[]

Sürebilir miyim

2011 de otomobil ehliyeti aldım ama sınav dışında hiç kullanmadım. 2016 Şubat Ocak Ayında motosiklet ehliyeti aldım. Scooter ile 750 km yol Yaptım.

Türkiyeye döndüğümde Havalimanı'ndan otomatik araç kiralayıp eve öyle gitmek istiyorum. Otomatik aracı sürebilir miyim yoksa hiç bulaşmayayım mı?

Atatürk havalimanı - Çapa arası

 
başına iş alma bence. istanbul dışı olsa neyse de buranın trafik kuralları kendine özgü.


  • gibicibicis  (02.07.16 08:10:51) 
Teorik olarak çok rahat sürersin.
Ama işin içine trafik girince, hele de istanbul trafiği, başına çok büyük işler alırsın.

  • etna  (02.07.16 08:19:03) 
Kiralık araba sıkıntı ya. Kendi araban olsa neyse de...


  • la rana  (02.07.16 08:45:40) 
hiç önermem. bende 2011 de ehliyet alıp geçen seneye kadar hiç kullanmadım. Daha sonra geçen sene otomatik araba kullanmaya başladım yavaştan. Öyle çat diye süremiyo insan. trafiğe falan alışmak lazım.
İlk kazanı yapmaman çok küçük bir ihtimal.

  • zimbirik  (02.07.16 08:51:47) 
Sürersin kardeş, böyle düşünürsen yıllarca daha araba kullanamazsın. Cesaretini topla sür. Otomatik vites kolay zaten, dikkatini sadece yola vereceksin. Ama aracı kurumsal bi firmadan kirala. Küçük firmalar kaskoyu eksik yaptırıp kaza durumunda müşteriye sokuyor afedersin. Yazın trafik diğer zamanlara göre daha rahat olur. Kaçırma bu fırsatı


  • animalman  (02.07.16 08:53:31) 
Sürersin bence, sorun olmaz. Sadece sol ayağını işin içine sokma, birde ayağını frenden çekince gaza basmasan bile aracın hareket edeceğini unutma.


  • poseidon1  (02.07.16 08:57:44) 
çok büyük macera olur bence. kendi canını ve başkalarının canını tehlikeye atma pls.


  • manuel mandalina  (02.07.16 09:00:08) 
Yanlış yönlendirmek istemem, öncelikle bunu söyleyeyim.

Ehliyetimi 2008' de aldım. Tam da üniversite için İsatnbul' a geldiğim seneydi. Memlekete gittikçe yazları araba kullanıyordum ve trafik gibi bir durum söz konusu olmadığı için rahat rahat kullanabiliyordum.

Sonrasında bir iki sefer Atatürk Havalimanı' na araçla gitmek durumunda kaldım ve özellikle o tarafın trafiği gözümü çok korkutmuştu.

İşe başladığımda ise mecbur araç ile İstanbul içi ve dışı trafiğe girmek durumunda kaldım ve bu şekilde trafiğe alıştım.

Ancak siz anladığım kadarı ile bu konuda çok tecrübesizsiniz, yerinizde olsam araç kiralamazdım.

Ben bunları neden anlattım, çünkü cumartesi sabahtan çalışıyorum ve zaman geçmiyor amk.
  • basolmbas  (02.07.16 09:17:13) 
turkiye'nin ozellikle istanbul'un trafigi allahlik, yurtdisi deneyimini arti degil eksi, cunku duzgun trafikten sonra mantiksizlik gozune batiyor, benim tanidigim gavurlar ya hic araba kullanmiyorlar ya da cok nadir ve ozel zamanlarda kullaniyorlar cunku tafik turkiye'nin en kotu yanlarindan biri.


  • mavicorap  (02.07.16 10:37:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.