[]

tatil zamanlarinda yanina arkadas bulamamak

Calisan biri olarak 2-3 gunluk tatilleri bile yakin yerlere giderek degerlendirmeyi seven bi insanim. Tatil oncesi ay bi daha nereye gidersen bana da yaz beraber gidelim diyen tipler haber verdigim zaman ayh canim ya sevgilimle suraya plan yaptik, pardon annemgillerin yanina memlekete gitcem, sevgilim izin vermiyo gelmek cok isterdim, canim ya hic param yok baska sefere insallah bla bla dedikten sonra her tatilde oldugu gibi tek basima tatile cikiyorum. Dondugumde de ne gezdin be, ne yedin be, ben de yaninda olcaktim var yaaa gibi sacma sapan cumleler kuruyorlar. E gitmeden once ben sana haber verdim gel beraber gidelim dedim milyonlarca sacma sebep sunup gelmedin benimle napsaydim evde mi otursaydim. Ufaktan sanki hazmedemiyorlarmis gibime geliyor.

Neyse zamanla tek basima tatillerden keyif almaya basladim ben. Kendi zevkime gore istedigim yere gidiyorum, gittigim yerlerdeki mekanlarda istedigim kadar vakit geciriyorum birilerini beklemiyorum ki buna cok uyuz olurum, istedigim seyleri yiyorum kizlar genelde onu yemem bunu sevmem triplerine girdiklerinde geriliyorum cunku, pansiyonda kaliyorum konforunu dert etmeden, yoredeki insanlarla samimi oluyorum cekinmeden vs.

Evet bunlarin hepsini tek basima yapmaktan zevk aliyorum ama keske ortak gezme anlayisimin oldugu biri olsaydi da daha cok eglenseydim, bu gorduklerimi yorumlayip paylasabilecegim birisi olsaydi yanimda diye de dusunmeden edemiyorum.

Boyle bi tatil arkadasligi platformu var mi? Seyahatlerinde yanina arkadas arayan ya da yabanci birisiyle gezmek isteyen gibi.

Uzun yazdim kusura bakmayin.

 
bende de durum ayni sekilde :)

aslinda sirf bulamamak degil de yalniz seyahat edebilen biri haline geldikten sonra sizin gibi dusunmeyen kisilerle de keyif alinmiyor yolculuktan.

ben de arastirmistim bir ara, cok sonuc elde edemedim. solo traveler gruplari var mesela facebook uzerinde. en yakin o olabilir platform anlaminda sanirim. baska bir alternatif de gidilen yerde backpacker hostel tarzi yerlerde kalmak, sizin gibi baska yalniz seyahat eden insanlarla tanisabilirsiniz bu sekilde. bir de tabii mobil uygulamalar var, tinder filan gibi. blogger'lardan cok goruyorum, lokal insanlarla tanismak icin kullaniyorlar. ama yalniz kalmamak icin gereksiz bir yol da olabilir, denemedim:)
  • miss creampuff  (03.07.16 19:26:27) 
Burada seninle tatile çıkmak isteyecek tonla adam vardır diye tahmin ediyorum. Değerlendirilebilir.


  • yirmisantim  (03.07.16 19:42:27) 
Aynı dertten ben de muzdaribim. Tek başına gezmek, birisine bağımlı olmamak güzel ama bazı aktivitelerde kafaların uyuştuğu biri olsa daha iyi olur tabi. Platform işi benim de aklıma gelmişti. Uygulama yazmayı bilen birisi bunu yakında yapar.


  • boreas  (03.07.16 20:10:48) 
Ben sırf bunun için sevgili istiyorum ya peşimden sürükleyeceğim her yere.


  • jazzabel  (03.07.16 20:17:17 ~ 20:17:34) 
@jazzabel bazen ben de dusunmuyorum degil hani :) sonra amaan bosver diyip vazgeciyorum


  • dedim ben sana  (03.07.16 21:24:04) 
@yirmisantim her tatilde ayni yerlere gidilmeyebilir burdakilerle birine de ben suraya gidiyorum sen de gel demek istemiyorum, actigin blablacar duyurusunda oldugu gibi bisey olmasi gerekli benim bahsettigim sey ayni zamanlar ayni yere tatile gitmek gibi


  • dedim ben sana  (03.07.16 21:26:31) 
Uygulama çıkmasını beklemek yerine aynı durumda olanlar için whatsapp da ya da telegram da grup oluşturabiliriz. Tavsiyeler verebiliriz birbirimize ne dersiniz?


  • boreas  (03.07.16 22:08:41) 
Bu konuda yapacak pek fazla birşey yok eskiden sürekli tatile oraya buraya gezmeye gittigim insanlar ile artık tatile falan gidemiyorum özelikle öğrencilik zamanlarında aktif bir sosyal hayatın olduysa daha zor geliyor bir kısmı evlendi ,bir kısmı iş güç kaynaklı izin zamanlarını denk getiremiyor ,insanların tatilden beklentileri değişmiş oluyor ,artık bende pek fazla takmıyorum bazen tek başıma gidiyorum kafama göre geziyorum istediğim gibi yatıp kalkıyorum grup olarak gidildiğinde hep bir arıza çıkaran muhalefet yapan oluyor o açıdan daha rahat gelmeye başladı tek kişi tatil yapmak, artık arkadaşlar organize ettiği zaman grup olarak tatile gidiyorum normalde de gitmiş olduğum yerler olduğu için bir nevi rehbeelik yapmış gibi oluyorum ,yaşadığım şehirde ki trekking doğa yürüyüşü grupları vardı facebook üzerinden iletişime geçip grubun düzenlediği yürüyüş rafting kamp gibi aktivitelere katılıyorum burada kafa dengi insanlar ile denk geliyorsun bu tip grublara bir bakabilirsin onun haricinde buraya yaz elbet birileri ile denk getirebilirsin tatil zamanı ve yerlerini bunlar haricinde şu an için aklıma birşey gelmiyor .


  • sealth  (03.07.16 22:23:49) 
@boreas kalabalik olmasi gerekli cok kisiye duyurulmali ben bi platform olusturulmasinin daha uygun olacagini dusunuyorum yani whatsapp ya da telegramla olacak is degil gibi geliyor bana


  • dedim ben sana  (03.07.16 22:24:54) 
Aynı durumdayım, Ben de yurtdışına giderken beraberimde sürükleyebileceğim birini bulamıyorum ve jazzabelin fikri geçiyor aklımdan. Pek insan canlısı, konuşkan bi tip olmadığım halde gezerken yanımda birilerini istiyorum. Belki de sebebi insan canlısı olmayıp yerel halkla çok kaynaşamamamdır. Ama aynı durumda bu kadar insan görmek beni şaşırttı çünkü etrafımdaki herkesin dediğin gibi bi bahanesi var.


  • olutaklidi  (03.07.16 23:36:16) 
@olutaklidi bence baya bi kisi var bu durumdan muzdarip olan birinin onculuk edip bu kadar insani biraraya toplayacak bisey bulmasi gerekli ondan sonrasi cozulecek gibi geliyor bana


  • dedim ben sana  (03.07.16 23:56:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.