[]

Vejeteryanliga giris 101 (ne yiyonuz siz he aksam ya)

Yavastan vejeteryanliga gecmeye calisiyorum bunda en buyuk etken annemin adagi oldu, gittik adagini gerceklestirmeye o gunden beri et yiyesim zaten gelmiyor ama her aksam evde yapilan yemek mutlaka etli, disarda fast food yemek istesem etsiz bise yok ac kaliyom la siz nabiyonuz
İmladan dolayi kusura bakmayin mobildeyim.



 
Ufak bi edit her aksam yapilan yemek etli derken mesela kuru fasulye etli yada taze fasulye kiymali


  • topraam  (02.07.16 22:39:52) 
Et koymamasini soyleyin annenize.
Sizin icin ayri pisirsin ya da. Nasil olsa o fasulyeler dograniyor.

Disarida da esnaf lokantalarinda genelde etsiz zaten. Onun disinda mezeler, salata, pizza, ev yemegi, borek, simit-peynir, pide, peymacun vb.
turkiyede secenek bol
  • kuehles blondes  (02.07.16 22:44:27) 
her seyi yiyorum ben sadece tek bi farkla etsiz... fastfood yemem. dısarda mumkun mertebe yemem. dısardan söyliceme makarna haslar onu yerim asla bıkmam. salatalı yerim peynirli yerim domtesli yerim her gun bi cesidini yapsan 365 gun farklı makarna yersin zaten. i love makarna.


  • benmari usulu  (02.07.16 22:45:06 ~ 22:45:32) 
Kendi yemeğini kendin yapmayı deneyebilirsin ya da anneye vejetaryen olduğunu anlatman ve etsiz yemek hazırlamasını istemen lazım ki çok zor. Anneler "et yisin yavrım" mantığı ile anlamamakta ısrar ediyorlar.

Dışarıda yemek bulmak sıkıntı evet. Makarna, kaşarlı pide, salata vs yiyebilirsin dışarıda. Çok olmasa da vejetaryen kafeler falan da var.
  • buff  (02.07.16 22:46:10) 
Disarda tek care makarna herhalde, kendi yemegimi yapacak ne yetenegim ne zamanim var maalesef :) he bide isyerim merterde gungorene bagli normal cafe yokki vejeteryan cafe olsun


  • topraam  (02.07.16 22:49:20) 
ek olarak 1 yıldır et yemiyorum. gecen annemde de oldugundan dolayı bende diyabetten suphelendik aile hekimi kan aldı baktı ve dediki benmari sen naptın kendine kan degerlerin muthis olmus son gorduugmden beri. herseyin mukemmel duzende :) annem de dedi et yemiyo artık falan. annem normalde her seyi et yemememe baglar yorgunluk deprsyon shdsh falan filan. artık ikna oldu.


  • benmari usulu  (02.07.16 22:51:07) 
O zaman bendede ufakdan da olsa faydasi olur gizli seker gibi bisi vardi bnde de


  • topraam  (02.07.16 23:01:52) 
Veganlık öneririm. Yakın zamanda vegan yoğurt vegan üçgen peynir gibi ürünler de çıkyıor , şu an vegan peynir ve süt de var ve yerli süt de çıkacak (daha ucuz bir fiyata). Veganlığa geçmemenin önünde pek engel kalmıyor gibi.


  • Cursed Chico  (02.07.16 23:27:55) 
Veganliga daha zamanim va bence ya once su et urunlerini bi birakiyimda sonraki asama o


  • topraam  (02.07.16 23:29:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.