[]

Maçka demokrasi parkı onlarca kedi için yardımlarınız lazım

Buraya 1 hafta kadar önce yolda bulduğum evden atılmış bir kediyi bırakmak zorunda kalarak gittim. Birkaç gün de yolum düştükçe uğrayıp ilgilenmeye çalıştım ancak onlarca kedi var ve düzenli olarak yem su vs kontrol edilmesi gerekiyor aralarında hastalar var..

Burada bi abla ile tanıştım Türkçesi fena olmayan yabancı bir abla kedilerle çocukları gibi ilgileniyor sürekli orada sanırım, ama tek başına yüzlerce kediye bakmaktan hastalananları veterinere götürüp masrafı üstlenmekten günde 200-300 tl mama masrafı yapmaktan ve insanların geçerken sadece fotoğraf çekilmesi ha da hasta bir kedi görüp ay yazık diyip geçmesinden bıkkın bir hale girmiş, Türk hayvanseverlerden nefret ettiğini hatta Türkiye'de hayvansever olmadığını söylüyor kedisini bırakan gitmiş ama düzenli olarak ilgilenen merak eden neredeyse ondan başka kimse yok.

Bu arada burayı bilmeyenler için söyleyeyim içeride yaklaşık bin tane kedi olan bir park haline gelmiş iyi bakılsa ilgilenilse mutlu onlar için sokaktan daha güvenli be rahat bir yer.

Sizden istediğim yolu düşen ve düşebilecek olanlar hiç yoktan birkaç paket mama alıp götürsün mümkünse bunu düzenli olarak yapılabilecek yollar aranmalı bu konuda ne yapabiliriz çözüm önerileri bekliyorum.

Bu abla birkaç hafta sonra memleketine dönecekmiş o süreçte kedilere ne olacak kim ilgilenecek, en azından hiçbir şey yapamayacak olanlar belediyeyi arayıp oradaki kedilerin yemleriyle sağlıklarıyla ilgilenecek günlük ekip yollanmasını talep etmesi gibi şeyler yapılabilir.

Not: gitmek isteyen olursa diye ekleyeyim maçka parkının büyük olan kısmı değil, yolun karşısındaki küçük ağaçlık alan.

Sözlükte yazar olan biri bu konuyu sözlüğe de taşırsa sevinirim.

Ayrıca modlara rica ediyorum bir süre üstte kalabilir mi??


bu kedilere yardım edilirse 1-2 değil yüzlerce kedinin hayatı söz konusu olacak önemli bir konu çünkü.


ekleme: bayanın adresini aldım mama yollamak isteyen olursa yazsın özelden atacağım. acilen 1-2 gün içinde yollanırsa bayana ulaşır yoksa 1 ay sonraya kalacak. mama yollamaktan hariç oraya ulaşabilecek en azından önümüzdeki 1 ay boyunca bayan yokken arada bir ziyaret edip mama götüebilielecek birileri olursa çok güzel olur.

bu arada park maçka demokrasi parkının karşısındaki cumhuriyet parkı diye de geçiyormuş sanırım. osmanbey metrodan pangaaltı tarafından çıktığınızda taksim tarafına doğru biraz yürüyüp sola döndüğünüzde askeri tugay gibi birşey var hemen onun yanından başlıyor arka taraftaki girişi, ön taraftaki girişi maçka parkının nişantaşı tarafındaki girişinin karşısı oluyor. parkın başından sonuna kadar ağaçların, çimlerin arasında yüzlerce kedi var hasta yavrular vs çoğunlukta. orta kısımlarda ağaçların altında kedi evi var genelde mamaları oralara bırakıyorlar. fırsat bulursam fotoğraf ekleyeceğim.


tekrar yazıyorum bunu bir de lütfen biri sözlükte de duyurabilir mi ?

 
Acaba gitmeden kargoyla 10 kiloluk falan mama gonderebilir miyiz hanimefendiye?


  • blatta hiberna  (27.06.16 22:40:51) 
Yarın ya da en geç yarından sonra kendisinden bu konuda onay, adres vs alıp dönüş yapacağım size.


  • öteki ben  (27.06.16 22:44:09) 
Sözlükte başlık açan olırsa haber verebilir mi? Maçka demokrasi parkındaki yardıma muhtaç kediler gibi bir başlık açılsa güzel olur.


