[]

türk halk müziklerinde yöre/il vurgusu

daha önce de aklıma gelmisti ama dün dolmuşta da böyle bir parça duyunca burada sormaya karar verdim. mesela ceylanın söylediği urfalı zeyno.. dolmusta duyduğum ise oyna anteplim oyna oyna adanalim oyna.. gibi. yine bazı düğünlerde duyduğum yerel parçalarda da bu durum var. başka ülkelerin müziklerinde de var mıdır bu?
tabi tam yerini tutmaz ama ister istemez, texaslı gelin.., aman new orleanstan acı haber geldii.. gibisinden sözler filizleniyor insanin zihninde birden.
ayrıca ek olarak, country müzik bizim türk halk müziğinin tam karşılığıdır diyebilir miyiz?


 
Cok fazla yok sanirim ama aklima gelen bir ornek bizim buralardan Galway Girl (Galway, Irlanda'nin batisinda bir sehir):

www.youtube.com

Gene Irlanda yoresinden aklima gelenler:

Clare to Here: www.youtube.com

Leaving of Liverpool: www.youtube.com

Rocky Road to Dublin: www.youtube.com

Raglan Road: www.youtube.com
  • crown  (02.07.16 18:07:02 ~ 18:12:02) 
Var, avusturya'da filan var.


  • kuehles blondes  (02.07.16 18:10:57) 
@crown
tabi ki yer adları oluyor da, bizim parçalarda ise nasıl desem, böyle derininden hemşehrilik duygusu, ortak geleneklere/kültüre sahip belli bölgenin illerini sözlerde sırasıyla bir araya getirme hissi çok belli ediyor kendini.

  • 1adam  (02.07.16 18:23:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.