[]

Kafayı yiyeceğim! Yine Pire bastı evi.Kedi mi ne yapacağım?

Herkese iyi geceler. Geçen sene bu zamanlar yine evi pire basmıştı. Kedimi ne yaptıysam pireden kurtaramayınca sorunun evde olduğunu anlayıp evi ilaçlatıp kedimi de sahiplendirmiştim. Sahiplendirdikten sonra bile 1,5 ay içinde 2 defa daha ilaçlatıp anca kurtulabildim.

Yeni ailesi ile de irtibat halindeydik sürekli. Bunlar kedimi sokağa kaçırıyorlar 1 hafta boyunca sokakta kalıyor hayvan. Bir şekilde buluyorlar 1 hafta sonra. Ben görmeye gittiğimde kafası yara içinde ve 2 kiloya kadar düşmüş berbat bir haldeydi. Hemen görür görmez aldım geri. Zaten piç ''söz bir daha yaramazlık yapmıycam ki, hadi eve gidelim'' modundaydı.

Neyse bugün annemin uyarısı ile evi pire bastığını anladım. Belki de günlerdir birlikte yaşıyoruz. İç-dış parazit aşı-damla ihmal etmem normalde ama 1 ay geçmişti. Götürdüm bu akşam damlası sürüldü ensesine, iç parazit vs yapıldı. Ama diyeceğim şu ki; ev baya baya pireli henüz palazlanmamış olsalar da beyaz bir eşofmanla test yaptım wuhuuu çok fazlalar! Ve ben saatlerdir kaşınıyorum psikolojik olarak.

Geçelim sorulara;
1.Hayvan evden dışarı çıkmıyor nasıl pireleniyor?
2.Ev Apartman dairesi nasıl pireleniyor?
3.En önemli soru, Evi ilaçlatacağım, kedimi ne yapacağım? Hadi götürdüm bir yere bende refakat ettim günü geçirdik. Geri getirdiğimde hayvan hala pireli?
Kısır döngü devam edecek. O damlaların bir boka yaramadığını biliyorum.
4.Ne yapacağım?

Hala kaşınıyorum :(

Eve götürmeden güzel bir yıka falan diyenler olacaktır belki :) Bende ki azman, iğne yapılırken 3 kişi tutar ona rağmen birini ısırır, birine takar, diğerine de işer. Yıkamak? Tırnak kesmek? Yok öyle bir şey.

ne kadar da çok yazmışım.

 
1. Kedi disari cikmiyor ama sen cikiyorsun. Uzerinde tasimis olabilirsin. Balkona kus vs geliyordur onlardan da gecmis olabilir.
2. Bir onceki cevap.
3. Bazen tek doz aşılama yeterli olmuyor tekrar uygulama yapilmasi gerekebilir. Bir sure icin veterinere birak kediyi durumu anlatip. İkinci doz dis paraziti de yapsinlar oyle gelin eve. Arka arkaya yapamazlar sanirim 1 hafta kadar olmasi lazim iki uygulama arasında.
4. Abartılacak bir durum yok. Ev ilaclanacak kediye tekrar dis parazit yapilacak bu kadar.
  • buff  (28.06.16 00:51:40) 
Kediler, yaz aylarında özellikle, çok fazla pire barindirirlar. Olması gereken, pire damlası yaptıktan bir ay sonra tekrar pire damlasi yaptırmak. Amaç; ilkinde olgunlaşmış pireleri bertaraf etmek, ikincisinde de birincilerin varlığı sırasında yumurta halinde olanların olgunlasmasina zaman tanıyıp onları yok etmek. Bunun için önce kedi pire damlasıyla ilaçlanır sonra ev ilaçlanır ve bu sürede bir yere gitmenize gerek kalmaz çünkü pireler 48 saat içinde ölür ya da ölmeye namzet hale gelir. Bir ay, hatta onbes gün sonra da ikinci pire aşısı yapılır. Kanımca bu iyi bir sonuç verecektir. Ha vermezse durumu tekrar istişare ederiz.

