[]

şöyle durumlarda nasıl tepki veriyorsunuz?

diyelim ki fast food dükkanı tarzında bir yerdesiniz. sipariş alan görevliye "falanca yiyeceğin hazırlanması ne kadar sürer?" diye sordunuz, kız da "8 dakika" dedi. peki deyip ödemeyi yaptınız ve geçip bir yere oturdunuz, beklemeye başladınız.

dükkan fazla kalabalık değil. dükkanda çalışan görevliler kendi aralarında sohbet ediyorlar, şakalaşıyorlar vs. neyse sizden sonra başkaları geliyor (3-4 kişi) onların siparişleri de alınıyor. fakat sizden sonra gelen herkesin siparişi sizinkinden önce hazır oluyor.

saate bakıyorsunuz, siz sipariş vereli 25 dakika olmuş. gidip görevliye "ben şu siparişi vermiştim, 8 dk dediniz 25 dk oldu, bir terslik mi oluştu?" diye soruyorsunuz. kız "şeeyy" falan diyor yüzü şekilden şekle giriyor. "daha hazırlanmaya başlamadı, değil mi?" diye soruyorsunuz ve kız da "yiaaa nasıl oldu gerçekten hiç bilmiyorum, vaktiniz varsa bekler misiniz? 2 dakikada hazır olur." diyor.

bunun üzerine naparsınız?

1- "peki, yalnız biraz çabuk olun lütfen" diyerek beklemeye devam ederim.
2- "hayır, daha fazla bekleyemem" deyip para iadesi isterim.
3- "sizin beni bekletmeye ne hakkınız var!?" derim ve ücretsiz hizmet talep ederim (yani hem paramı geri alırım hem de yiyeceğimi alır yerim).
4- kıza çemkirip "alın yiyeceğiniz de sizin olsun parası da batsın" deyip dükkanı terk ederim.
5- yukarıdakilerden farklı bir tepki veririm (ne olduğunu yazarsanız sevinirim).

 
müdüre gider hayırdır derim


  • freetakilir  (30.06.16 19:49:06) 
zamanıma ve açlığıma göre 1 veya 2


  • cilekli krep  (30.06.16 19:49:29) 
eğer hiç vaktim yoksa verdiğim paraya göre iade isterim veya çeker giderim.
değilse beklerim. unutmuş olabilir. sen-ben hiç mi bir şey unutmuyoruz?

  • cekilmis gayfe  (30.06.16 19:50:54) 
bilhassa göz göre göre 25 dakika beklemiş olmamdan hareketle, 1 olmak zorunda bence.

daha makul bir süre de beklemiş olsam yine 1 derdim.
  • bir garip melek  (30.06.16 19:54:03) 
1 veya 2 ben de. ama buyuk ihtimalle 1. hayatim boyunca hic cemkirik bir insan olamadim. cok cok cok sinirlenmem gerekir ki, parami geri ver diyebileyim. o da bayagi zor, kolay sinirlenmem cunku.


  • equine  (30.06.16 19:55:43) 
İyi gunumdeysem 1, değilsem 2. Hafif homurdanirim ama cemkirmem. Bazen istiyorum chp kadın kolları başkanı gibi sesimi yukselteyim falan ama ben de çok cemkirik bi insan değilim.


  • damdanakan  (30.06.16 19:59:20) 
Bir kere 8-10 dk sonra hazır dediyse 25 dk hayatta beklemem, en çok 10 dk sonra kasaya damlar benim siparişim vardı ne oldu ona derim. O anda hala hazırlanmadıysa ruh halime göre yapacağınız işi diyerek beklemeye devam da edebilirim, paramı verin başka yerde yiyeceğim de diyebilirim.

Ücretsiz hizmet olayını onlar teklif ederse kabul edebilirim ama ben talep etmem. Geçenlerde tavuk dönerden saç çıktı, adama abi saç çıktı bak içinden, hadi ben iğrenmedim de başkası olsa ağzına sıçardı, dükkanı başına yıkardı diyorum, adam eheh bazen evde eşimin yaptığı yemekten de saç çıkıyor diyor. Bir daha gider miyim, hayatta gitmem. Zomato/Foursquare gibi uygulamalarda notunu da veririm, başkaları da gitmesin.
  • an engineer  (30.06.16 20:00:30) 
Bir yemeği kısa sürede hazılanıyor diye sipariş ettiysem, zaten 25 dakika beklemiş olmam mantıksız olurdu. Zamanım olmadığı için 10. dakikada gidip akıbetini sormuş olurdum ve 1. gerçekleşirdi. Ya da zamanımın kalmayacağını düşünüyorsam 2. seçenek. Eğer 25 dakika beklediysem o kadar da acelem yokmuş, yine 1. seçenek olurdu.


  • shadowcat  (30.06.16 20:03:44) 
8dk'ya hazırlanıyorsa pişme süresi uzun bir yiyecektir muhabbet etmeleriyle alakasını kurmam ama 25dk sonrasında 2dk ya hazır diyorsa o restorantın o şubesini uğraştırırım.


  • ThomasJefferson  (30.06.16 20:05:51) 
Müdürden hesap sorarım. Taşkınlık yapmadan, çiğleşmeden. Çalışana yüklenmenin alemi yok.

