[]

Acil Müdahalede Alınan Para

Selam başımdan bir olay geçti, bununla ilgili beni aydınlatabilireniz çok sevinirım. Olayı sırasıyla tane tane anlatacağım. Arada tıbbi cahilliklerim olursa affola.(bu gündemde böyle konular alakasız tabi ama sıcağı sıcağına çözmek istedim)

Geçen akşam sol kolumda, omzumu ve göğsümü de kapsayan bir ağrı hissettim.
Yakın zamanda genç yaşta iki arkadaşımızın kalp krizi hikayesini duyunca tedirgin oldum.
Ofisten eve dönerken yarım saat 40 dakika geçmeyince yolumun üstünde ilk hastaneye girdim. (özel hastane)
Şimdi sırasıyla olaylar şöyle gelişti:

-Doktor kalp krizi şüphesiyle tetkik yaptı.

-EKG çekti. Tansiyona baktı. Temiz çıktı.

-Daha sonra bana "ama ekg'den bazen anlaşılmayabilir, daha önce sırf ekgsi temiz diye bir hasta eve yollandı 5 saat sonra vefat etmiş" dedi.

-O yüzden kesin sonuç için kalp enzim testi istedi. Bir de dilaltı ilaç verdi hemen.

-Ben de doktorun verdiği örnekten tedirgin olup tamam dedim.

-O sırada bir diğer hasta benzer şikayetle geldi. EKG'si çekildi. Temiz çıktı. Dilaltı verilmedi, enzim testi yaptırmadan evine gitti.

-Bankoda görevli danışmana yaptırmam gerekiyor mu diye sordum. Doktor beyin herkesten bu testi istemediğini, gerek gördüğünü söyledi.

-İyice tedirgin olduğum için tamam dedim. "300 TL" ödeyeceksiniz dedi. Özel sigortamda bir değişiklik olduğu için bu ay kullanamadığımı, yanımda da o kadar nakit olmadığını anlattım.

-O zaman size "tedaviyi reddettiğinizi" belirten bir kağıt imzalatmamız gerekiyor dedi.

-Acil müdahaleler ücretsiz değil mi diye sorunca "Acil durumların kalp krizi, trafik kazası ve dopal afetleri" kapsadığını söylediler.

-Doktorum kalp krizi geçirip geçirmediğimi anlamak için bu testi istiyor dedim.

-Ama geçirmiyorsanız ücret ödemek zorundasınız dediler.

-Mesela az önceki hastaya gerek görmedi, benden neden istiyor diye sordum. Bir de test yaptırmadan nasıl anlayacaksınız fenalaşmamı mı bekliyorsunuz dedim.

-Onlar da eğer istersem devlet hastanesine gidebileceğimi söylediler. Bu durumda da "oradaki tedaviyi reddettiğimi, başka bir hastanede devam edeceğimi" söyleyen bir kağıt imzalatmak istediler.

-Tedaviyi reddetmediğimi, yanımda para olmadığı için bana bakmadıklarını söyledim.

-Sizi bekletelim doktorla konuşacağız dediler. 45 dakika kimse bir şey söylemedi. O sırada kardeşimi aramıştım, para getirmesi için.

-Kardeşim gelince parayı verince benden kan aldılar.

-Çok şükür sonuçlarım temiz çıktı. O sırada acildeki nöbetçi doktor değişti. Bana ne kadardır ağrım olduğunu söyledi. yaklaşık 1-2 saat dedim. Bu enzim genelde 4-5 saat sonra kanda salgılanmaya başlar, o yüzden şu anda kanınızda yoksa bile gece 3-4 gibi tekrar bakmakta fayda var dedi.

-Bunun için tekrar para alınıp alınmayacağını sordum. Görevliler "tabii ki alınacak" dediler.

-Ben artık beni düdüklemeye başladıklarını düşünüp hastaneyi terk ettim. Bahsettikleri devlet hastanesine gittim. Orada 1-2 saat bekleyip testi yaptırdım. Çok şükür temiz çıktım.


Bildiğim kadarıyla sağlık bakanlığının özel hastanelere gelen acil hastalarla ilgili hassasiyeti var. Bu tip durumlarda yaptırımlar oluyor. Ben hem benden alınan paranın haksız olup olmadığını, hem de eğer öyleyse bu hastaneye nasıl bir şikayette bulunabileceğimi öğrenmek istiyorum.

 
ödemeyi yaparken detaylı fatura istediğinizde onların açısından işler karışıyor. onun dışında kalp krizi şüphesi ile gittiğinizde ekg + kan tahlili yapıyorlar zaten. kan tahlili yapmadan anlaşılmıyor diye biliyorum. ekstra bir durum değil yani. ya acil değildiniz gerçekten (hastaneye giriş şekliniz, yürüyerek-normal vs) ya da demek istemiyorum ama para koparmak için yaptılar.
kendimden biliyorum bir çok defa gittim yada yakınımı götürdüm herhangi bir ücret ödemedim. sadece bir hastane almaya çalışmıştı yok param ne olacak demiştim? tamam bu seferlik bizden olsun moduna girdiler.

he almak istediler mi alıyorlar, yine bir yakınım kalp krizi geçirdi ölümden döndü. adama stent takılacak soruyorlar; ''devletin karşıladığını mı takalım? ücretsiz? yoksa amerikan bilmem ne stent mi takalım? 3500 tl?'' adam ölümden dönmüş gözü görür mü 3 bin 5 bin..
  • kaybeden adam  (30.06.16 01:12:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.