[]

meydan savaşları

ya bu adamlar savaşıp birbirlerini öldürüyorlar ya aklıma takıldı karşısındaki adamın kendi tarafından mı yoksa düşman mı olduğunu nasıl anlıyorlar? yani üniformaları filan yok sonuçta. arma filan desen göz gözü görmezken, ortalık kan ve organ parçalarıyla doluyken kim armaya nasıl dikkat eder ki can havliyle? tanıyor desek hadi 100-200 kişiyi tanırsın da 327489238 kişilik birliğin hangisini tanıyacaksın? kafam almadı nasıl oluyor?




 
yanlislikla kendi adamlarindan vurabilirler bi kactane. onun disinda problem olmaz bence. muhtemelen herkes kankisiyle takiliyordu. ve hep beraber ileri dogru savasirken dusman hep onunde olur. bu 1. sebep olabilir. onun disinda savas esnasinda tanidigin birinin baska biriyle mucadele etmesi de dusmani tanimak icin yeterlidir. ayriyaten arma falan degilde elbet ufak tefek goze batmayan aksesuarlar takiyorlardir. soz konusu arkadasini dogramak olunca ister istemez o aksesuara bakarsin baltayi indirmeden once.


  • mayeskuel  (02.07.16 09:59:31) 
birliklerin düzeni. karşıdaki düşmana tek hücum etmiyorsun. birlik halinde hücum edince düşman mayeskuel'in dediği gibi hep önünde olur. bunun yanında armadan, miğferden, zırhdan, kalkanın renginden veya şeklinden ayrım yapılabilir. ayrıca piyadeler saatlerce çarpışmıyor sürekli. hücum, çarpışma, başarısızsan geri çekil ve dinlen ve sonra tekrar hücuma kalk. eklediğim resimdeki olduğu gibi süvari için zaten sıkıntı yok.

sana doğru hücum eden bunun gibi 100 töton şövalyesini ayırt edebilirsin sanırım :) thumbs.dreamstime.com

bir de şunu izleyince askerler arasındaki farkı görebilirsin: www.youtube.com

olabilecek sıkıntı merkezden uzak kalan birliklerin, komutanın durumundan haberi olmaması. şunun gibi (hastings muharebesi):

"A rumour started that the duke had been killed, which added to the confusion. The English forces began to pursue the fleeing invaders, but William rode through his forces, showing his face and yelling that he was still alive."

ikincisi de oluşan karmaşada komutanın birlikleri yönetmede başarısız olması. o yüzden örneğin Timur, Napolyon vs. büyük komutanlar. 100 bin kişiyi savaş alanında ustaca yönetmek kolay mı?
  • sporty  (02.07.16 11:09:49 ~ 11:14:37) 
Önünde kim varsa vuruyorlar işte. Arada kendi adamı da gider.

Ortamlarda düşman dersin kim bilecek?
  • babilbaligi  (02.07.16 16:54:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.