[]

Bir dosyayı sabit diske kaydetmek?

Şimdi başlığa kanıp aldananlara sorunun diğer olmazsa olmazlarını yazıyorum.
1. Bir dosya netten bir şekilde alınıp C ya da D de bir yere kopyalanacak.
2. Bunu mümkünse mail ya da ftp yoluyla yapsın istiyorum ama neden derseniz dosya adı sabit değil. Yani aaa.doc da olabilir bbb.xls de. Ben neyi indir dersem onu indirsin.
3. Kontrollü olmasını sağlamak için FTP mantıklı gibi ama bir ev bilgisayarında ftp server çalıştırmak konusunda sakıncalar oluşuyor kafamda.
4. Mail ile olur bu iş gibime geliyor ama outlook un böyle bir özelliği yok ve olanı da parayla satıyolar.
Önerileriniz var mıdır? Amacım şu zamanda şu dosyayı çek diyebilmektir ama o dosya kopyalandığı yerden bir zaman sonra silineceği için bir loopa girmesini ve sürekli aynı yere aynı şeyi kopyalamasını falan da istemiyorum. O yüzden ftp server ya da mail attachment olayına takıldım kaldım.
Ufak tefek ve güvenli bir ftp server(ilk tercihim değil tabi bu) ya da ufak tefek ve güvenli bir mail kontrolü yapıp gelen attachment ne var ne yoksa benim belirlediğim bir foldera otomatik olarak kopyalayacak yazılım arıyorum. yani bilgisayar başında kimse olmayacak.

 
simdi senin istedigin sen evdeki bilgisayarini bir sekilde internetten belli bir dosyayi indirmesini istiyorsun ama bunu e-mail yoluyla mi yapmak istiyorsun ? yani mesela bilgisayarina bir email atacaksin ve bu email geldiginde verdigin adresi cekmeye ba$layacak dogru mu anladim?
soyle yapabilirsin java olsun, php olsun, c# olsun herhangi dilde kucuk bir program yazip belli surelerde fetching yapip, gerekli header'i alir, sonra da mesaj icerisinde bulunan dosyayi cekersin.

php icin tr.php.net buraya goz at.
java icinse javamail var sun tarafindan, www.jscape.com burada da ornegi var.
  • cosysop  (07.08.07 20:36:23) 
istediğim çok daha basit. emaile eklenti göndereceğim bunu istediğim yere kopyalayacak. yani emailde bi adres belirtip burdan indir falan istemiyorum. dosya boyutları küçük çünkü 20-200 kb arası dalgalanıyor. outlook dangalığı desteklese rules ile yapacağım da olmuyor..
bir de programlamadan hiç anlamıyorum hazır bir çözüm ya da yöntem olsa süper olabilirdi. şu an yaptığım logmein.com vasıtasıyla bilgisayara bağlanıp işimi görmek ama bunu istemiyorum. saçma bir kere :)

  • ozdek  (07.08.07 21:45:05) 
soyle bi$i buldum belki yardimci olur.
www.poptray.org
buradan cekip kurup, sonra rules kismina bir goz at, oradan belki rules tanimlayip olabilir mi ?
  • cosysop  (07.08.07 22:08:54) 
Ufak bir webserver kurun/satın alın php destekli, ufak bir upload scripti bulun/yazın/yazalım dosyaları oradan gönderirsiniz.


  • yuxel  (07.08.07 22:13:41) 
cosysop: bakıyorum hemen.
yuxel: ftp server kurmaya sıcak baksam zaten sorunu çözmüştüm :) php falan çok teferruatlı geliyor ftp ile halletmek varken. ama email e daha sıcak bakıyorum neden bilmem.

  • ozdek  (07.08.07 22:26:52) 
evet aslinda web server kurmaya gerek yok sadece php interpreter olsa bile olur, bi php script yazip oradan onu task scheduler a atariz o belli araliklarla check edip download edebilir.


  • cosysop  (07.08.07 22:29:17) 
aklıma düşünürken geldi eggdrop bot gibi bişi ile de olabilir bu iş. bi irc serverda oturacak kendisine mesaj atıp dosyayı göndereceğim istediğim yere kopyalayacak. hiç aklıma gelmemişti bu saate kadar ;)

poptray in filtreleri çok yetersiz geldi ne yazık ki o da olmadı. plugin sistemi varmış onlara da bakıp uninstall ediyorum.
  • ozdek  (07.08.07 22:35:04) 
mozilla thunderbird işine yarayabilir mi acaba? Belli aralıklarla mailleri bilgisayarına indirir.


  • edge_nabby  (07.08.07 23:18:59) 
ozdek, az once javamail api ile bi$iler karaladim sabah packleyip bir yere koyayim birde kucuk bir howto yazip source unu da koyarim. jre varmi ?

cmd acip java -version yazip burada verirsen super olur.

simdi eve gidiyorum (i$) sabah konu$alim.
  • cosysop  (08.08.07 00:44:03) 
tamam java versiyonunu öğrenip bunu editleyeceğim en kısa zamanda.


  • ozdek  (08.08.07 12:47:54) 
jar'lari gonderdim zaten, eger merak eden arkada$lar varsa java kodunu da koydum suraya. experimental olup kodun zaten %99 u javamail api orneginden gelmektedir. daha fazla try/catch koymak lazimdi ama vaktim yok pek.

pastebin.com
  • cosysop  (08.08.07 13:37:47) 
cosysop ellerin dert görmesin.
Denedik sağolasın bir ufak bug ı dışında tam ihtiyacım olan şey gibi görünüyor. onu da halledeceğinden eminim. senin gibiler başımızdan eksik olmasın ne diyeceğimi şaşırdım.
bende olan bug şu: ttnet pop3 kullandım , indirdiği maili silmek dışında harika. bir de hangi dizine kaydet seçeneğini bulamadım. o kısmı flexible olmalı malum. gerçi onu da halledebilirim ekstra bir move seçeneği kullanarak(hatta böyle çözdüm şu anda :) ) ama senin programda tanımlaman daha şık olcaktır.
  • ozdek  (08.08.07 21:41:42) 
kodu guncelledim ve eger deleteMail eger true ise maili siliyorum, update hali burada.
pastebin.com

debugMode=true mail server ile arada gecen butun diyalogu konsol'a basacaktir, false yapmani tavsiye ederim yine de ekledim.

- edit budut -
ilgili kodu bir gun compile etmek isteyen cikarsa ant scripti yazayim vaktim olursa.
- edit budut end -

sana ilgili jar'i da mesajla ilettim. henuz vaktim olmadigi icin dosyayi kaydedilecek yere bakamadim, ona da bakacagim.
  • cosysop  (09.08.07 13:21:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.