[]

kaba bir davranış değil mi?

birini evine yemeğe davet ettiğin sırada "aç mısın, ben hiç aç değilim" demek çok kaba bir davranış değil mi? aç olduğum halde "canım istemiyor" dedim ve davete icabet etmedim şahsen. utançla bozulma arası bir yerde çok garip hissettim kendimi üstelik.

anlamıyorum bazı şeyleri.


 
kaba haklısın


  • basond  (27.06.16 21:53:52) 
Hic sormasa cok cok daha iyi olurdu. Patavatsizlik olmus.


  • stavro  (27.06.16 21:57:15) 
Insan dusmanina yapmaz,hakedecek ne yaptin?


  • duptıs  (27.06.16 22:03:14) 
söyleyene bağlı, samimiysem eğer "iyi sen yeme, bana doldur bir tabak" derim. ama diğer türlü kaba tabi


  • crax109  (27.06.16 22:05:04) 
yakınlık dereceme bağlı.


  • sta  (27.06.16 22:06:33) 
Evet insanlar çok ' inceliksiz'


  • yuvarlanantencereninkapagi  (27.06.16 22:13:12) 
Ya ben bu cumleyi genelde "ben cok ac degilim sen karar ver" seklinde kuruyorum. Evde olan yemekleri ve yemek sepeti alternatiflerini sayiyorum. Çok da ayıp olmuyor gibi geliyor bana. Hadi akşam bana gel yemek yapiim demişsem bişiler ayarlarım ama önceden verilmiş bişiyse ve o gün ölü gibiysem başka dicek bişi yok bence.


  • fosforlu cevriye  (27.06.16 22:24:52) 
Evine yemeğe davet edebilecek samimiyetteyse, aç değilim ama sana bir şeyler kıvırırız samimiyetindedir de, ondan öyle demiştir. Ben "ne var yemek?" derdim.

Bir de rejim falan yapıyorsa, ya da sportmen, "ben aç değilim" demek biraz da kendi kendine telkin gibi oluyor, yani seninle bir ilgisi yok, yememesi gerekiyordur. Her durumda senine zaman geçirmek istiyor ama yemeyecek. Yalnız "canım istemiyor" dersen de "o zaman soğuk bir limonata içelim" demesi gerekiyor. İncelik budur.
  • shadowcat  (27.06.16 22:30:32) 
Yemege davet edip ben hic ac degilim nasil oluyor ya? Sen hic ac degilsen kahveye davet etseydin mantiken?
Belki kabalik degil de iste heyecan, ne diyecegini bilememek, patavatsizlik olabilir. Arkadaslar samimiyet demis, o da olabilir ama samimiyseniz sizin bu davranisi kaba bulmaniz daha kotu. Of agzi kirilaymis da demeyeymis ozetle.

  • evde liyakat kalmamis  (27.06.16 22:58:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.