[]

millerle normal bileti business yapmak

haftaya istdan ny a gidicem.(thy direk aktarmasız) 25k civarı milim var. biletim ekonomi. bileti business e yukseltsem mi diyorum kendimi azcık şımartasım geldi. hayatımda hic business uçmadım merak da ediyorum. farkı ne bilenler anlatabilir mi? miller yeter mi? millere değer mi? ne diyosunuz?




 
business candır. şımart kendini.


  • Polaroid  (02.07.16 19:32:52) 
Kisa ucuslarda business anlamsiz ama uzun ucuslarda guzel oluyor. Farki ne derseniz servis kalitesi, ikramlar ve yiyecek/icecek farkli. Ayrica koltuk daha genis, diz mesafesi daha fazla.

Ayrica yanina oturan insanlarin sinifi da degisiyor. En son yanima bayagi matrak, Urdunlu bir avukat oturmustu. 5 saatlik ucusun herhalde 2 saatini sohbet ederek gecirmistik.
  • crown  (02.07.16 19:36:06 ~ 19:36:32) 
şehirlerarası uçsan ya da ne bileyim avrupa'ya uçsan değmezdi, ama ist-ny arası bayağı bir sürüyor, o yüzden business'a değer. ben ekonomi ile ist-washington uçmuştum, sonsuz bir otobüs yolculuğunda gibi hissediyordum kendimi. bir kere rahat rahat oturuyorsun. yiyecek içecek kalitesi daha iyi oluyor. uçağa inme-binme önceliğin oluyor, bagaj önceliğin oluyor. havayoluna göre değişiyor hizmetler tabi, thy'nin bunlar diye biliyorum ben. millere değer bence.


  • whimsical  (02.07.16 19:37:38) 
25 k mil avrupa gidis donus business mili tam ama ny u business yapmaya yetiyorsa kesin yap neler var.

Tam yatar koltuklar,uyku seti,gazete dergi,daha iyi kulaklik,relax setleri jaguar marka cantasi cok guzel,ilk icki ve cerez soguk sicak aperatif,arkasindan 7 cesit ordovr tabagi secip almali,uc secenekli sicak yemek ,corba,peynir meyve tatli,dondurma tabaklari,cay,kahve cesitleri.entertainment,arada acikirsan cipsler pringleslar,sinirsiz ucretsiz internet,daha genis koltuk.insan gibi gidiyorsun.
  • duptıs  (02.07.16 19:48:19) 
Ben olsam yükseltmezdim. 25K mille başka yere gider, gelir, gezerdim. Business'da verecekleri ikram, yiyecek, içecek gibi şeyler taş çatlasın 100 lira. Otur evinde ye nolcak.


  • mr.goodcat  (02.07.16 20:05:13) 
daha once ist-ny uctum hep ekonomide. orda da alkol-yemek sınırsız gibi bi seydi yani sürekli bi ikram durumu. ucus kiti onda da var corabından gozbandına disfırcasına kadar. aradım 40k mil gerekiyormus ve yer yokmus yedek yazdırdım check-in esnasında yer varsa upgrade olcak. bu 25k in 12k si zaten ucak biletlerinden gelmişti. biraz birikince hemen bilet alıyorum cunku bi bırakmadım ki 100k ları goreyim yıllardır.. bi kaç yere daha bilet almam gerekiyor aslında onumuzdeki aylar icin. şimdiden alıp 40k mil yapabilirim cok rahat ama bilemedim 40k cokmus sanki.


  • benmari usulu  (02.07.16 20:12:24) 
Yukseltirsen eger havalimanina cook onceden gidip thy lounge a gir. 2 saat kala gitme, baya 5-6 saat onceden git :D

Ben de millerle yukseltmistim (millerimin suresi doluyordu ve gidis donuse yetecek kadar milim de yoktu. Ucak ici experience icin degil de lounge icin yukselttim. Zaten viyana'ya gidiyodum, 2 saat)


Neyse hayatinda ilk defa business'a binmis biri olarak lounge harikaydi, ozellikle ucusumdan 6 saat once havalimanina gitmeme degdi.

Bir de uzun ucacakmissin, annem nyc ucusunda business ucup asiri memnun kalmisti. Bence deger.

Eger onumuzdeki sure zarfinda ydisi ucma planin yoksa olur ki thy oyle bu vergi aliyo ki onceden satin alinan biletler vergi fiyatindan ucuZa oluyo zaten.
  • kuehles blondes  (02.07.16 20:12:36) 
internette mil satanlara bi bakim dedim 30k mile 1000lira diyolar ben şok :o 1000 liraya deger mi ya ucmicam biznıs cizıs krayz asjhdas


  • benmari usulu  (02.07.16 20:14:07) 
Ben ekonomiyi business e upgrade yapmistim, direk millerle business almadim.

Artik thy cok az mil veriyor, 25k yi eskisi kadar hizli toplayamayabilirsin.
Dedigim gibi benimkilerin suresi doluyordu, o yuzden kiydim millere :D
  • kuehles blondes  (02.07.16 20:14:34) 
yılda en az 10 kere avrupaya ucuyorum yeri geliyo vergileri de milden ödüyorum o zaman cok iyi oluyo. ist-ny 10 saat yani yeterince uzun diye bu sefercik prensescilik oynim dedim ama oynamicam sanırım :D


  • benmari usulu  (02.07.16 20:15:46) 
iki ist-ny gidiş dönüşten (5600 lira) 12k mil geldi shop n miles karta. ucus mili degil alısveris mili yani. ucunca da ucus mili gelcek ekstra olarak. ucus mili az verio cidden. ama dogru yerden alısveris yapınca guzel alısveris mili geliyo.


  • benmari usulu  (02.07.16 20:16:59) 
Herkes Business için ikram yiyecek olarak görür olayı ama business'ın esas olayı firmanın size uçakta ayırdığı alandır. bu ekonomi sınıfına göre daha fazladır. Yani esas o kadar pahalı olmasının sebebi yiyecek, içeçek, servis vs den öte size uçakta ayırdığı alanın ekonomi sınıfına göre daha fazla olmasıdır.

Ayrıca 25.000 mil ile New York'a Ekonomi-Business upgrade'i yapamazsınız. Yetmez.

Şimdi yeter diyenler vs çıkacaktır. Şöyle bırakayım

www.turkishairlines.com
  • ihanet kac kisilik  (03.07.16 00:13:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.