[]

gece gece tum planlarimi alt ust eden ailem

tam evi buldum. kirayi zar zor dusurduk. emlakciya soz verdim. yarin kapora verecem.amaaa

simdi evdekiler aklimi celdi. biz sana heray 1000 lira yardim ederiz. sen de disini sikip 2000 lira verirsin. kredi cekip oderdsin. kendi evinde yasamis olursun.

artilarini, eksilerini dusunmekten basima agrilar girdi. siz ne dersiniz? 250.000 liraya 10 yilda ev sahibi olmak mi?(kendimi pek sikmadan almis olucam)

yoksa 1400'e kiraci olmak mi? bu arada istedigim lokasyon sariyer. 250.000' lik ev muhtemelen dandik olacak. ama kiralik evi cok begenmistim.

 
Nasılsa o paranın neredeyse yarısını başka birinin evine vereceksiniz. 10 sene sonunda sizin olmayacak bir eve 1400 vermektense bütçeniz zorlanmayacaksa diğeri daha mantıklı geliyor kulağa.


  • saridendigindekirmizidiyebagiranadam  (03.07.16 01:50:38) 
Önündeki 10 yılı öngörüyorsan evi al, yok 6 al sonra ne olur belli olmaz diyorsan kiralık iyidir.


  • orhan tv  (03.07.16 01:51:31) 
Kiralamak istediginiz eve tasinin.

Diger evi de alip kiralayin, kirasinin ustune ekleyip kredisini odersiniz.
  • crown  (03.07.16 01:51:35) 
Şu aralar duyduğum abartılı kiralarda hep ailen gibi düşünüyorum. Kendi evini al bence. Kiranın sonu yok, sana asla dönüşü olmayacak bi para kira. Gidiyor öylece... Ama ev almak birikim yapmak demek çok daha mantıklı. "Almanyadan torunum geliyor" da diyemez kimse :)


  • megalomaniac  (03.07.16 01:51:56) 
o bokun altına girmiş biri olarak anlatayım. 300.000 tl nin altına 1+1 ev yok, sıfır (yeni), yerin altında olmayan evi 300 den aşağı bulman zor, istanbul anadolu yakasında böyle, ha uzaklara gidersen ucuza bulursun ama lanet olsun dersin. neyse 250 ye ev bulman zor kısaca. ben bu yola 270 diye çıktım, 320 de bitirdim, o da evin kusurları olduğundan dolayı.

kentsel dönüşüm vs ile bitmemiş ev bulursan daha ucuza getirebilirsin, ama onda da mütahit ile ödemede anlaşman lazım. benimki direk paranın yarısını istemişti 3 ay sonrası için, kalanı da 2 taksit yaptı.

paranın tamamını kredi çekemezsin, köşede paran olması lazım. banka %70 e kadar mı ne kredi veriyordu sanırım, yani bankaya gidip 300 lük ev için 300 lira kredi çekemezsin.

ondan sonra, ucuz bütçeyle bulacağın evler bok gibi olacak, çünkü o evlerin ucuz olmasının sebebi bi bokluğunun olması. giriş katı falan bulabilirsin ya da kötü bir 1. kat olur o paraya (ben girişteyim). çok ev gezmedim ama genelde ya evin kullanılabilir alanı azdı (adam üçgen yapmış odaları) ya da salonun ortasından kiriş geçirmiş vs vs.

yani elinde az para olunca, o kafandaki süper evi bulamıyorsun, bolca bakman gerekiyor, kesin şartların olması lazım (ki vakit kaybetme) ve en önemlisi paran olması lazım. hazır paran olacak ki bu işe girebileceksin. ben 120 bin lira kredi çekecektim, 120 bin için banka senden her artan vade senesi için 10 bin tl alıyor. 5 seneden uzun kredi mantıklı değil, gir bi çekmeyi düşündüğün krediyi yaz, ödemen gereken tutarı gör.

evi alırken da ufak masraflar oluyor, onlar için de 2-3 bişeyler gerekir.

ha en önemlisi, benim başıma geldi, bu bokun altına girdiğin zaman işini falan kaybedersen sağlam sıçışlara geliyorsun.

Bunları düşünerek karar ver. Ben eeeh si... diyerek evet dedim, ailem destek oldu. ama kolay değil dediğim gibi.

ha bi de, sosyal hayatın da bu karardan etkilenecek, çünkü her ay kredi ödemek için para ayırman gerekecek, ya da para biriktirmek için daha az ortamlarda olman gerekecek. (bu da başıma geldi)

işimi kaybedince aldığım tüm tazminatı da ev parasına yatırdım mesela
  • bonjurkes  (03.07.16 02:07:09 ~ 02:09:34) 
10 yıl göz açıp kapayana kadar geçiyor sonra iyi ki almışım diyorsun. aileni dinle.
bonjurkes'e de kulak ver zira zorlu dönemler olabileceğini bilmende yarar var.

  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (03.07.16 02:21:07) 
Çok istiyorsan emlak finansı bilen bir arkadaşına küçük bir analiz yaptırabilirsin.


  • Adramelekhh  (03.07.16 03:23:02) 
250ye evi nerden bulmuslar cidden merak ettim.


  • brkylmz  (03.07.16 05:22:54) 
kira ile kredi faizleri arasinda bi denge var hemen hemen.hazirda paran yoksa kredi cekince bi dunya faiz parasi oduyorsun, bu faize giden de tipki kira gibi bosa giden bi para. ev fiyatlari sen aldiktan sonra artarsa kara gecersin, ya da yurt geneli faizler artarsa falan. karisik bir durum anlayacagin. yasamak zorlasiyor ber gecen gun. modern koleleriz kira ve karin tokluguna calisan. e kacari da yok bi gun bi ev alinacak sonucta ama durumunu gozden gecirip analizi yapman lazim.


  • yorgunargin  (03.07.16 09:20:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.