Ha çalışan küstahlık yaparsa ağzına tükürürüm o ayrı.

Genelde Migros gibi yerlerdeki fiyat tutarsızlıklarını müfettiş gibi şak diye görüyorum, gördüğüm fiyattan da müdüre söyleyip alıyorum. düzeltiyorlar sonra.

Asgari ücretle çalışan personele yüklenen müşterinin de kaba, karaktersiz olduğunu düşünüyorum.
  • yirmisantim  (30.06.16 20:07:21) 
ben acıkınca insanlıktan çıkıyorum ya, muhtemelen 25 dakika olduğunda çoktan kavga çıkmış olur ama senaryo üzerinden gidersem;

o kadar bekledikten sonra hala daha ılık gibi biraz çabuk olun lütfen demem o yüzden 1 numarayı da eledik

3 asla olmaz. o kavgadan sonra o hamburgerin veya içeceğin tükürüklü geleceği kesin gibi.

muhtemelen 2 ama duruma bağlı ya, heryer doluysa yoğunsa bi ihtimal bekleyebilirim.

4 olasılık dışı, rızkımı kaptırmama konusunda 10 hamit gücündeyim.
  • azizakin  (30.06.16 20:10:55) 
Bir fast food menüsü için 25 dk beklediysem önce kendime kızardım. Kendime kızınca rahatlamış olacağım ve salaklığımı kabul etmek bana dünyada yaşayan alelade bir varlık olduğumu hatırlatacağı için kasaya gidip kibarca "ne ayaksınız siz kuzum yha?" diye sorardım. Bunu sormamın o an için bir şeyi değiştirmeyeceğini bildiğimden, eğer yemeğim hazırlanıyorsa birazdan alacağımı, hazırlanmıyorsa şimdi hazırlanmaya başlanacağını öğrenip açlık durumuma ve çevrede başka restoran olup olmamasına göre oturmaya ya da yeni bir yere gitmeye karar verirdim.


  • i ve been mistreated  (30.06.16 20:11:01) 
Yanlış anlaşılma olabileceğini düşünürüm. Örneğin bir mağazaya girip vitrindeki mankenin üstündeki tişört ne kadar diye soruyoruz ama bu onu almaya karar verdiğimiz anlamına gelmiyor. Bu yüzden sizin şu ürün ne kadar sürede hazırlanır demeniz de sipariş olarak anlaşılmamış olabilir. Eğer iki dakikada hazır olur dedikten sonra gerçekten iki dakikada hazır olduysa hiçbir şey demezdim. Bu iletişimden kaynaklanan bir problem olabilir.


  • dissendium  (30.06.16 20:18:45 ~ 20:19:24) 
@dissendium 8 dk'da olur dedikten sonra sipariş alındı, para ödendi, fiş kesildi. yanlış anlaşılma gibi bir durum söz konusu değil.


  • köstebek kurabiye  (30.06.16 20:20:41 ~ 20:21:37) 
%80 ihtimalle olay çıkar. ekip gelir.


  • vi veri veniversum vivus vici  (30.06.16 20:22:40) 
2


  • sen git ben geliyorum  (30.06.16 20:24:40) 
Çok net 2, bağırıp çağırmak hem kendime zarar hem de o kişinin daha çok uğraşmasına ve papara yemesine sebep olacak şey para iadesi. Daha önce yaptım 2'yi, çoğu zaman para iadesi yapmayalım şunu şunu verelim diyorlar; eğer çok açsam, zamanım yoksa ya da gerçekten mahcup olduklarını düşünüyorsam kabul ediyorum, ters bi anımsa para iadesi almadan susmuyorum.


  • baba jo  (30.06.16 20:28:20 ~ 20:29:07) 
1

Peki sen nasıl tepki verdin
  • all girls dream  (30.06.16 20:51:59) 
@all girls dream ben 2'yi yaptım; fakat sonradan biraz söylenmediğime pişman oldum, çalışanların tutumu laubaliydi. bir de paramı istiyorum deyince bana tip tip baktılar.


  • köstebek kurabiye  (30.06.16 20:56:42) 
Insanlik hali, unutmustur, kizmam.
1- derim.
Hatali olup uste cikmadigi surece 1 derim. Zaten hatali oldugu icin kizarip bozariyorsa, ozur diliyorsa ustune gitmem.
  • stavro  (30.06.16 21:04:07) 
Hayvan sömürüsüne karşı olduğum için hayvansal ürün tüketmiyorum. VVegan kafelerin de çoğu zincir olmayan kafeler ve bu tür durmlar olmuyor.

Ama ilerde o tarz zincir kafeler ya da fastfood açılırsa vegan ve bu olay başıma gelirse, dediği dakikadan fazla beklemezdim. Dakikayı geçince gidip sorardım. Biraz daha bekleyeceksiniz derse vaktim varsa decvam ederdim beklemeye. VE yemek gelince yiyip birzını, mesela sömürüsüz kansız gözyaşısız vegan hamburgerden 3-4 ısırık alırdım sonra içime saçımı atıp bunda saç çıktı deyip ya para iadesi ya da yenisini talep ederdim.

Eğer vaktim yoksa ve beklemeyeceksem para iadesi isterdim. Müdürle de konuşurdum ya da email filan.
  • Cursed Chico  (01.07.16 00:57:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.