[]

Batı medyasının birden bizi sevmesi

www.huffingtonpost.com


Sizce ilginç değl mi ? Sanırım israil çok güçlü bir devlet ve onlarla uzlaşınca tüm kanallar yoluyla sizi destekliyolar..
Yoksa bunun birden bu kadar göze çarpması normal değil ? Ankarada patlayınca sessizdiler

 
Bu konuda daaha önce de yazılmıştı. Bu sefer yineliyorlar. İnsanların da ilgisini çekti çünkü havalimanı patladı aa tatile geldiğimizde oradaydık türevinden kafalarına bi dank etti insanların.


  • aydogank  (01.07.16 04:57:15) 
insanlar kendileriyle ilişkilendirebildikleri olayları daha kolay ve daha sıkı benimserler. dünya'da Paris'in yeri büyük ve çok ziyaret almış olması da doğal. Ankara Türkiye'de turistlerin uğrak bir yeri değil, ama Türkiye'ye gelen yabancıların çok büyük bir çoğunluğunun yolu AHL'den geçmiştir, dolayısıyla bu olay onları de etkiledi.

mesela aynı şekilde 2011 Van depreminin, 1999 Düzce depremi kadar benimsendiğini ve medyalaştırıldığını sanmıyorum. neden? orası da Türkiye topraklarında değil mi? aynı ülkenin halkı iki benzer depreme bu kadar farklı davranıyorsa, alakasız ülkelerden gelen insanların Ankara bombalı saldırısına göre AHL saldırısını daha çok benimsemeleri normal değil mi?
  • loveinaflipbook  (01.07.16 09:18:44) 
Çünkü Ankara patlamasında ölenlerin hepsi Türkiye vatandaşıydı.

Son terör olayında ölenlerin 4te 3ü yabancı. Yani aslında yine bize değil kendilerine ağlıyorlar.
  • yemrem  (01.07.16 09:40:55) 
@yemrem - yaniliyorsun, ölenlerin arasinda bati ülkelerinden kimse yok, bir cogu suudi, tunuslu, özbek ama cogunlukla türk. www.ajanshaber.com
son güncel listeye göre de 43 kisinin 19 u yabanci, yine batili degiller.

bence bu olayda bize yakinlik duymalarinin sadece bir sebebi yok.
- isid konusunda brüksel ve paris saldirilari konusunda halk daha bilinclendi, duyarliliklari artti
- havalimani saldirisi olmasi brüksel saldirisina benziyor o konuda da yakinlik hissediyorlar.
- almanyada yasayan bircok kisinin bir sekilde atatürk havalimanina yolu düser, ya aktarma icin, ya da türkiyede tatil icin. bildikleri yürüdükleri yer, orada ben de olabilirdim diyorlar.
- bu ise islami terör olarak bakmalari, saldirinin yapils biciminin vahsiligi de olayi daha etkili anlatmalarina neden oluyor. su anda avrupada maalesef terör diyince sadece islami terör akillarina geliyor. ankadaraki saldirida ise bu baglantiyi bu kadar hizli kuramadilar.
- bircok kisinin aklinda da türkiye suriye gibi olursa ne olur sorusu var. bize üzüldüklerinden degil, yeni bir göcmen dalgasindan korkuyorlar. bize birey olarak üzüntüleri bizim sudanda yillardan beri süren ic savasa üzüldügümüzden farkli olmuyor.
  • emrahday  (01.07.16 11:13:46 ~ 11:18:03) 
@yemrem ölenler türk az gazete oku kardesim:)


  • cenkist  (02.07.16 02:26:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.