[]

Game of Thrones 6. Sezon Finali Hakkında Bir Soru

Sezon finali ve daha öncesi hakkında ağır spoiler içerir:
SPOILER
SPOILER
SPOILER
SPOILER
SPOILER
SPOILER

Finalde meşhur R+L=J teorisi doğrulandı deniyor. Jon'un Lyanna'nın oğlu olduğunu öğrendik ama Lyanna'nın Rhegar ile ilişkisi olduğunu ya da Jon'un biyolojik babasının Rhegar olduğunu daha önceden 'dizi içinde' duyduk mu? Nerden biliyoruz? Yoksa bu bilgi söz konusu teori ile kitaptan mı verildi? Biliyorsak hangi bölümde öğrendik?

Önemli not: lütfen kitaptan spoiler vermeyin. Kitapları okumadım.

 
Dizi içinde Rheagar'ın ismi hiç geçmemiş bile olabilir. Geçmişse de Lyanna ile aynı konuda değildi. Ama...

Lyanna finalde Ned'e "He would kill him" diyor. Kim öldürür? Robert. Neden? Targaryen olması dışında pek bir sebebi olamaz. İsyanın olduğu sırada Targaryen'ler kılıçtan geçiriliyordu.
  • long live rock n roll  (29.06.16 11:11:01) 
"He would kill him" repliğinden ben de anladım tabii de, Rhegar falan kim nasıl yürüttü bu teoriyi diye düşünüyordum. Demek ki kitap okuyanların cinliği.


  • himmet dayi  (29.06.16 11:24:50 ~ 11:25:04) 
Evet, kitapta daha fazla ayrıntı var(mış), Lyanna ile Rheagar'ın hikayesi ile ilgili. Ama sadece diziye bakarak da, Jon'un Rheagar'dan olduğu değilse de Targaryen olduğu sonucuna varılabilir.


  • long live rock n roll  (29.06.16 11:33:37) 
Hayal meyal hatırlıyorum böyle bir sahne. Turnuvanın yapıldığı alanda Rhegar herkesi şaşırtarak Lyanna'yı seçiyor falan. Hangi bölümde olduğunu söyleyemem ama vardı böyle bir şey dizide de.

edit: sanırım 5. sezonda idi bu sahne. ek olarak Littlefinger Sansa'ya şöyle bir şey söylemiş “How many tens of thousands had to die because Rhaegar chose your aunt?”
  • givemesomesubstance  (29.06.16 11:35:26 ~ 11:37:09) 
O sahne Loras Tyrell'in Sansa'ya gül uzatması olmasın?

edit'e karşılık edit: @givemesomesubstance

sanırım aradığım cevap bu. baelish'in bu cümlesi ile kafamda oturmuş oldu her şey.
  • himmet dayi  (29.06.16 11:36:57 ~ 11:39:23) 
dizinin ilk bölümünde robert ve ned arasında lyanna'nın mezarının önündeyken yaptıkları bi konuşma var. sanırım orada rhaegar'ın adı tam olarak geçmiyordu ama rheagar'ı kastederek her gece o adamı rüyamda öldürüyorum falan diyordu robert. ned de başka targaryen kalmadı falan diyordu cevap olarak hatta. bu olaya dizide başka göndermeler olsa da sadece diziyi izleyerek çıkarmak zor tabi.


  • eksimeksi  (29.06.16 11:38:13) 
s05e04 ilgili bölüm. şu da ilgili sahne.

Petyr - about Rhaegar Targaryen and Lyanna
www.youtube.com
  • givemesomesubstance  (29.06.16 11:47:32) 
sezon 6 bölüm 3 de bran'in visionından olan sahnede (yani son bölümde genç ned'i gördüğümüz sahnenin başı) kule targeryan zırhı giyen 2 kişi tarafından savunuluyor. yani lyanna targeryan'ların elinde. küçük bi ayrıntı olabilir


  • try again fail again fail better  (29.06.16 12:51:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.