[]

Frida Kahlo

Frida'nın biyografisini okudum fakat onu bu kadar ünlü yapan nedir anlayamadım. Ressam deseniz birsürü daha ünlü ressam var, feminist deseniz birsürü feminist var ?




 
Sakatlığı var sanırım. İngilizce hazırlık okurken İngilizce bir metin okumuştuk sınıfta. Tramvay çarpıyordu falan. Bir de bıyıkları var tabi.


  • dissendium  (30.06.16 19:15:51) 
Kadının başına gelen kalmamış. Ne bileyim sakat kalmış bi hayırsızın eline düşmüş falan. Olaylar olaylar.


  • angelus  (30.06.16 19:17:15) 
ot bok kıl tüy dergileri bi kapak yapıyor sonra sosyal medyada yayılıyor gidiyor. edebiyat değil magazin dergileri. ondan ünlü oluyor gereksiz kişiler. bide bunun tam tersi var güzel olanı bozuyorlar. o daha sinir bozucu. oğuz atay sabahattin ali nazım hikmet, bi kapak bastın mı 15 yaşında ergenlerin instagram sayfasına süs oluyor. sözde insanlara okuyor izlenimi verecek ama bu yapılanlar güzeli kirletmekten öteye gitmiyor.


  • freetakilir  (30.06.16 19:21:08) 
overrated kendisi. hayatını anlatan film var. adı frida. film fena değil ama tavsiye ederim.


  • amortisman  (30.06.16 20:50:28) 
ne kadar sığ ve gereksiz insanlar var. ciddiyim. kendi daracık pencerelerinden bakarak tüm dünyayı ne de güzel yargılıyorlar..

frida'nın yaptığı resimden çok duruşu ve verdiği mesaj önemli. bir alıntı yapacağım frida ile ilgili;

-alıntı-

frida yirminci yuzyılın en onemli kadın ressamlarından biri sayılmasına ramen, hayatını asıl efsanevi hale getiren suphesiz, onun bedensel acıya ve uzun meksika eteklerine surune surune yanında dolasan olume meydan okuyusundaki asalet ve neseydi. onsekiz yasında gecirdigi bir trafik kazasında omurgası onarılmaz halde hasar goren, tek ayagı parcalanan frida, yasamının geri kalanını cogunlukla yatalak olarak gecirdi. ufacık bedenini ayaga dikmek icin kimi zaman aylarca kıpırtısız alcılar içinde yatması, kimi zaman ise, ona her hareketinde korkunc acılar yasatan demir korseler giymesi gerekti. tutkuyla asık oldugu diegodan bir cocuk yapması bu sakatlıkları nedeniyle hic mumkun olmadı.

onu hem yasama baglayan hemde insanlar dunyasının bir kıyısında gosteren resimlerinde ise anlattıgı duygu tekti: yalnızlık. frida asık olan ve iyi seven buyuk kadınlardandı, sevdigi erkek ugruna kendisini bir efsane haline getirecek buyuk kostumlu bir senlik gosterisi icinde yasadı. pek cok asıgı, dostları, hayranları oldu. satafatlı meksika kıyafetleri ile sanat cevrelerini agırlayan yuksek sosyete partilerinin goz bebegi, ilgi odagıydı. oysa kanvasın uzerine dik bakıslı, bıyıklı ve tek kaslı resmettigi kendinde, yaraları ile onurla savasan, damarlarıyla topraga baglanan tek bir frida goruruz, yalnız. ve gozyasları, onu hayata baglayan insanlara kanvasın uzerinden seslenir, yanımda kalın.

-alıntı-
  • air  (30.06.16 21:03:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.