  • öteki ben  (27.06.16 22:59:32) 
Evet kısırlaştırılıyor zaten oradaki kedilerin büyük çoğunluğu kısırlaştırılmış durumda konu 1 kişinin sevip sevmemesi değil tek başına bunları yapmak zorunda kalması, nişantaşı gibi bir bölgede ondan başka hayvansever yok mu, yoksa haberleri mi yok diye bu duyuruyu açtım, ayrıca o semtte olmamakta bahane değil 1 haftadır avcılardan gidiyorum oraya.


  • öteki ben  (27.06.16 23:08:03) 
@acemi bazen duyurulardaki cevaplarında nickinin hakkını veriyorsun gerçekten.

kedi kısırlaştırmayı yarabandı yapıştırmak gibi bir şey sanıyorsun galiba, üstelik yüzlerce kediden bahsediliyor. bir kişiye yüklenmesi gereken bir yük değil bu. ama bizim ülkemizde dilencisinden hayvanına, suriyelisinden tut fakirine, hastasına kadar hepsine gene vatandaşlar yetişmeye çalıştığı için sana normal gelmiştir ama normali bu değil ne yazık ki. o yüzden nefret ediyorum bu ülkeden.

@öteki ben yolum düşerse ben de uğrayacağım, teşekkürler.
  • piremses  (28.06.16 08:19:46 ~ 08:20:24) 
selam, adrese mama gönderelim. bir de acaba bir veteriner gelip baksa hasta olanlara? hayırsever veteriner çok aslında. ellerinde şırınga ile gezenler oluyor.


  • whatyougetiswhatyoudid  (28.06.16 09:24:30) 
bahsettiğiniz lokasyona yakın veteriner hekim adayı arkadaşlar varsa tedaviye ihtiyaç duyan canları birer ikişer taşıyabilir belki fakülteye? bunun dışında adres bilgisi bekliyorum demeye geldim.


  • evde liyakat kalmamis  (28.06.16 09:54:36) 
@evde liyakat; super fikir

hekim adayları daha bi yardıma hevesli oluyorlar.
  • whatyougetiswhatyoudid  (28.06.16 10:26:21) 
mama konusunda yardımcı olabileceğim gibi, taşıma kutusu konusunda da yardımcı olabilirim hevesli hekim adayı arkadaşlar bulursak :)


  • evde liyakat kalmamis  (28.06.16 10:31:07) 
Maçka parkı'na yakınım aslında ama ne zamandır gitmiyordum. O kadar kedi olmuş orada ya?:( Bugün iş çıkışı uğrayayım.
Yolun karşısı dediğiniz tam olarak hangi alan? Haritada işaretlemeniz mümkün mü?

  • peggy  (28.06.16 10:37:40) 
Bin rakamını biraz abartmış olabilirim ama 500e yakın ya da geçkin kedi vardır rn az dağınık halde. Mama yardımlarınız konusunu bayanla görüştğkten sonra ileteceğim en kısa zamanda. Maçka parkının diğer bölümü oluyor sanırımgirişinde heykeller falan olan kısım. Gönüllü Veteriner olayı olursa çok iyi olur kısırlaştırma pire vs için aşılama falan yapılsa. Bayan kendi imkanıyla çevredeki özel veterinerlere bir kısmını bıraktığını ama binlerce lira masraf yaptığından tek başına altından kalkamadığından falan yakınıyordu.


  • öteki ben  (28.06.16 10:43:35 ~ 10:47:23) 
adres bilgisi yok mu hala?


  • whatyougetiswhatyoudid  (29.06.16 17:17:01) 
Bayanın mail adresini aldım aceleyle anlattım durumu bı gece atacak beklemedeyim.

edit: adres geldi özelden yazıyorum mama yollamak isteyenlere, göndermediklerim lütfen yazsın
  • öteki ben  (29.06.16 21:56:19 ~ 30.06.16 11:32:03) 
Sözlük linki: eksisozluk.com


  • c p  (01.07.16 09:22:12) 
Teşekkürler, sözlüğe ekler misiniz altta biri mama sorunu yok demiş ama olmamasının sebebi o bayanın sürekli ilgilenmesi, aksi takdirde belediye haftada bir ya da ikivlez kedilere yetmeyecek kadar mama verip gidiyor 10 gündür gözlemledim bu. Şimdi u bayan da gidecek 1 aylığına mesela.


  • öteki ben  (01.07.16 11:58:26) 
Mamaları göndermek isteyenler en geç p.tesi salı gibi gönderirse ulaşmış olur.


  • öteki ben  (01.07.16 20:40:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.