[]

brüt maaş net maaş

hangisiyle çalışmak çalışan adına daha avantajlı?

diyelim ki 1000 tl net maaşla çalışanın sigortası da o maaşın brütü üzerinden ödeniyorsa (diyelim 1350 tl brütü oluyor 1000'in atıyorum), 1350 tl brüt sözleşmeli çalışanın maaşı yıl içinde değişirken ve hatta sanırım yıl sonuna doğru 1000'in de altına düşerken, net maaş alan her ay aynı ücreti hesapta görüyor. hiç anlamıyom bu işlerden lan, doğru mu benim mantığım???


 
Doğru, bu açıdan bakıldığında net sabit olduğu için avantajlı.


  • whimsical  (01.07.16 12:11:35) 
Tabii ki net maaş


  • razvan rat  (01.07.16 12:17:47) 
Sigortanın brüt üstünden yatması avantaj değil mi?


  • geçerkenugradım  (01.07.16 12:36:55) 
ilk çalıştığım yerde maaşım net, sigorta primim brütten yatıyordu. en avantajlısı net maaştır. ne yatacağı bellidir. daha sonra brüt sözleşmeli bir şirkete geçtim. yıl başında maaş daha yüksekti ama yılın son 3 ayı yatan maaş eski maaşımdan düşüktü, ortalamaya bakınca eski maaşla aynıydı nerdeyse. net avantajlıdır. yıl sonuna doğru vergi diliminiz değiştiği için brüt maaşınız artar, sigorta primi de buna bağlı olarak artar.


  • himmet dayi  (01.07.16 12:47:48 ~ 12:48:22) 
brüt maastan calisirsaniz, yil sonuna doğru,vergi diliminiz değişip, daha fazla vergi vermeye baslarsaniz, yan,, brütten nete hesapta, daha fazla vergi dusulur. dolayisiyla alacaginiz net rakam azalir.
bu nedenle, hesabınıza ne kadar yatacagini bildiğiniz net maas ile calismak daha iyidir. sizi hesap kitapla ugrastirmaz.

  • for the record  (01.07.16 13:01:32) 
net çok net.
brrütte vergi diliminden dolayı artan kesinti sana kaçar, nette işverene.

  • seyduna6687  (01.07.16 13:59:13) 
farkı yok. şöyle ki;
diyelim ki pozisyon için belirlenen ücret 1000 tl. işveren çalışanına yıllık 12.000 net alacağı brüt maaşı veriyor. çalışan da ocak ayında 1200 aralık ayında 800 alıyor mesela. ama yine de pozisyon için belirlenen net maaş çıkmış oluyor yıllık olarak işverenin cebinden.

başta çok maaş alıp yıl sonunda azalması dezavantaj olarak görülebilir ama onda da sonuçta yılın belli aylarında normalden çok para alındığı için borç kapatmak vs için yararlı olabiliyor.

sigorta primi çalışan net maaş alsa da o maaşın brütü üzerinden yatıyor. sgk netle çalışmaz. her şeye vergisini koyar öyle hesaplar.

yani vergi sana kaçar işverene kaçar diye bi şey yok. asgari ücretle falan çalışmıyor daha üst düzey maaşlarla teklif alıyorsan zaten o brüt - net dengesi çoktan kurularak teklif yapılıyor.
  • freya  (01.07.16 15:51:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.