[]

bsplayer 720p kalitesinde film

ya benim bu bsplayer 720 piksel filmlerin bazılarında sorun çıkarıyor. şöyleki film başlıyor. bir süre sonra ses ve görüntü senkronu kayıyor. codec kaynaklı bir sorun mu bu_? yoksa bilgisayar biraz eski ondan mı_? eğer ikincisi ise neden bazı filmlerde. misal matrix 1 şahane oynuyor 2 de ise senkron kayıyor.




 
bilgisayar kaynaklı gibi geldi bana ama bilgisayarının özelliklerini de yazman lazım tabii kesin konuşmadan önce.

matrix 1'i izlerken bilgisayarında bs player dışında işlemciyi ekstra yoran tüm programlar kapalıdır. 2'yi izlerken açık kalmıştır belki?
  • dambil  (22.11.09 21:43:18) 
Hep aynı yerde mi kayıyor yoksa belli bi süre sonra mı kaymaya başlıyor. Filmi biraz ileriden başlat o zaman senkron ne durumda oluyo ona bi bak. Bi de senkron kayınca ileri al senkron kayıklığı devam mı ediyor yoksa düzeliyor mu ona bak. Eğer düzelmiyorsa sorun filmdedir, yok düzeliyorsa o zaman pc nin donanımı yetmiyo, kastırıyo demektir...


  • selimse  (22.11.09 22:41:15) 
walla 2gb ram war. 1.7 islemci war tek cekirdek. 128 onboard ekran kartı. kapalı oluyor genelde tüm programlar film izlerken.

@selimse,

filmden olmadığına eminim cünkü senkron yavas yavas kayıyor. önce normal baslıyor 10 dakika sonra cok ufak bir kayma. yarım saat sonra 1 saniyeye yaklaşıyor.
  • ayiadam  (22.11.09 23:03:21) 
km player ve core avc kullanın söylediğiniz özelliklerle 1080p bile izlersiniz, core avc mükemmel bir şekilde optimize eder.internette bilgiler bulabilirsiniz eğer takıldığınız bir yer olursa msg fasilitesiyle yanıtlamaya çalışırım..


  • ogm  (23.11.09 01:24:40) 
hocam bazen ne kadar iyi ram veya cpu'ya sahip olsan da belki cpu'nun max ve min kullanım değerlerini değştirmişsindir, muhtelemen bilgisayarla beraber gelen programlardan birinde bu tarz film, yüksek performans durumları için paketler vardır onları dene.
ayrıca bsplayer yerine ben k-lite codecli media player classic öneririm, çok daha hafif bir programdır ve daha etkili olduğunu yıllardır deneyimliyorum. (ben 1080p'lik belgesel izliyorum hatta)
ve aslında en önemlisi, bırak bilgisayar iyi olursa olsun, yeni bilgisayarlar bluray veya home cinema gibi modlar için ayrıyetten özelliklere sahipler. benim bilgisayarım 3 kat daha yüksek ramli olmasına rağmen bluray ready gelen bi laptop daha iyi çalışırıyor o bluray vıdılarını.
bu arada her internette bluray yazan tam olarak bluray olmuyor, bazıları codeları daha basit formatlara indirgenmiş değiştirlmiş olduğundan bilgisayara daha az iş düşebiliyor, bazıları da çok hayvani olabiliyor.
benim önerim işte dediğim programda çalıştır. mümkün olduğunca hatta neredeyse explorer.exe'yi bile kapatıp izle filmi. ve film external falan hdd'de olmasın, direkt C'de olmalı veya umarım C diskin çok eski veya bol format veya bad sektör yememiştir. o zaman okuması çok daha zor oluyor.
  • muzcu  (23.11.09 01:52:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.