[]

Kedinin sürekli ayak-kol-parmak ısırması

Yok mu buna bir çözüm ?
9 haftalık bir kedim var,bazen çok uysal kuzu gibi geçiyor koltuğun üzerine sessiz sakin uyuyor, bazen de rahat battiyor gibi.oradan oraya hızlıca koşuyor, ellerimi parmaklarımi ısırıyor. Tamam henüz yavru dişleri pek yok ama ilerde buyuk problem olacak gibi bu durum. Nasil engelleyebilirim bunu ?

Teşekkürler.

 
Cok ilgilenmemek ve isirdikca burnuna sertçe vurmak lazim. Burnuna her isirdiginda sertçe vur. Canınin bu yüzden yandığını anlayınca bir sure sonra vazgeçer.


  • Kedilerinefendisi  (03.07.16 01:03:39) 
Ayrıca kısırlaştır mutlaka. Hırçınlığı azalır.


  • Kedilerinefendisi  (03.07.16 01:04:13) 
tek bir kelime ile kesin bir ses tonuyla uyar. "hayır!" gibi. ses tonundaki manayı anlıyor onlar. yapmasın diye kolonya koklatmak, odaya kapatmak gibi şeyleri deneme sakın. çözüm olmaktan öte senin inadına gitmeye başlar. canının acıdığını ağlar gibi bir sesle belirtebilirsin. bi de şimdi dişleri kaşınıyo olabilir onun, büyüdükçe bi yetişkin gibi olup pek bulaşmıyolar sen elleşmedikçe. aşırı ısırgan bi kedim var ordan biliyorum.

bi de ısırdığında aniden elini çekme. yavaş yavaş bi yandan uyararak çek. oyun zannediyor, sen çektikçe iyice ısırıyo yakalamak için.
  • rayde  (03.07.16 01:06:16) 
valla ben açıkçası engelleyememiştim. zamanında oyun olarak bile ısırmaya alıştırırsanız önünü alamıyorsunuz. Ancak burada kedi hususunda bilgili çok kişi var. belki işe yarayan bi çözüm önerisinde bulunurlar da ben de rahatlarım :)


  • badabista  (03.07.16 01:10:38) 
9 hafta daha çok erken.

3 ay civarından sonra normale döner, bu yaş için normal.

İsirdiginda elini/ayağını cekersen daha cazip bir "av" haline gelirsin.
O yüzden isirirsa çekme, kendi kendine bırakır.

Su anda avlanmayı öğrendiği yaşları.
Doğasında var bu.
Yetişkinliğe geçerken bırakacak.
  • blatta hiberna  (03.07.16 01:26:37) 
bizimkisi 3 ayı geçeli oldu bayağı değişmedi, çare kolonya, ısırdığı yerlerine sür hele ne oluyor gör.


  • Apocalypse  (03.07.16 10:04:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.