[]

Mimarlık öğrencisine dizüstü bilgisayar

Merhaba,

Kardeşim mimarlık okuyor. Autocad gibi çizim programlarını çalıştıracak bir bilgisayar almayı düşünüyorum ona. Oyun vs oynamaz. 3000 civarı bir bütçem var.


 
autocad, netbook'ta atom işlemci ile dahi çalışır.
mimarlık öğrencisi muhtemelen photoshop ve 3d modelleme programları da çalıştıracak, önemli olanlar bunlar. bu noktada da işlemci, ram ve ekran kartının iyi olması gerekliliği öne çıkıyor. böyle bir ön bilgi vereyim dedim.

  • manuel mandalina  (01.07.16 10:29:03) 
dizüstü olmak zorunda mi, cünkü gercekten autocad, solid vs calistiracak ve birkac sene tiklamadan götüren laptoplar icin bütceyi cikarmanizi öneririm. lenovo, asus, dell gibi markalar f/p olarak isinizi görecektir, ama iyi bir sey, tamamen karisik ve yüksek cizimlerle ugrasilacaksa, workstationlara bakmak gerekir, quadro iceren laptoplar da üzer.

edit: inventor ve matlabda hardcore calisiyorum, ikisinde de oldukca agir seyler gecti, 400 parcalik cizimi render etmeyi birak, rahat acacagini sanmiyorum netbookun @manuel, ha tabi, bu tamamen ne kadar rahat bir deneyim ve ne derece karisik isler yapacagina bagli. 1000 gridli 3 boyutlu grafik almak icin 3.4ghz islemciyi aglatabiliyor. belki dedigim overkill, ne yapacagini bilmedigimden.
  • portmanto  (01.07.16 10:39:52 ~ 10:45:28) 
manuel mandalina +1
autocad genel olarak sorun çıkarmaz da 3ds benzeri 3 boyutlu modelleme programlarına başladığında ram ve ekran kartı iyi olmalı.
bir de ben hiçbir zaman dizüstünde çalışmayı sevemedim.
ekranı büyük olmalı,kör oluyorum ufak ekranda büyüt küçült derken.

ben olsam ilk bir iki sene autocad için yeterli olan ucuz bir laptop alırım,sonrasında düzgün bir masaüstü toplarım.
zaten ilk sene maket,elde teknik çizim vs derken çok bilgisayarla işi olmayabilir.
bizde 2. sene başlamıştı o olaylar en azından.

edit:sanki yeni başlayacakmış gibi anlayıp yazmışım ama eğer bu sene 3d vs öğrenmeyecekse uygun fiyatlı bir laptop ile idare etsin,sonraki senelerde düzgün bir masaüstü alın derim.
  • demoniclewinsky  (01.07.16 10:44:48 ~ 10:53:55) 
Kardeşim 1. Sınıfa yeni başlayacak. Masaüstü alamayız devlet yurdunda kalıyor. İsteğim okulu bitene kadar kullanabileceği bir bilgisayar almak, bütçeyi yukarı da çekebilirim problem değil.


  • niyeti bozuk http nesnesi  (01.07.16 14:07:46) 
öyleyse iyi bir sistem + 17" ekranlı bir laptop al.
taşırken küfür edebilir ama çizim işleri için 15" küçük kalıyor.

  • manuel mandalina  (01.07.16 16:35:38 ~ 16:36:09) 
Ben de masaüstü kullanmayi tercih eden mimarlardanım bilgisayardan da cok anlamam ancak laptop kullanan arkadaslarım monster diye bir marka kullaniyorlar, bi arastirin isterseniz.


  • physcos physcos  (02.07.16 00:41:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.