanlar bilakis maddi açıdan zor durumdayken daha çok ürüyor. savaş dönemlerinde doğum oranı fırlıyor, fakir ülke ve coğrafyalarda nüfus artış oranı her zaman daha fazla oluyor. bir tür "zor zamanlarda hayatta kalabilme-soyu devam ettirebilme" içgüdüsüyle alakalı sanırım. gerçi eğitimli ama fakir kişiler yine çok çocuk yapmıyor, sanırım eğitimsizlik ve fakirlik kombinasyonu anahtar :)


  • workers of all world  (04.07.16 01:35:14) 
Bu ülkeye çöpçü de lazım diyolar ya... O hesap.

Ne kadar çok eğitimsiz, gariban olursa, zengin de o kadar konfor içinde yaşar, parasının geleceğini o kadar garanti altına alır.
  • la rana  (04.07.16 01:37:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.