[]

su yerine maden suyu içiyorum

gün içinde çok fazla maden suyu tükettiğim için sodyum oranı az olanları tercih etmeye çalışıyorum.
sodyum oranı yüksek olanlar uzun vadede böbreği etkiler mi?

teşekkürler

 
Her şeyin fazlası zarar malum. Sadece sodyum değil ki maden suyundaki mineral. Kısa vadede de elektrolit dengen şaşabilir. San pellegrini falan iç bari ille gaz olsun istiyosan.


  • bir ileti paylastim  (27.06.16 23:53:41) 
Fazlası iyi değil. Böbreklerin çürür. Maden suyunun birkaç katı su içmelisin.


  • yirmisantim  (27.06.16 23:57:12) 
@bir ileti paylastim san pahalı günde 5-6 tane içilecek bir şey değil.
bu arada yurtdışında sparkling water adı altında litre litre satılanlar da maden suyu gibi değil mi. onlar da bayağı talep görüyor, su yerine içiyorlar. onlar da mı bu şekilde zararlı?

  • sırtçantalı  (27.06.16 23:58:28) 
Soda ayrı, maden suyu ayrı. Karıştırmayalım.


  • yirmisantim  (28.06.16 00:01:27) 
maden suyu avrupa'nın bazı yerlerinde normal su yerine içiliyor diye biliyorum. zararlı bir şey gibi gelmiyor bana hiç. sodayla karıştırmıyorsunuz umarım.

san pellegrini gibi şeyler içme asıl. şeker var içinde.
  • nathanieltroy  (28.06.16 00:01:55) 
Mesela avusturya'da "sodawasser" yazanlar harici hepsi, GAZLI-GAZSIZ maden suyudur. Mineralwasser yazar. Coguna gazi sonradan basarlar, "gaz eklenmistir" yazar. Bazi kaynaklardan direkt gazli cikar.

Ama burada insanlar cesme suyu iciyor daha cok (ha yine de sise alip icen de cok) ve o da sise sular gibi maden suyu mudur, bilmiyorum.

Ozellikle X mineralo yuksek biseyi surekli icersen sikinti olabilir ama dengeli bir seyse bence cok da sikinti degil. Gaz sikinti yapabilir ama.
  • kuehles blondes  (28.06.16 00:02:09) 
@yirmisantim
@nathanieltroy
hayır karıştırmıyorum. doğal maden suyu içiyorum. tadı o kadar güzel geliyor ki su içemiyorum.
@kuehles blondes mide rahatsızlığım var ama maden suyu hiç bir sorun yaratmıyor midemde
  • sırtçantalı  (28.06.16 00:05:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.