[]

saraybosna-belgrad gezisi

önümüzdeki günlerde 3 gün saraybosna 4 gün belgrad şeklinde bir tatilimiz var. daha araştırmalara yeni yeni başladım ama varsa önerisi, şuna dikkat et, bunu yapmadan gelme dediğiniz şeyler. buyurun buradan yakın.

bu ülkede fiyatlar ne durumdadır. euro ile gidip yerel para birimine dönüyoruz galiba. örneğin 3 gün sarajevoda ne kadar euro gerekir veya belgrad da durum nasıldır.


hemen yakınlarında günlük gidip gelmeye değecek yerler varsa onları da yazsanız mutlu olurum.


kısacası dışarıdan bir kaç günlüğüne gelen bir kişi için neler önerirseniz onları öğrenmek istiyorum.

 
Taksiye binecekseniz minik bir tavsiyecik vereyim. Belgrad'da taksiler tür tür. Pink Taxi, Red Taxi, Lux Taxi, diye şeyler yazıyor üstlerinde. Hiçbirinin birbirinden farkı yok. Lux Taxi normalin iki katı para alıyor. Adından belli dersin ama arabadan belli değil, arabalar aynı genelde.


  • aychovsky  (29.06.16 13:27:58) 
ben olsam sarajevo'ya 4 belgrad'a 3 ayırırdım.

saraybosna'da 1 günü zaten mosdar'a git-gel olarak kullanırsınız.
euro ile giderseniz hiç sorun yaşamazsınız para çevirme vs konusunda.

ne kadar para gerekeceği de konaklama tercihinize göre değişir.

sarabosna'da Tarik Hodžić'in mekanında yemek yemeseniz bile uğrayıp selam verebilirsiniz.
  • fatihkkk  (29.06.16 14:08:53) 
belgrad'da mümkün olduğunca pink taxi kullanın ve ne olursa olsun ne kadar tutacağını önceden konuşun. havaalanından knez mihailova'nın oralar 1800-2000 dinar arasıdır ortalama.

her köşebaşında döviz bürosu var, euro ile gidin. havaalanında sadece yol için para bozdurun ve şehir içinde de kullandıkça bozdurun.

skadarlija'daki her mekanı öneririm, özellikle dva jelena ve tri sesira. hotel moskva'nın ilerisindeki büyük kiliseye giderken de soldaki bacio gelato'dan dondurma yiyin.

nikola tesla müzesine gidin ama pts kapalıydı galiba. 2 numaralı tramvay olması lazım, ring şeklinde bir tramvay var, baştan sonra geziyorsunuz her yeri. tüm sokaklarında yürüyerek gezmenizi tavsiye ederim.

toplu taşımaya kimse para vermiyor, biz sadece 1 kere vermedik ama risk almamak iyidir. anlattıkça özledim, güle güle gezin. :)
  • piremses  (29.06.16 15:10:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.