[]

Yurtdışında atm kullanımı

İş bankasında hem euro hem tl hesabım var, yurtdışındayken iş bankasının anlaşmalı olduğu bir bankanın atmsinden para çeksem,euro hesabımdan mı verir,tlden çevirip mi verir?
Bu işlemi yaparken(para çekme),ekstra bir ücret de keser mi hesabımdan?



 
tl mi eur mu emin değilim ama para çekme başına sabit ücret artı yüzde komisyon alır. 2 dolar sabit ve çektiğinin yüzde 10'u gibi.


  • cekilmis gayfe  (27.06.16 23:23:04) 
tl hesabından çevirip verir ve büyük ihtimal evet para keser. yine de neden telefon bankacılığını arayıp sormuyorsun. bunun için çalışıyor onlar. duyuru ile emin olamazsın. yani ben olmazdım.


  • gis  (27.06.16 23:26:04 ~ 23:27:49) 
iş bankasının para kesmediği anlaşmalı bir bankası yok. Benim bildiğim kadarıyla bazı ülkeler için TEB ( Almanya ,Fransa,Hollanda gibi) Bazı Ülkeler içinse (Polonya Çek Cumh.) gibi Yapı Kredi ücretsiz olarak bu hizmeti veriyor, onlardan bi hesap açtırın derim. Hatta teb'in anlaşmalı bir bankası varsa açın bir cepteteb misler gibi kullanın


  • tss  (27.06.16 23:36:12) 
Amerika için araştırmıştım ama avrupa için de benzer sanıyorum. En uygun Teb. Bnp paribas diye bi olayları var çok anlaşmalı bankaları var. Orada vadesiz döviz hesabını kullan diye bir seçenek var cepteteb uygulamasında, onu seçiyorsun. Anlaşmalı bankdan direkt komisyonsuz para çekiyorsun. Sınırı var ama 300 dolardı.

İş ve akbanka baktımdı ben komisyonsuz işlemleri yoktu hiç.
  • bir ileti paylastim  (28.06.16 00:08:53) 
Bu anlattığıma da güvenebilrsin duyuruya güvenmem demeye gerek yok. Dört ay öncesinin tecrübesi.


  • bir ileti paylastim  (28.06.16 00:09:50) 
@bir ileti paylaştım

duyuruya güvenmem denilmemiş yukarıda. önemsediği bir konuda insanın içinde şüphe kalacağına yetkilisine danışır iki kere check eder. bu sadece.
  • gis  (28.06.16 00:21:18) 
@gis o da çok karışık, ben sorayım dedim. ülkesine/bankasına göre değişiyor dedi. yok alpha bank için bu kadar, kypros bank için bu kadar, hepsinin ayrı sabit ücret ve çekim yüzdesi vardı. ya en düşük hangi banka öğrenip oraya abone olacan ya da o teb uygun denmiş onu araştıracan.


  • cekilmis gayfe  (28.06.16 00:23:23) 
@archery doğrudur tabiki. e ama karışık olması normal değil mi bissürü banka var ve iş bankasının yurtdışı ortağı yok bildiğim kadarıyla. bu gibi durumlarda yurt dışı ortaklı bankalar daha az kesinti yapacağı akla daha uygun geliyor. misal yapıkredi unicredit in ortağı.teb fransa mensei li bnp paribas nın ortağı. tabiki işin başında bunların tercih edilmesinin daha mantıklı olacağı zaten açık gideceğin ülkeye göre.


  • gis  (28.06.16 00:43:48 ~ 00:45:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.