Kedinizi sevgiyle öpüyorum :)
  • ga vacui  (28.06.16 00:54:27) 
Ben evi iki defa ilaclatmistim bir turlu kurtulamadim. Ancak azaldilar
Simdi cozumu soyluyorum
2 litre kadar Elma sirkesini yarim litre suyla seyreltin. Butun evi silin bununla. Viladayla iki uc kere ustunden gecin. Kose bucak her yeri ama. Ben iki gun ust uste yaptim ucuncu gun evi supurup temiz suyla sildim Ve kurtuldum tamamen
  • fridgetiness  (28.06.16 01:28:07) 
cevaplar için teşekkürler;

@buff, ayakkabılarımı içeri alıyorum, galiba onunla alakalı. ev ilaçlanacak. veterinere bırakma fikri mantıklı, tabi hatırı sayılır bir konaklama ücreti istemezlerse, ki isterler diye düşünüyorum. bunu gündüz araştıracağım.

@ga vacui, diyelim evi ilaçlattım ve bir kaç saatliğine evden uzaklaştık. sonra geri döndük. dediğim gibi hayvanda hala pire var. kaşınırken falan üzerinden atıp veya atlayıp tekrar evde çoğalmayacaklar mı?
  • kaybeden adam  (28.06.16 01:29:37) 
@fridgetiness, evdekilerden bir şekilde kurtulunuyor. elma sirkesi olayını akşam bir arkadaşım söyledi, pire vs olmamasına rağmen dediğiniz şekilde 10-15 günde bir yapıyormuş. şunlardan bir kurtulayım elma sirkesine boğacam evi. lakin kaynak bende vazgeçmek istemiyorum geçen sene ki gibi. yani evi temizledik bir şekilde, ee kedi? idi sorum.


  • kaybeden adam  (28.06.16 01:40:48) 
kedinin piresinin ölmemesi mantıklı değil. vet doğru tedaviyi uygulayamamış derim. hangi ilacı sürüyor acaba? frontline combo kullanın çok güçlü ve bu kadar yoğun pirelenmede bu bile anca etki ediyor. önce bunu yapacaksınız o üzerindekileri zaten hemen 24 saat içinde öldürecek. sonra 3 hafta sonra bir doz daha daha hafif olabilir bir pire damlası daha yapacaksınız. comboyu yaptığınız gün evi de ilaçlatacaksınız. o hayvanın pireleri zaten ölüp dökülüyor olacak. hala pireli olmayacak sizin dediğiniz gibi. ama 3 hafta sonra muhakkak bir doz daha. yıkamak çözüm değil pireye boşu boşuna eziyet etmeyin hayvana. bir de ilaçlatmanın yanında evdeki tekstil ürünlerini de koltuk yorgan vs üzerinde pire barındırabilecek şeyleri de süpürün ve süpürdüğünü torbayı atın ilaçlama süresinde.
combo sonrası zaten kedi koruma altında olacak yeni pire gelmez. yumurtalar için de dediğim gibi 3 hafta sonra bir daha.
geçmeme ihtimali yok bence bununla. bir de kediyi sokağa bırakmadığınız sürece başka sorun olmayacaktır.
  • kaputt  (28.06.16 08:20:10) 
bauhouse vs. den pompa alıyorsun bir tane, yine aynı yerlerde bit/pire için organik ilaçlar satılıyor ondanda alıyorsun bütün evi bir güzel ilaçlıyorsun kendin, kediyi en fazla balkona atıyorsın ama gerek yok, ben yapmadım, 15 gün sonra tekrarlıyorsun ilaçlama işlemini.

kediye bir tane pire tasması alıyorsun birde, dışarıdan üstünde gelen pireler kediye geçiyor, kedide palazlanıp ürüyorlar, oradan da eve yayılıyorlar, en başta üstüne ardından da kedinin üstüne gelmesini engellemen lazım kaynak kedi değil yani sensin.

birde evini süpürmüyorsan onunda etkisi var, mutlaka evi iki üç günde bir elektirikli süpürgeyle süpürmen lazım ki pireler çoğalmasın evde. sen yapamıyorsan temizlikçi tut, annene yaptır vs. birinin yapması lazım. temiz ev mantığı değilde daha çok pireler veya yumurtaları süpürgeye toplaşıyorlar içinden çıkamayıp ölüyorlar orada kafa rahat oluyor.
  • selam  (29.06.16 18:55:28 ~ 18:58:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.