[]

eşyalarınızı atıyor, bağışlıyor musunuz ve kaç eşyayla yaşıyorsunuz?

1- yani kişisel kullanımızda olan kıyafet de dahil, elektronik eşya da mobilya da.bunların kaçını kullanmasanız da olur? adet olmak zorunda değil yüzde % şu kadarı da diyebilirsiniz.

2- attığınız/verdiğiniz eşyalarınızı neye göre beliyorsunuz?

a- modası geçmiş oluyor, beğenmiyorum artık
b- eskidiği/kırıldığı bozulduğu için
c- uzun süre geçiyor ve kullanmadığımı anlıyorum.
d- dolapta/evde yer kalmadığı için
e- ihtiyacım olmadığı halde yenisini aldığım için.

 
1- %90'ı fazladan var, minimal yaşama çok özeniyorum ama yapmak çok zor.

2- Şıkların hepsi de zaman zaman geçerli, ama en çok kullanmadığım/ giymediğim için birilerine veriyorum. Attığım hemen hiç olmuyor, hiç kullanılmayacaksa, mesela bozulmuşsa filan atıyorum.
  • elikası  (01.07.16 14:55:23) 
2- Minimal yaşama ulaştıktan sonra atmak/vermek mümkün olmuyor. Minimaldir artık, varolan çok az ürün artık sadece gerekli olanlardır. :)


  • elitist  (01.07.16 14:59:01) 
nerdeyse hepsi çünkü 2'de söylediklerini yapıyorum.

özellikle kıyafet için belli aralıklarla elden geçirir ihtiyacım olmayan, küçük gelenleri eşe dosta, ihtiyacı olanlara veririm. mesela yıllar önce alınmış bi pijama vardı hiç giymemişim büyük geliyor enişteme verdim. aynı şekilde ben de arkadaşların kıyafetlerini alırım eski değilse giymiyorsa ver ben giyerim diye.

zaten bu yola girdikten sonra da insan ıvır zıvır şeyler almayı bırakıyor ve bi süre sonra bu elden geçirme işlemini daha uzun aralıklarla yapmak zorunda kalıyor.
  • bay b  (01.07.16 15:06:54) 
Mümkün olduğunca eşya, kıyafet vs. almamaya çalışıyorum. Birşeyi satın alıyorsam gerçekten ihtiyacım vardır. Bir de yeni kıyafet, ayakkabı alırken de "Bu güzemiş bunu alayım." demiyorum sadece. Aldığım şey en az 5 farklı parçaya uyum sağlıyordur tahminen.

2 için de a, b, c, d.
  • chitosan  (01.07.16 15:14:26) 
1 - yarısı sanırım. çok gereksiz şey var:( ama küçülmeye çalışıyorum. facebook gruplarında ücretsiz dağıtıyorum eşyalarımı, bayağı bir şey verdim şimdiye kadar.

2- c,d,e
  • peggy  (01.07.16 15:17:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.