[]

Akdeniz anemisi (cooley)

2006 yilinda teshis konulmus, demir eksikligi anemisinden muzdaribim.
ferro sanol, aylik igne, demir yüklemesi, dogal cözümler,.. bircok seyi denedim ama bana misin demedi senelerce.

gecen haftalarda doktora gittim, ailemde de anemi oldugunu, yillarca tedavi oldugumu ama degisim olmadigini söyledigimde doktor akdeniz anemisi olabilecegini söyledi. bir kere daha tahlil verdim.
dün doktora gittigimde, ''dört ay ferro sanolü kullan, eger düzelme olmazsa dna analizi yapcaz'' dedi. az önce de tahlil sonuclarina bakarken ''alfa talesemi'' ibaresini gördüm. neymis bu alfa diye baktigimda, (eger sahipsem) coktan ölmüs olmam gerekirdi diye düsünürken, ''..özellikle kafatasinda, kemik deformasyonlari görülür..'' cümlesini okudum.

kafamda ben 7-8 yasindayken fark ettigimiz bir kemik büyümesi var, en son ortopedist ''bunu alırsak kanamadan ölürsün'' dedigi icin üzerini kapadigim bu mevzu tekrar gündeme gelince, haliyle tedirgin oldum.

tecrübesi olanlar, doktor olanlar, ''cooley anemi'' denen ceside sahip olma ihtimalim var midir sizce? (yarin ilk isim doktoru aramak olacak, ama simdi 'evet' ya da 'hayir' olsun bir cevaba ihtiyacim var.

tesekkürler.

 
Hayır çünkü Cooley beta, sizde alfa diyormuş.


  • Lim5  (01.07.16 01:35:47) 
demek istediginizi yüzde yüz anladim mi bilmiyorum ama tekrar belirtmek istedim; alfa ya da beta oldugu kesin degil, ''dört ay sonra düzelme olmazsa alfa olan icin dna analizini öneriyoruz'' seklinde not düsülmüs tahlil sonuclarina.


  • metin milli  (01.07.16 01:43:20) 
Doktor degilim, ancak talasemi major hastalariyla calismistim. Hastalarda genellikle yuzde degisimler oluyor. Elmacik kemikleri basik, alin siskin boyle karakteristik bir yuz sekilleri oluyor. Bilen biri gördüğü kisinin talasemi oldugunu anlayabilir. Siz bu kadar yildir anemi tedavisi gordugunuze gore doktorlardan biri bu ozelligi farkederdi
Demekki o durum yok sizde. Ayrica cooley beta zincir anormalliklerinde oluyor diye biliyorum. Yasiniz kac bilmiyorum ama demekki bu doneme kadar cok agir bir tablo yaratmamis hastalik. Bundan sonra kan transfuzyonlari baslayabilir, ayrica kan almadan kaynaklanan demir birikimi icin ilac verilir. Yogun takip gerektiren bir surec, cok gecmis olsun.

  • curukturpkokusu  (01.07.16 01:46:05) 
Ozet olarak beta talasemi yani cooley olsa cok daha kucuk yaslarda tani konulurdu, cok daha agir baska rahatsizliklar gelisirdi.


  • curukturpkokusu  (01.07.16 01:56:15) 
yanitlar icin tesekkürler;

www.thd.org.tr bu makaleye göre, eger akdeniz anemisiysem, Beta Talasemi Intermedia grubuna giriyor olma ihtimalim yüksek.
  • metin milli  (01.07.16 01:58:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.