[]

THY nin yaptığı bu pislik karşısında ne yapabilirim?

merhaba, ailemin bugün 14.55 uçağında istanbul-helsinki bileti vardı. uçuştan 2,5 saat önce bavul teslimi için gittiklerinde online check-in yapmamışsınız uçak dolu sizi bekletip yer olursa en son alcaz, merak etmeyin yer olur diye saatlerce bekletip, malesef sizi bu uçuşa alamıyoruz 7deki uçuşa alcaz demişler. şimdi de sonraki uçuşta da yer olmayabilir ama siz bekleyin gibi bahanelerle bekletmeye devam ediyorlar.
ortada olağanüstü bir durum olduğunu biliyorum ama thy bunu telafi etmek için ek sefer koymak yerine çözümü aylar öncesinden bilet almış yolcusunu saatlerce bekleterek mi çözüm bulmalı?
bu aşamada hakları nelerdir? nasıl bir yol izlemeleri lazım? çok da sessiz, sakin, mülayim insanlardır öyle carlayamazlar da birilerine :( çok üzüldüm yaşlı başlı insanlara yapılan bu muameleye. uçağı kaçırmış değiller, gecikmiş değiller, kaldı ki online check in yapmak zorunda da değiller. bir de sanki kendi suçlarıymış gibi üste çıkmışlar

edit: yaptıkları son açıklama; 3 gün boyunca istanbul-helsinki uçuşlarında yer olmadığıi terör saldırısı bahanesiyle bilet ücret iadesi, tazminat vb haklarından faydalanamayacakları yönünde. yani iş aşağıdaki yorumlardaki yasal olarak böyle bi hakları var boyutunu geçti. şu an helsinkiye gelmeleri için herhangibir seçenek de sunmuyor thy

 
thynin yaptığı yasal bir durum. overbooking denen bir durum yani, sizinkiler de buna denk gelmiş. overbookinge düşmemek için online check in yapılması gerekir, yer kalmazsa sonraki uçakla gönderirler sizi. ek bir uçuş koymazlar ama sonrki uçuşta da size yer yok deme hakları var mı bilmiyorum. bence olmamalı en azından gittiğinizde check in yapmış olmalıydılar


  • dog day afternoon  (30.06.16 15:38:33) 
havayolu firmaları gelmeyecek yolculara güvenerek her uçuş için %10 civarında fazla bilet satıyorlar diye biliyorum. check in yapmayanlar açıkta kalabiliyor böyle, adamlar da her uçuştan koltuk sayısından fazla bilet satıyorlar işte..

valla duyduğum kadarıyla zorluk çıkaranlara çok güzel şeyler sunuyorlar, bilet parasının iadesi + ücretsiz bir bilet verilmesi, uçuş çok uzarsa ücretsiz konaklama filan..

bir çok insanın başına geliyor yoğun zamanlarda, nette araştırın bi bence, hemen pes etmesinler, şöyle bir şey olabiliyor; dediğiniz gibi yanlış yaptıkları hiçbir şey yok, bizim biletimiz var neden gidemiyoruz! diye çıkışırlarsa diğer yolculara para karşılığında haklarından feraget etmelerini filan öneriyorlar..
  • bcdhms  (30.06.16 15:40:02) 
www.turkishairlines.com

terim overbooking ve bumping. burdan aramaya baslayabilirsiniz. basima gelmedi, gelenlere de businessta yer oldugundan business class ticketa yükseltildi. binmeyin denmedi. ayrica thy ile bu basina gelmis bir arkadasima, eger bir sonraki ucakla ucmayi kabul ederse, 400 lira alacagini söylemisler. o da kabul etmis.

kendi secmis bir sonrakiyle ucmayi. para olarak aldi.

sizin acilen iletisime gecmeniz mühim, 2 defa degistirilmis, bekletilmis, karsiligi verilmemis. durumlar normal degil, ama gene de "müsterinin" magdur edilmemesi gerekli. mention atmak ise yariyorsa, o noktaya kadar gidilebilir. önce infoyu arayip bagirip cagirin. ne yazik ki aksi sekilde isler yürümüyor:(
  • wiillii  (30.06.16 15:44:48) 
bu normal işleyiş. her zaman fazla bilet satılıyor. bizim de başımıza geldi. seslerini yükseltsinler mülayim durmasınlar. ben bağırdım bu uçağa bineceğim dedim. bir sonrakini teklif ettiler, hayır dedim. onlar da başka bir yolcuyu ikna ettiler, ama ona bir günlük konaklama verdiler bedava bir otelde. bir de bilet parasını da veriyorlar bildiğim kadarıyla. yani bekletip hiçbir şey vermeme olamaz.
sizin yüzünüzden uçak saatim gecikti, gittiğim yerde araç bekliyordu onu kaçırdım bişi bişi desinler. tazminat istiyorum deyin. en azından bilet parasını alın.

bu arada o adam bizim yerimize inmeyi kabul etti bu haklarla.. biz de fazla yer olmadığı için businessta uçtuk :) herkes memnun ayrıldı.
  • kaputt  (30.06.16 15:52:52 ~ 16:12:58) 
yaptıkları son açıklama; 3 gün boyunca istanbul-helsinki uçuşlarında yer olmadığıi terör saldırısı bahanesiyle bilet ücret iadesi, tazminat vb haklarından faydalanamayacakları yönünde. yani iş yorumlardaki yasal olarak böyle bi hakları var boyutunu geçti. şu an helsinkiye gelmeleri için herhangibir seçenek de sunmuyor thy


  • avonkatalogu  (30.06.16 16:39:18) 
www.ntv.com.tr

böyle haber vardı madem götüremiyor direkt iade alsın bari ailen.
  • kaputt  (30.06.16 16:44:35) 
@kaputt kıvırıp iade yapmama peşindeler şu an. illa ki insanları uğraştıracaklar.


  • avonkatalogu  (30.06.16 16:49:43) 
4446001 Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü
Arayıp sorsunlar.

  • Lim5  (30.06.16 18:07:27) 
www.mustafaerdinc.net

tazminat tarifesi bile var. sizin durumda bilet ücretinin yanında €400 tazminat ödemekle yükümlüler. dünkü patlama tazminattan kurtarabilir belki ama diğer yükümlülüklerden kurtarmaz.
  • screamshot  (30.06.16 18:38:14 ~ 18:40:06) 
overbooking den alakasız olarak 3 saatten fazla ertelenen uçuşlarda tazminat hakkı doğuyor. hatta bu tip vakaların davalarını alan firmalar var. tüm süreci kendileri takip edip tazminatın belli bir yüzdesini kendileri alıyorlar, dolayısıyla başvuru için bir masrafınız olmuyor. bence bu sitelerden birini seçip başvurun.

www.euclaim.co.uk
  • sttc  (30.06.16 21:46:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.