[]

amazon alışverişi hakkında muhtelif sorular

herkese merhaba. yurt dışı sanal alışverişe pek sıcak bakmadığımdan bugüne kadar bu amazon mevzusuna pek girmemiştim. geçen gün bir spor ayakkabı alayım, buraya da bakayım derken türkiye'deki fiyatla amazon.com arasında 2 katından fazla fark olduğunu gördüm ve ürünü amazon'dan almaya karar verdim. yalnız ürün direkt free shipping olarak görünmesine rağmen alışverişte son aşamaya geldiğimde shipping hiç de free olmuyor. arkadaş benden yaklaşık 16$ ek ücret istiyor. ek açıklama var mı diye bakıyorum yok. ürün 51484 kodlu, skechers Navy/Lime renk, 10.5 M US ayak numaralı.

free shipping'den yararlanabilmek için en az 49$ 'lık alışveriş gerekiyor sanırım. o uyarıdan sonra 2 adet alma girişimimde dahi bu kargo parasını istiyor. çözemedim sebebini.

son olarak şunu da sorayım. bir şekilde yaptık ettik ve aldık diyelim. bu ürün gümrükte falan takılır mı? neye göre takılır ya da takılmaz bu konuda da tamamen bilgisizim. üşenmeyip bilgilendirecek birileri varsa çok sevinirim. aradım mamamafih bulamadım.

 
Amazon.com 'da default olarak amerika'ya gore cikiyor. Sonra adresi girince o ulkeye yapilan gonderimin ucreti cikiyor.


  • kuehles blondes  (01.07.16 01:56:03) 
türkiye'ye asla free shipping olmuyor.

amazonun sipariş vermene izin verdiği her şey gümrükten geçiyor, takılmıyor.
  • king lizard  (01.07.16 01:59:04) 
free shipping ibaresi tüm müşterilerini kapsamıyor o halde. default olarak abd'deki müşteriler free shipping'in muhatabı dünyanın geri kalanı değil? doğru mu anladım?


  • o ben degilim  (01.07.16 02:01:18) 
evet.


  • king lizard  (01.07.16 02:06:23) 
Çok desteklemesem de yalvarıp kargo fiyatı sildirenler var.

Donanımhaber'deki amazon başlığını bul orada çok iyi yardımcı olurlar.
  • Adramelekhh  (01.07.16 02:14:27) 
Bildiğim kadarıyla yurtdışından ayakkabı siparişlerinde bedele bakılmaksızın vergi alınıyor. Belki onu ekliyordur? Ha eklemiyorsa ayakkabılar gümrükte takılır o zaman.


  • Haldamir  (01.07.16 02:21:00) 
Gördüm o başlığı. Yardım kısmından maille iletişime geçenler oluyormuş. Bana da çok sicak gelmedi ama belki nazikçe bir defa sorulabilir. Tabi donanımhaber ölücüleri adamları bezdirmiş de olabilir. Bakmak lazim.


  • o ben degilim  (01.07.16 02:21:13) 
@haldamir neye göre gumrukte takılır dedin? Somut bilgin var mi? Yukarıda amazon gönderirse takilmiyor dendi. Aslinda diğer arkadasa da aynı soruyu sormam lazim neye gore amazon gonderince takilmiyor.


  • o ben degilim  (01.07.16 02:25:02) 
Dediğim vergi Haziran 2015te gelmiş ama şimdi kalkmış diyenler de var. Emin olamadım


  • Haldamir  (01.07.16 02:25:36) 
Mail değil de canlı sohbeti var amazon'un. Çok güzel konuşuyorlar ben seviyorum. Buraya sorduğun soruların hepsini onlar da cevaplar mesela "bak orda yazıyor uğraştırma beni" demeden.


  • Adramelekhh  (01.07.16 02:30:13) 
7 dolar shipping bende?


