[]

motor kullanmakla ilgili

2 basit sorum var, saçma gelebilir.

1-Gözlüklü kişi motor kullanabilir mi, sürüş açısından dezavantaj oluşturur mu?
2-Motorcuların kıyafetleri oluyor ya, bunlar kural olarak mı var, yani olmazsa olmaz mı yoksa kişinin kendi tercihine mi kalmış?

 
1-kullanabilir, kullanan çok
2-kıyafet kanuni olarak zorunlu değil ama kaza esnasında hayat kurtarıyor.

  • n62  (30.06.16 15:25:11) 
dezavantaj olusturacagini sanmiyorum. tanidiklarım, sürüş esnasinda göze bir sey kacmamasi icin güneş gözlügü kullaniyor.
kimilerinin hayat tarzı olan bir harley sevdalisi değilsen kiyafet sart değil, kask şart. ama özel motorsiklet montları kullanman kaza ihtimaline karsi iyi olur.

  • 1adam  (30.06.16 15:30:52) 
Sırtlık dizlik dirseklik kask bot ve asfalt yanığına karşı koruyan özel mont giymeden motor sürmek intihar etmekle aynı şey. Hatta kaza sonrası adama ölmüş olmayı diletir. Motora ayırdığınız para ve zamanı ekipmana da ayırırsanız kendinize iyilik yaparsınız.


  • ThomasJefferson  (30.06.16 15:35:48 ~ 15:39:16) 
kimi kask vardır içerisine gözlük sığmaz, benimki öyle mesela o yüzden lens takıyorum.
ayrıca kaza anında gözlüğün alnına saplanması gibi bir durum olabiliyor.

Ayrıca zaten kesinlikle alma derim ancak ön tarafı açık olan kasklardan alırsan aşağıdaki dediği gibi gözlük takman zorunlu zaten. Gözün sağlam bile olsa. O yüzden tam kapalı kaskı al, alırken de gözlük uyumlu model bakabilirsin.

Yönetmelikte şöyle der;

a) Üç tekerlekli yük motosikletleri hariç, elektrikli bisiklet, motorlu bisiklet ve motosikletlerde sürücülerin koruma başlığı ve koruma gözlüğü, yolcuların ise koruma başlığı...
  • okumayi sevmeyen okur  (30.06.16 15:41:36 ~ 16:09:10) 
1-kullanir. kaski taktiktan sonra gozlugu takarsin. ben vizoru acik tutup gunes gozlugu kullaniyorum mesela. ama belki biraz rahatsiz hissettirebilir burna degen kisim. bir de evet, kaza durumunda yuzune batabilir.

2- kask zorunludur. kasksiz binerseniz polis ceza yazabilir. yazildigini gordum. kiyafetler size kalmis. motorcycle crash without gear diye yazip bir kac video izleyip fotograf baktiktan sonra karar verin.
  • jimicik  (30.06.16 16:02:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.