[]

Ninjutsu ve Ninja Vücudu

Uzak doğu sporları ve felsefesi ile ilgileniyorum. Spiritüalizm ve uzak doğuya ait dinlere yakından ilgi duyuyor ve benimsiyorum. Konuya gelecek olursak çok zayıf olduğumdan ve çevremdekilerin habire vücudun çok güzel kas yap artık falan demesi üzerine bi iki yıldır fitnesse gitmek istiyordum. Ama iyikide gitmemişim bu yıl yogaya başladım. Yoganın çok farklı bir olayı var yapmadan bilemezsiniz size hissettirdiği o esneklik bence her şeyden önce gelmeli. Yani kas yapacaksan önce esne ama öyle yalandan değil ciddi ciddi yoga yaparak daha sonra kas yap kafasına ulaştım. Bu tamamen benim benimsediğim bir yol. O yüzden sizlere şöyle bir sorum olacak.

Önce yogada biraz daha ilerleyerek gerçek anlamda esneklik kazandıktan sonra kas yapmak yapmak ve yogayla eş zamanlı götürmek arzusundayım. Şimdi gelecek yılda ninjutsuya başlayacağım. İstanbulda lisanslı olarak ercan bey veriyor kursunu sadece. Benim istediğim kas şekli vücut yapısı ise body buildercilerinkinden epey bi farklı.



Benim istediğim vücut şekli hem kaslı, dayanıklı, çevik hemde oldukça esnek olmalı buda görsele şöyle aktırabilir herhalde.

İstediğim şey bu vücut için hangi programı hangi şekilde izlemeliyim. Aslında bir vücut geliştirme programı istiyorum yada bir tavsiye...

Bodytr de sordum ama oradaki kasaplar dediğimi anlamamış olmalıki bir cevap alamadadım umarım sizden alabilirim

 
Ortada soru olmadığı için cevap vermemiş olabilirler. Burada da soru yok mesela :)

Edit: şimdi editleyip soru eklemişsin.
  • la rana  (01.07.16 14:59:01 ~ 14:59:55) 
bir kere sen ilk defa ağırlık çalışacaksan ve yapacağım ilk şeyler belli başlıdır.

onu haricinde, bir resim koyup böyle vücudum olsun istiyorum diye birşey olamaz. bunu demen, senin bu olaya oldukça yabancı olduğunu düşündürdü bana, yanılıyor da olabilirim.

ağırlık çalışmaya başlayıp vücudunu tanıman gerek. yoga yaparak da vücudunu tanıyor olabilirsin belki, bilmiyorum. ama yoga yapmak ile ağırlık çalışıp kas kütlesi olarak hacimlenmek çok farklı şeyler.

resimdeki vücutlar, o kişnin genetiğinin öyle olmasıyla da alakalı biraz. senin genetğin naısl onu bilmiyoruz. kemik yapın, boyun kilon, beslenme şeklin, yağ oranın, yaşın, vs vs bir sürü faktör var. çok zayıfım demişsin. muhtemelen senin hayvan gibi yemen gerekecek, yani kalori hesabı yaparak ve sağlıklı beslenerek. e benim bildiğm de, hhayvan gibi yemek yogaya aykırı. falan filan... çok şey var.

prgram çıkarmak mesela değil. salonlardaki ya da buradaki bilgi sahibi kişilerin yapacağı şey, temel hareketleri setleri vs yazıp al bu program, bunu uygula demek olacak. internet bilgi konusunda derya deniz. ben senin yerinde olsam kendim öğrenir, ve kendime uygun program oluştururdum. ya da maddi duurmun uygunsa, özel bir hocayla anlaşıp onunla da çalışabilirsin. işinde gerçekten iyi hocalar vardır sonuçta.

yani lafın kısası, senin soruna verilebilecek net bir cevap, tek bir cevap yok. eyyorlamam bu kadar.
  • mahone  (01.07.16 15:08:51) 
5*5 tipi güç antrenmanları sinir sistemine etki ettiği için dayanıklılık/güç artışını maksimum seviyeye çıkarır, kas büyümesi sarkoplazmik hipertrofiden çok miyofibril hipertrofi şeklinde olur. Bu çok büyük hacimli kaslar yerine daha küçük fakat daha estetik ve daha "Lean" bir kütlenin ortaya çıkmasına neden olur fotoğraflarda olduğu gibi. Tabii bunlar teoride böyle, pratikte ne çıkacağı senin çalışmana beslenmene dinlenmene genetiğine bağlı bir durum.


  • angelus  (01.07.16 15:13:26) 
şöyle yapacaksın: tavuk + pilav + barfiks + muscle up + bench press + squat

1 yıl düzenli yap vin dizel abi gibi olursun. not: zaten sporuyla ilgileniyormuşsun yani vücudun zaten esnek olur. calisthenics kelimesini araştır.
  • freetakilir  (01.07.16 15:38:42 ~ 16:24:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.