[]

banka harici kredi verenler ne ayak?

arkadaslar feysbukta falan goruyorum. kimisi faturali hat sahibi ariyor, 20 bin liraya kadar taksitli kredi veriyor. kimisi de başka bir yolla (ne bilmiyorum) 100 bin liraya kadar veriyor. bu iş nasil oluyor? komisyon aliyorlar muhtemelen. kredi notu dusuk olup kredi alamayan biri bu yola basvurmali mi?




 
eğer zekasında bir gerilik varsa başvurabilir. böyle tefeci adamlara güvenip borca girilir mi?


  • himmet dayi  (29.06.16 19:27:59) 
Farkli yontemler var. Mesela benim duydugum en garip tefeciliklerden birisi; pos tefeciligi. Kredi kartin var, acil de nakit paraya ihtiyacin var. Ama kredi karti nakit avans faizleri cok yuksek. Gidiyorsun adama, kendi pos makinesinden cekiyor limitinin tamamini, belli bir payla sana nakit para veriyor.

Faturali hat muhabbeti de buna dayanarak soyle biseydir bence: hani losev'e falan bagis yapilirken 5 lira direkt faturana yansiyor ya, benzer bi yontemle faturana ayda belli bir meblag yansitiyordur, parayi da sana kendi marjini kestikten sonra nakit veriyordur.
  • hypervaskulerdondurucu  (29.06.16 19:33:16) 
bunu nasil yapiyorlar? hayir, tefeci degiller sanirim. yani en azindan bildigimiz turden degiller.


  • iglesias  (29.06.16 19:33:16) 
mesela su sekildeler

i.hizliresim.com

i.hizliresim.com
  • iglesias  (29.06.16 19:49:42) 
2.resimdekine benzer bir face sayfasına sordum birgün; ben 30 bin liralık kredi çekmek istesem bankadan ne kadar işlem ücreti alacaksınız verdigi cevap % 20 oldu. 30 bin lira kredinin 6 milyarını cebe atacaklar emlakçı gibiler, yaptıkları sadece bankaya evrak teslim etmek.


  • Fritz-X  (29.06.16 19:55:28) 
caresiz biri icin uygun gibi. yasal sinirlar icerisinde ise sorun değil.


  • iglesias  (29.06.16 20:11:05) 
aslında sorun. bu insanların kredi vermeye lisansı yok. öyle kolay değil bu işler.

bankalardan kredi çekenlerin de, aslında büyük bi kısmı bankalardaki müşteri temsilcileriyle anlaşmalı oluyor. olmayan belgeleri bi şekilde oldu gösterip çıkartıyorlar krediyi.
  • hypervaskulerdondurucu  (29.06.16 21:06:51) 
Operatörler bazında konuşuyorum, hattına temlikli cihaz tanımlayıp cihazı satıp sana parasını veriyorlar. Kutusu açılmamış bir iphone çeyrek altın gibi bozdurulabilir. Söz gelimi iphone ne kadar? 2500 lira. Kaça satıyor? 2300 liraya. Sana ne kadar veriyor? 1900 lira. Sen 24 ayda toplam ne kadar ödüyorsun? 2800 lira. Tutarlar farazi.


  • yirmisantim  (29.06.16 21:42:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.