[]

taksiciler kafasına göre fiyat çekmekte serbest mi?

selamlar,

işin vicdani, insani kısımlarını bi kenara bırakırsak;
bir taksici bir yolcusuna kafasına göre fiyat çekebilir mi?
taksimetreyi açmak ve ona göre para almak zorunda mı?

teşekkürler.

 
Zorunda.


  • arnold schwarzeneger  (29.06.16 11:16:12) 
çekemez. taksimetreyi açmak zorunda


  • genc irisi  (29.06.16 11:16:29) 
fiili olarak serbest. zorunda diyen arkadaşlar kime nereye şikayet edeceklerini ve ne ceza alacaklarını yazarlar mı? yani, "çekerse ne olur?"


  • babilbaligi  (29.06.16 11:28:47) 
ücretlendirme konusunda belediyeye bağlılar. kafalarına göre yapamazlar.
iteo.org.tr

  • yons  (29.06.16 11:30:39) 
babil - ben sordum beyaz masa ılgılenıyormus plaka saat tarih varsa sofor adıyla.


  • bryan fury  (29.06.16 11:30:55) 
tamam bryan kardeşim, ilgilenip ne yapıyorlarmış? cezası neymiş?


  • babilbaligi  (29.06.16 11:32:23) 
Trafik Cezası Madde 31/1-b

Kamyon, çekici ve otobüslerde takoğraf, taksi otomobillerinde ise taksimetre bulundurmamak, kullanmamak veya kullanılır şekilde bulundurmamak.

2016 Ceza Miktarı
412,00 TL ( Peşin 309,00 TL)
Ceza Puanı (Sürücüler için)
20 ceza puanı

Ceza Kime Uygulanır
Sürücülere

Trafikten Men
Eksikliği giderilinceye kadar

Diğer Hususlar – Açıklamalar
Sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse, ayrıca tescil plakasına da aynı miktar için ceza tutanağı düzenlenir.
  • himmet dayi  (29.06.16 11:32:38) 
Taksiciler taksimetre açmak ve belirlenen fiyatla taşımak zorunda. Ama burada şikayet mekanizması vasıfsız kalıyor. Şikayet taksiciler odasına yapılıyor ama şikayetin sonucunu takip edemiyorsunuz. Belki sadece uyarıyorlar belki onu bile yapmıyorlar. Ayrıca bu tür odalar müşteriden yana mı yoksa üyelerinden yana mı bu da muamma.

Ayrıca otogar gibi, havalimanı gibi yerlerin taksileri de sıradan taksiciler değiller. Burada inanılmaz bir rant var ve bu rantı kolay kolay bırakmaya niyetleri yok. Klasik bir şikayetle bir sonuca ulaşamıyorsunuz belli ki bu adamlar da bu kadar rahatlar.
  • Abdurrahman  (29.06.16 11:34:19) 
şikayet mekanizması zayıf falan kalmıyor. beyaz masa özellikle taksicilerle güzel ilgileniyor. kaç kere ceza yazdırdık. hele ki durak taksisiyse 1-2 cezadan sonra adamı duraktan çıkarıyorlar. üşenmeyin, şikayet edin


  • la noix  (29.06.16 11:41:52) 
yani 100 euro isteyen taksici şikayet edilse, durum kanıtlansa ve ceza yese bile çarptığı paradan fazla ceza yemiyor. doğru mu?


  • babilbaligi  (29.06.16 12:48:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.