[]

arkadasimin babası vefat etmis

Pazartesi gorusecektik, çok sinirli, gergindi. Gorusemedik. Meğer babası yoğun bakımdaymis, aynı gece kaybetmişler. Mesaj atmış dün, babamı kaybettik diye. Ben sabah gordum mesajı. Hemen cevap yazdım, arayayim, yanına geleyim falan dedim ama bi şey demedi. Farklı şehirlerdeyiz bu arada. Başka napabilirim?

Ankara'ya gittiğimde onda kalacaktım ama öyle kızıp bağırınca ben de başka bi arkadaşı arayıp onda kalmıştım. Kesinlikle kırıcı bi şey söylemedim, sadece "Hırsını benden alıyorsun" dedim çünkü bayağı azarlamisti. Durumunu da bilmiyordum zaten. Sonra da arayıp ya da mesaj atıp kötü bi şey demedim. Kendimi suçlu hissetmemi gerektirecek bi şey yok, di mi?

Napabilirim bu arkadaş için? Su an ne durumda olduğunu bilmiyorum. Ara demeden aramak saygısızlik olur sanırım.

 
mutlaka ara, fırsatın varsa yanına git. ara demesini bekleme.


  • devilred  (30.06.16 10:44:16) 
hiçbir şey yok kendini suçlu hissedecek. arkadaşının başı sağolsun.. bilmiyormuşsun ama durup dururken ters davranmasına rağmen sakin bile durmuşsun..

ilgilen sürekli ara onu desteğe ihtiyacı var..
  • cokponcik  (30.06.16 10:44:35 ~ 10:45:15) 
sürekli aramayın derim, benim babam da yakın zamanda vefat etti ve en hoşlaşmadığım şey telefonda konuşmak oldu, en yakın arkadaşlarımla bile. Eşimi falan aradılar, o halletti. Yakınında bilgi alacağınız biri varsa onu arayın, yoksa bir kere arayın ya da mesaj atın, sonrasında tavrına göre gerekirse ararsınız. Cenaze falan işler bitip sakinleyince görüşün derim.
Bu arada trajik telefon konuşmalarından çok geyik ve esprili (evet insan 7/24 üzüntülü depresif duramıyor) whatsapp mesajlaşmaları daha iyi geliyor bana ama tabii kişiden kişiye değişir.

  • whoosie  (30.06.16 11:02:09) 
Ara
Ailesini de ara
İmkan varsa yanına git
  • ikcı  (30.06.16 11:16:24) 
Su an memleketteymis. Ankara'ya dönünce arayayim diyorum. Şimdi orada, cenaze evinde başı yeterince kalabalıktır. Surekli baş sağlığı telefonu almak da insanın sinirini bozar. Etrafında surekli ağlayıp bayilanlar falan. Bir de sanırım genç kaybetmişler babayı, onun acısı da apayridir.


  • damdanakan  (30.06.16 11:16:41) 
babasının durumunu neden paylaşmamış acaba.
eğer sevdiğin bir arkadaşınsa yanında olmak iyi olur. kara gün dostu

  • screamshot  (30.06.16 11:18:55) 
arama derim, zaten zibilyon tane insan arayıp mesaj atıyordur şimdi.

eğer gitmek mümkünse yanında olman daha iyi olur.

bunu şuna benzetiyorum ben; doğumgününde facebook'ta bütün arkadaşların gelir "doğum günün kutlu olsun bilbikbik" diye yazar. ama bazı arkadaşların vardır ki o gün organizasyon yapar, seninle vakit geçirir, hediye alır vs.vs. işte onların gerçek arkadaşların olduğunu bilirsin.

bu mesele de biraz buna benziyor. eğer gerçekten senin için önemliyse ve yapabiliyorsan yanında ol derim.
  • antipodes  (30.06.16 11:42:41) 
sürekli arama. baş sağlığını ilet halini hatrını sor bir şeye ihtiyacın var mı de. yeterli. gidebiliyorsan git ama başında durup sürekli bunaltma. gelen giden çok olur onlara yardım edersin.
birileri sürekli teselli moduna geçince daha çok canı yanıyor insanın.

  • rayde  (30.06.16 12:26:40) 
Teselli etmek yerine yapılacak bi işi varsa onları gormek daha mantıklı, aynen. Yeni bi iş kurmuştu, surekli evrak taşıyordu bi yerlere. Belki o konuda yardımcı olabilirim. Belki evini temizlerim. Bilmiyorum, ilk defa bi arkadaşımin böyle bi durumuna şahit oluyorum.


  • damdanakan  (30.06.16 12:31:12) 
bence bugün tekrar ara onu. açarsa konuşmayı kısa tutup çok üzüldüğünü ve yapabileceğin bir şey olup olmadığını sorarsın. açmazsa da arama bir süre. acıları şu an çok tazedir onların ve akrabalardan gelip gidenler çok olur. aradan biraz geçsin (1-2 hafta) yanına gidersin, alırsın onu götürürsün bir yere biraz kafa dağıtmasına yardımcı olursun.


  • köstebek kurabiye  (30.06.16 12:33:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.