[]

az önce sokakta yürüyordum

bir bağırtı geldi. baktım, bir apartmanın bahcesinde bir adam kucagında cocugu olan suriyeli dilenci bir kadına bagırıyordu. ' BÖZ ÖLSÖK SÖVÖŞÖRDÖK' dediğini duydum en son. evet böyle bakıyor olabilirsin, suriyelileri istemiyor olabilirsim, hatta sadece dilenmelerini de istemiyor olabilirsin. ama hangi kızgınlık, öfke orda bir boktan anlamayan kadına saçma sapan bağırttırıyor?

çok moralim bozuldu. ne düşünüyorsunuz bu konuda?

edit: SAVAŞMAK

 
SÖVÖŞÖRDÜK derken sevişirdik mi? Anlamadım

edit: savaşırdık demişsin galiba. Gerçekten çözemedim pardon.

Konuyla ilgili yorumum: Herkes aynı hayatı yaşamıyor, kimse başına gelmeden tahmin edemez nelerin olacağını. Büyük konuşmamak gerek.
  • razvan rat  (28.06.16 17:09:54 ~ 17:11:55) 
Biz olsak savaşırdık demek istemiş sanırım. Evet kimse memnun değil bu manzaralardan ama bu tarz hareketler de güzel bir manzara olmuyor ki. O insanlar da bizim boklu sokaklarımıza bayıldığından burada değil yani.


  • naberabi  (28.06.16 17:13:06) 
ben de sevişirdik anladım.


  • mermize  (28.06.16 17:13:17) 
sevişme savaş demek istemiş kibarca:)


  • burya  (28.06.16 17:14:36) 
Dilini bilmediği bir ülkede dilenci konumuna düştüğü gün, içinde bulunduğu itliğin farkına varabilir.


  • harvey  (28.06.16 17:15:13) 
hee savaşırlardı kesin. o zaman gitsin polis, asker falan olsun, pkk'lilerle savaşsın. konuşmak kolay.


  • nathanieltroy  (28.06.16 17:18:38) 
az bir sadaka verecegine, kendince ders vermeye çalışmış olmalı..


  • 1adam  (28.06.16 17:21:37) 
Suriyeliler bu konuda oldukca kararsiz zira ulkelerinde yasanan sey yunanustanin turkiyeyk veya akpnin turkiyeyi isgal etmesi gibi bir durum degil. Yani ulkenin bagimsizligina ve mevcudiyetine karsi savasilacak bir dusman yok. Degisimciler var ve mevcut yapi var. Yani bizim ulkede akp ile cemaatin meydanda silahla catismasi gibi bir durum var orada. Halk xogu zaman kimin icin carpisacagini bile bilmiyor ve bu sebeple caninin derdine dusuyor.

Nulteciler icin cok yazildi cizildi. Multeciler, turkiyeye gelene kadar siginmaci, ancak buradan avrupaya gitmek istedikleri anda ekonomik multeci statusune giriyorlar. Turkiyehe gelenler savastan kacarken turkiye ustunden avrupaya gidenler, hayati tehlikesi (nispeten) olmayan bir konumda daha iyi yasam sartlari icin avrupaya goc ediyor. Bu insanlar icin bir an once sinirlarin acilmasi ve avrupaya gonderulmesi gerekli cunku turkiyenin daha kendi halkinin gotune don alacak parasi yok. Havuzda biriken paralar facia itesi derin catlaklarla sifirlaniyor son 5 yildir. Eger nevcut hukumet gitmeyecekse (veya devrilmeyecekse) bu insanlari bu ulkede tutacak her karar hem ulke insanina hem de o insanlara zulumdur.
  • joy luck club  (28.06.16 17:25:59) 
böyle ateşli ve hararetli insanlara hep hayret etmişimdir. bağıranlar, çağıranlar, böğürenler, anıranlar... ne güzel toksinlerini atıyorlar bir yerde. kabul, ben de çoğu zaman uyuz oluyorum bu ne idiğü belirsiz mültecilere ama kalkıp da bağırmak... bilemedim. s.klememek çok daha olumlu. neden tepki göstererek enerjimi tüketeyim ki?


  • köstebek kurabiye  (28.06.16 17:32:17) 
olayı bilmiyorum da mültecilerin maaşı var. hangi şehirde olduğunu da bilmiyorum ama 850 tl civarı bir para aldıklarını duydum. bulunduğum şehirde ciddi anlamda yaşanılabilir hiç çalışmalarına gerek kalmadan. gelenler paso dilencilik barzoluk yapıyor. adam bıkmış olabilir.


  • glamdr1ng  (28.06.16 17:42:56) 
insanların dilenmesinde yada savaştan kaçmasında bir sakınca yoktur.ailesi için bunu yapabilir. ama yeterli miktarda.

bunlar ne yapıyorlar günlük 600 700 tl vergisiz cukka yola devam. yahu dilenci her zaman gittiğimiz cafede bozuklukları bütünletiyor. hemde hergün 500 600 arası para. insanların duygularını sömürüyorlar sadece. dilenmek ayıp değil o günki ekmeğini alacak kadar dilenebilirsin. Gel ekmeğini alayım suyunu alayım dediğinde sen bize parasını ver demesini biliyorlar. bir çoğunun ekonomik durumu gayet iyi. öte yandan bazıları hırsızlık yankesiciliğe bulaşmış durumda.
bir yandan iyi bir yandan da kötü. bu mülteciler arasında işit üyesi kaç kişi girdi acaba memlekete detaylı araştırmalar yapıldımı sizce?

adam bağırmış. yaptığı yanlış diyebilmek için nedenini bilmek gerek. kapının önünde bahçeden bişimi alıyordu acaba? yada her gün gelip paramı istiyordu bilmek lazım.

işin başka bir yüzü biz böyle bir durumda kalsak hiç bir ülke sittin sene kapısını açmaz.
türkmenistan da 13 yasında çocuk elinde tüfekle nöbet tutuyor bunlar kaçıyor. sebebi haklı yada haksız istediğinizi düşünebilirsiniz.ama unutmayınız ki tüm dünya bu ülkenin üstüne çöktüğünde çanakkaleden Türkiyen'in her yerinde ölenler şehitler yaşını başını almış büyükler değildi sadece 14 15 yaşında çocuklarını savaşa uğurladı analar.

mültecidir eywallah sağlıktan işine kadar devlet buluyor sunuyor. onlar napıyor sizce? sokakta saat satan afrikalı kardeşim çalışıyor.onlar dilenmeyi tercih ediyor. biraz da etraflıca bakmak lazım. terkrar diyorum dilenmek ayıp değildir o günki ihtiyacın kadarı. ama ülkemizde ne yazık ki herşeyin boku çıktığı gibi buda aynı şekilde. yok öyle Allah rızası için ekmek parası. gel ekmeğini suyunu alayım deyin yok parasını ver sen oldu canım.
  • vi veri veniversum vivus vici  (28.06.16 17:50:55) 
istemediği bir savaşta neden savaşsın insan? o adamın bu soruya cevap vermesi gerekli önce.


  • devilred  (28.06.16 17:55:51) 
olayı bilmeden son cümleyi duyup yorum yapmak çok mantıksız olur . Kimbilir neden o amca o şekilde bağırdı öncesini de bilmek gerek


  • lilidance  (28.06.16 18:12:13) 
ben olsam savaşırdım.


  • eksimeksi  (28.06.16 20:00:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.