[]

İş hukuku yardım? İşveren ihbar tazminatı adı altında borç çıkardı?

Mevcut işimden ayrılmaya karar verdim, sözleşmem de bitiyordu, ben de sözleşme bitiş tarihi bazlı istifa dilekçesi verdim. Benden ihbar süresini de belirten yeni bir dilekçe yazmamı istediler ya da bu tazminatı ödememi söylediler ben de biraz daha çalışır para kazanırım diye ihbar süresini belirten bir dilekçe daha yazdım, şimdi ise ihbar süresi beklememişim gibi ihbar tazminatı borcu çıkardılar, benden yeni dilekçe istememiş gibi ilk dilekçenizi işleme koyduk dediler; ben de bunun üzerine ihbar süresi kadar çalışmak istediğimi belirten yeni bir dilekçe yazdım.

1)Bütün bunlar sonucunda bu tazminatı ödemeyeceğim ama alacaklarımdan kesme ihtimalleri var mı? Karşılıklı anlaşmayı da red ettim.

2)Mahkeme süreci ne olur, kendilerinden çok emin bir şekilde %99 kazanırız diye konuşuyorlardı.

3)Son durumda ben ihbar süresi kadar çalışma isteğimi belirttiğim halde çalışmama izin verilmiyor, ihbar tazminatını benim almam gerekmez mi?

 
istifa dilekçesinde ihbar süresi çalıştığınız zamana göre değişir. evet ihbar tazminatını sizin almanız gerekir.


  • cilekli krep  (30.06.16 19:54:27) 
Aynisini bana calistigim bir sirket yapmisti. Ne kadar calisman gerekiyorsa calisirim dedigim halde once ayrilabilirsin dediler, maasimi yatiracaklari gun parami odemediklerinde aradim senin ihbar suren varmis avukata sorduk onu kesicez dediler. O donem net, kibar ama biraz agdali bir dille ( esim yardim etmisti yazmama, sanki avukata danismisim da ona yazdirmisim gibi bir mail olmustu) siz onay verdiginiz icin calismadim soyleseydiniz calisirdim, isci ve isverenin anlastigo durumlarda ihbar suresini calisma zorunlulugu yoktur, sizim o zamanki tavriniz bu konuda mutabik oldugumuzu gostermekteydi gibi birseyler yazdim. Biraz surundurdu uyuz kadin ama sonunda aldim maasimi.


  • curukturpkokusu  (30.06.16 20:52:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.