[]

şu filmlerden hangisi?

yarın okulda izleyeceğiz öğretmen arkadaşlarla. aralarından bir tanesi lazım. aradığım kriterler; öncelikle sabun köpüğü, duygu sıktırmacı mesaj kaygılı didaktik ana akımdan ziyade "iyi" sinema örneği olması. bir diğeri de "eğitim" anlamında diyecek harbi laflarının olması. aklıma entre les murs ya da half nelson geliyor örnek vermek gerekirse. son olarak ayıpçı sahne bulundurmasa süper olur. - işaretlileri önceden izlemişliğim var ama yine de fikir versin diye listeye ekledim. şimdiden teşekkür ederim.

iki dil bir bavul -
billy elliot
les choristes -
taare zameen par
takhte siah
dead poets society -
entre les murs -
half nelson -
monsieur lazhar
mr. holland's opus
3 idiots -
the first grader
waiting for superman
etre et avoir
good will hunting
the emperor's club
freedom writers
patch adams
the blind side

 
Hatırladığım kadarıyla Good Will Hunting'de Matta Damon ile Minnie Driver'ın sevişme sahnesi vardı. Ayıpçı sahne demişsin diye belirteyim dedim.

Hint filmleri dandik zaten. Taare Zameen Par ve 3 Idiots ı izledim ama hem gereksiz uzun hem de saçma sapan duygusallı.

İçlerinden izlediğim en güzeli Les Chroristes galiba.
  • la rana  (30.06.16 06:06:47) 
hint filmleri kiminin "duygu sıktırmacalı" bulacağı filmler. amir khan'ınkileri kastediyorum. ancak bence gerçekten çok iyiler. didaktik olmadan eğitim alanında harbi lafları nasıl edeceksiniz bilmiyorum ama didaktizmi olabildiğince az hissettiren didaktik filmler bunlar. içine pk'i de dahil edebiliriz.

taare zameen par8 (her çocuk bir yıldızdır) aslında öğretmenlere öğreten bir film. insanın değerlendirilme biçimini sorguluyor.

pk dini çok yerinde bir diplomasiyle sorgulayan bir film.

3 idiots insanlara biçilen rolleri sorgulayan bir film. bunda var olanı dead poets society'de görebilirsiniz.

bunların hepsi toplumu sorgulayan ve sıradan insana anlatılmış filmler. sıradan biri olarak izlerken çok zevk aldım ve filmlerin anlatılışındaki masum ama cin gibi parlak zekayı kutladım.

önemli not: yer verdiğin filmlere kıyasla yazmadım bunu çünkü çoğunu izlemedim. aslında good will hunting, patch adams, dead poets society'den ve aamir khan filmlerinden başka burada bildiğim bir film yok.
  • godoşu beklerken  (30.06.16 06:26:39 ~ 06:30:31) 
patch adams iyiydi diye hatırlıyorum, çıkarılacak ders var ama duygusallı da
ayıplı sahne olup olmadığını hatırlayamadım

  • dene  (30.06.16 10:14:18) 
güzel liste. half nelson a kadar olanların hepsi güzel. half nelson biraz ağır bir film ama izlenebilir. en güzeli bence les choristes.


  • baal  (30.06.16 10:49:34) 
biraz geç kalmış olabilirim, illa listeden bir film olması mı gerekiyor bilmiyorum ama Die Welle'yi kesinlikle tavsiye ederim ek olarak. Hem eğitim alanında, hem de çok şey sorgulatıyor insana.

www.imdb.com

ayrıca bir les choristes de benden:)
  • it oynamis yonca masarasi  (01.07.16 23:16:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.