  • melancholia  (01.07.16 02:33:56) 
neye göre takılmıyor sorusu:

vergi olayı ürünün fiyatına bağlı. 80 dolar (tam emin değilim ama bu civarlarda) gibi bir fiyattan ucuzsa vergi olmuyor. pahalıysa oluyor. vergi olması demek ürünün gümrükte takılması demek de değil. amazon vergi olacağını düşündüğü ürünlerde vergiyi tahminen hesaplıyor ve senden sipariş anında kargoyla birlikte vergi parası da alıyor. eğer gümrükten geçerken vergi alınmadıysa veya senden kesildiğinden daha az alındıysa aradaki farkı amazon sana geri iade ediyor. (3 kere başıma geldi). eğer gümrükte amazonun senden aldığından daha çok vergi alındıysa ya da amazonun vergisiz sana sattığı bir üründe vergi çıkarsa bunun vergisini amazon kendi ödüyor. sana da bir şey yansıtmıyor. ürün her türlü geçiyor.
  • king lizard  (01.07.16 02:51:29 ~ 02:53:25) 
Free-shipping Türklerin şöyle işine yarıyor birden çok ürün siparişinde eğer ürünler amazon onaylı değilse tek pakette tek seferde gelsin diyorsanız belli bir merkeze toplanıyor haliyle Amerika'da ordan oraya gidiyorlar ki bu da ücreti astronomik miktarda arttırıyor ama free-shipping varsa fiyatı kırıyorsunuz. Bunu destekten muhabbet ederek öğrendim.


  • ThomasJefferson  (01.07.16 02:51:50) 
Herkese cevapları için teşekkürler. Gece uykuma yenik düştüğüm için ancak yazabiliyorum. Son olarak buralardaysanız olayı neticeye bağlamak isterim. Kendi bilgilerimi de ekleyerek yqzayım. vergisiz alisveris sınırı 75 euro olarak geçiyor her yerde. 75-1500 euro arasinda eavrupa ulkelerine %18 disinda kalanlarda n yapilan strislere %20 vergi ekleniyor gumrukte. Öyle okudum ben en azından. 2014'te duzenleme yapılmış.

Benim buradan anladığım amazon'dan alışverişi deneyimlemiş arkadaşlar ürünün her türlü bana geleceğini ve ek bir vergiye tabi olmayacağımı söylüyor.

Muhtemelen ürünü sipariş edeceğim. Bekleyip ne olduğunu göreceğiz.
  • o ben degilim  (01.07.16 10:00:38) 
prime üyelik almazsan free shippingte limit var, asman gerek. ama türkiyeye dahil mi, degil mi, amazondan mi yoksa amazon anlasmali baska bir saticidan mi aliyorsun gibi yüzlerce kriter var. gümrüga takilacagini biliyor genelde amazon, tax diye bi ibare düsmediye yüksek ihtimal takilmayacakir, takilacaksa, önden vergisini aliyor ki sen ugrasma.

ayni ürünü avrupa amazonlarindan da bakmani ve shippinglerle son ücreti karsilastirmani öneririm. amazon.de amazon.fr sadece örnek. "amazon.com hesabi ile hepsine giris yapabiliyorsun ayni üyelikle".
  • portmanto  (01.07.16 10:51:56) 
Direkt amazon'dan alıyorum. Anlaşmalı baska bir saticidan degil. Diğer amazonlara baktım ca, de, fr. Amazon.com hepsinin neredeyse yarı fiyatı. Tax diye bir ibare düşmedi.


  • o ben degilim  (01.07.16 11:01:04) 
ürünler şu ana kadar patır kütür geliyor. ek vergi falan da çıkmadı şu ana dek. burayı okuyup sonucu merak eden olursa yazmış olayım. yaptığım alışverişlerde sorun olursa bu başlığa yazarım.


  • o ben degilim  (13.07.16 16:50:52) 
Prime üyelik free shipping kampanyasına Türkiye dahil değil arkadaşlar.


  • Adramelekhh  (13.07.16 16:55:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.