[]

şu yedek subay sınavı

nişanlım aralık başında askere gidecek.. fakat önümüzdeki günlerden bir gün şu yedek subaylık sınavına girmesi gerekiyor.. kendisi bu askerlik konusunda doğal olarak bayağı bir gergin, bir kere ara öğren ne zamanmış sınav, kaçırma dedim, demez olaydım.. 24 ya da 26'sındaymış, ararlar herhalde diyor.. ya da eve kağıt yollarlar diyor.. kanımca saçmalıyor.. celp bilmemnesi bile gelmemişti eve.. yani sınav ne zaman arkadaşlar, onu soracaktım özetle.. şimdiden teşekkürler.




 
1-2-3 Aralik sinav. 12 Aralik ta asker birligine teslim olur.


  • lejant  (22.11.09 22:28:06) 
aralık-nisan-ağustos aylarının, ilk 3 günü oluyordu. şubesinden sınava giriş kağıdı alması lazım, önceki ayın sonuna doğru.


  • togi  (22.11.09 22:29:45) 
Sınava girmesi için askerlik şubesine gidip, işlemlerini yaptırması laazım, öss filan değil bu sana mektup gönderecekler filan. Eğer askerlik şubesine gitmez ve işlemlerini yaptırmazsa asker kaçağı olur haberi olsun...


  • selimse  (22.11.09 22:31:33) 
eve bir şey yollamayacaklar, kendisi gidip şubeden evrağını iaşesini alacak.


  • blackdog  (22.11.09 22:37:45) 
bu ayın içerisinde askerlik şubesinden evraklarını alması lazım. hatta bayram olduğu için haftaya perşembeye kadar.

almazsa gidemez.

Allah kolaylık versin askerde daha da gergin günler bekliyor ikinizi.
  • thefirstfbli  (22.11.09 22:41:15) 
sağolun arkadaşlar..

da ben bu konularla yeni tanışan biri olarak birkaç şey daha sorayım o zaman (kendisi de benim kadar yabancı çünkü konulara):

- şimdi 1-2-3 aralık demişsiniz, 3 gün boyunca ayrı ayrı oturumlar falan mı olacak, yoksa onun gidip alacağı sınav belgesinde hangi gün gireceği belli mi olacak?

- @selimse:
zaten gidip başvuru yaptı bundan 1 ay falan önce.. işte sağlık muayenesidir bilmem ne.. bir kağıt vermişler hatta, ne işe yarar bilmem.. yani bunun haricinde bir kez daha gidip sınav için evrak mı alacak bir de?

çok saçma sapan şeyler sordum belki ama kusura bakmayın artık, bu konuları sorabilecek bir aile büyüğüm yok cidden.. (pek bir anaerkil ailem var da =))

edit: @thefirstfbli
biliyorum ya, tahmin edebiliyorum.. onun gerginliğinden ben kendi üzüntümü belli bile edemiyorum.. bir de beni dert etmesin diye falan işte ne bileyim.. tekrar teşekkürler.
  • vercingetorix  (22.11.09 22:45:47 ~ 22:50:12) 
yoklamaya gitmiştir bir ay önce. askerlik şubesinden, ona açılmaması gereken mühürlü bir dosya verecekler. istediği gün girebilir sınava, gün içerisinde arka arkaya yapılıyor sınavlar(sınav da denemez aslında). sabah yada öğleden sonra girebilir sınava, nüfusa kayıtlı olduğu yere göre yapılıyor bu arada sınav. misal, nüfusa kayıtlı olduğu yer izmir ise, istanbul da giremez sınava.
edit:imla
edit2: 44 düzeltmen için sağ ol. sen söyleyince hatırladım. öss kayıdında yabancı şubeden fax problemi yaşamıştım. birde uzun dönemlerin celb dönemine denk gelmişti. nüfusa kayıtlı olduğum şehire gidip almıştım üniversite kaydı için belgeyi. yine benzer bir şey yaşamamak için dosyayı almaya nüfusa kayıtlı olduğum yerden almaya gittiğimi hatırladım :)
  • togi  (22.11.09 22:59:44 ~ 23:44:41) 
Nüfusa kayıtlı olunan yerle alakası yoktur. Evraklarını teslim aldığı askerlik şubesiyle ilgilidir. İşlemleri yaptırmak yani sınava giriş için gerekli olan evrakları almak için illa kayıtlı olunan askerlik şubesine gitme şartı yoktur. Kendisine en yakın askerlik şubesine, ay sonunda (ki yukarda bi arkadaş bayram nedeniyle bu hafta perşembe gününe kadar gitmesi gerektiğini belirtmiş zaten) giderek sınava ilişkin zarfını alması gerekiyor. O zarfın üzerinde nerede sınava gireceği yazar. Aralığın 1-2-3'ünde belirtilen sınav yerine giderek kendisine söylenenleri yapmak ve 12 aralıkta da gönderildiği kıtasına teslim olmak zorundadır. İlk 3 gün sınava giremezse aralığın 25'ine kadar Ankara'da yapılacak sınava girmesi gerekmektedir. Sınav için tek yapması gereken kendine bir gün belirleyip o gün sınav yerinde hazır olmaktır. Ondan sonrasını zaten ordaki asker ve komutanlar halledecektir. Askerlik içinse sözlükte ve ekşi duyuruda bir çok başlık ve duyuru var, onları inceleyebilirsiniz.


  • 44  (22.11.09 23:20:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.