[]

Çekler kesildiği yerden farklı bir ilde kaç gün icinde

Tahsil edilebilir?




 
soru; mesela ankara'da kesilen çek istanbul'da kaç günde tahsil edilir? gibi bişey mi? eğer öyleyse, hesapta para varsa anında tahsil edilir.

önemli olan çekin nerede kesildiği değil, hangi hesaba bağlı olduğu. hesapta karşılığı varsa, aynı bankanın herhangi bir şubesine gidip alabilirsiniz doğrudan.

tecrübe edilen bankalar; finans, ziraat, yapı kredi.
  • babilbaligi  (29.06.16 11:30:10 ~ 11:31:19) 
Evet onun gibi bir şey. Merak ettiğim süre sınırlaması. 30 gün içinde?1 hafta içinde?


  • anonymice  (29.06.16 11:32:40) 
Vade tarihinden itibaren


  • anonymice  (29.06.16 11:33:43) 
cek uzerinde vade yazar, hangi ayin kacinda kesildigine dair. o tarihte gidip tahsil edersiniz. vadesinden once de gidip tahsil edebilirsiniz ancak ahlaki olmaz. karsi tarafin hesabinda o sirada para olmayabilir ve sorun cikar


  • oscar  (29.06.16 11:40:58) 
vadesi gelmişse, hesapta da karşılığı varsa, vade tarihinde gider alırsınız.


  • babilbaligi  (29.06.16 11:41:25) 
TTK Madde 796

1. Genel olarak

MADDE 796- (1) Bir çek, düzenlendiği yerde ödenecekse on gün; düzenlendiği yerden başka bir yerde ödenecekse bir ay içinde muhataba ibraz edilmelidir.

(2) Ödeneceği ülkeden başka bir ülkede düzenlenen çek, düzenlenme yeri ile ödeme yeri aynı kıtada ise bir ay ve ayrı kıtalarda ise üç ay içinde muhataba ibraz edilmelidir. Bu bakımdan, bir Avrupa ülkesinde düzenlenip de Akdenize sahili bulunan bir ülkede ödenecek olan ve aynı şekilde Akdenize sahili olan bir ülkede düzenlenip bir Avrupa ülkesinde ödenmesi gereken çekler aynı kıtada düzenlenmiş ve ödenmesi şart kılınmış sayılır.

(3) Birinci ve ikinci fıkralarda yazılı süreler, çekte yazılı olan düzenlenme tarihinin ertesi günü başlar.

deniyor ttk'da. yani 1 ay. ama sizinki ileri tarihli çek galiba. çekte hukuen vade yoktur. görüldüğünde ödenir. vadesi ne zaman yazılı ise ( yani ileri bir tarih için kesildiyse) o gün gidebilirsiniz.
  • cabiday  (29.06.16 12:14:53 ~ 12:17:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.